Na de terugblik zien we Jessie aankomen op afvallerseiland. Jessie springt Bertie om de nek.  Ze is flabbergasted om Bertie te zien. Wat een kanjer, wat een bikkel. Thomas en Jessie spreken af dat Dio in ieder geval niet de expeditie wint


Jessie en Thomas strijden met de kruikenproef. Als de zandloper leeg is mogen ze gooien. Ze kijken elkaar nog eens aan. Ze willen allebei niet de eerste te gooien.  Gooien ben ik niet zo goed in, zegt Thomas. Ze gaan nog even babbelen over het inmaken van Dio.  Ze gaan toch maar gooien. Na een tijdje gooit Thomas raak

De proef   knoop in een touw. Dan komen er ringen vrij, die ringen kunnen dan weer in pinnen. Dan krijg je een code, daar krijg je een kist mee open. Daar zit een kaart in, met 3 herkenningspunten, daar moet je naar toe voor een koker. Daarna terug naar het begin. In de koker zit een kleur. Die kleur heeft een nummer. Zoveel passen vanaf het herkenningspunt ligt een dolk. De dolk in het blok en je hebt gewonnen. Eitje.

Bertie neemt een voorsprong, Suzanne gaat er achteraan.  Anna krijgt hem per ongeluk los: "Ik heb echt nog 0 breincellen over." Ook Thomas vertrekt er vlak achteraan.  Bertie heeft haar kist als eerste open. Ze kan kaartlezen zegt ze en ze gaat voor de hoogste boom. Daar zijn er minder bosschages.  Ze verwacht daar snel de koker te vinden. Thomas haalt bij de puzzel Suzanne in. Maar kaartlezen kan Thomas ook niet.


Thomas gaat ook voor de hoogste boom.  Een strijd wie vindt hem eerst.  Thomas dus, Bertie moet naar een andere locatie. Suzanne is ook onderweg naar een locatie, maar denkt dat ze op een verkeerde locatie is, dus ze loopt verder. Bertie vindt bij de rivierboom heel snel de koker. Thomas zoekt al weer naar zijn dolk, maar is niet zo handig met het kompas.  Bertie vindt wel als eerste haar dolk en staat in de finale!
Ook Anna vindt haar koker en kan op zoek naar haar dolk. Helaas geen koker voor Suzanne, ze ligt uit het spel. Thomas en Anna vinden hem bijna tegelijk volgens de beelden. Thomas komt net voor Anna binnen en is de tweede finalist.Anna heeft gemengde emoties over de expeditie. Het was voor Anna wel één van de meest bijzondere momenten van haar leven. Ze is heel trots dat ze 31 dagen op een eiland heeft gezeten.
Suzanne kijkt ook terug op een geweldige tijd. Een samenleving in het klein, maar dan beschaafder, al werd het later rauwer. Er zullen nog wel momenten in mijn leven zijn dat ik met tranen van geluk in mijn bed lig en hier over terug denk.Dio ziet het bootje "Zie ik een geest, ik kan het niet geloven is dat Thomas….. Hij gaat me doodmaken! Ben je in je eentje. Ik kijk achter hem en dan zie ik iemand die ik helemaal niet herken. Bertie vanaf dag 1.  Het is sick." Er wordt nog lang gepraat. Bij het kampvuur.

 Tot volgende week!