Overzicht Aflevering 4

 

Vorige week zagen we hoe Brace de Expeditie moest verlaten vanwege zijn val tijdens de proef. Op de eilandraad krijgt Soundos alle stemmen, wat haar woedend achter laat. Ze blijft in het spel met een zwarte stem. Dat Soundos boos is, zal Kamp Zuid niet zijn ontgaan. Terug in het kamp doet ze er alles aan om haar teamgenoten eraan te herinneren hoe boos ze is. Soundos: “Er is een Arabisch gezegde dat je beter ruzie kan hebben met een leger mannen, dan met één vrouw. Ik ben die vrouw”. Maar ook in Kamp Noord loopt niet alles perfect. Zowel Henk als Anouk zijn ziek en worden verzorgd door “moeder” Nicole.
Bij de proef moeten beide kampen een waterleiding aanleggen. Wanneer het water hoog genoeg is zal er een vlag omhoog springen en zal dat kamp winnen en dus niemand hoeven weg te stemmen bij de eilandraad. Ze moeten hiervoor eerst een trap maken door grote boxen op elkaar te stapelen. Daarna moeten ze met de buizen het water naar hun bak leiden. Henk is er niet bij voor Kamp Noord. Hij is te ziek. Kamp Zuid moet deze proef winnen, anders zien we ze voor een derde keer op een rij terug bij de eilandraad. Kamp Noord ligt een hele tijd lang voor op Kamp Zuid. Maar beide kampen komen er snel achter dat de buizen net niet lang genoeg zijn om het water helemaal naar de bak te leiden. Roeland laat meerdere keren zijn buis vallen. De strategie wordt vaak omgewisseld bij beide kampen. Uiteindelijk komt Soundos op een waterval systeem en krijgt ze met haar lange armen het water bij de bak. Kamp Zuid wint!
Op het eiland van de Onbekenden krijgen ze steeds meer zin in de Robinson spellen. Het overleven gaat ze super goed af, maar ze missen de hele ervaring. Ze bedenken zelf een Robinson proef die ze de Hunger Games noemen, en bestaat uit meerdere minigames. Carolina wint, waardoor de Onbekende Nederlanders iets meer respect krijgen voor haar en de BN’ers.
Kamp Noord heeft een tweedeling. Aan de ene kant het voetbaltrio: Richard, Joëlle en Anouk. Aan de andere kant Henk, Nicole en Niels. Roeland zweeft van groep naar groep. Roeland wil zelf bij het voetbaltrio horen omdat zij de meeste stemmen hebben. Nicole wil voor het collectief gaan en dus op Roeland stemmen die zorgt voor onrust. Het voetbaltrio ziet het als meer strategisch om Nicole weg te stemmen, die als enige een extra stem heeft van de andere groep. Op de eilandraad gebeurt uiteindelijk het laatste en wordt Nicole weggestemd. Ze neemt het sportief op en verlaat de groep. Maar er gaat iets veranderen. Ze moeten al hun spullen pakken want niet iedereen zal terugkomen. Ook bij het eiland van de Onbekenden gaat er iets veranderen. Ze zien een proef in het water klaarstaan. Volgende week meer!