Overzicht aflevering 06

 

We kijken terug naar vorige week. Niemand wil Soundos. Zuid verliest en Henk wordt weggestemd. "Mooi gespeeld", is zijn commentaar. Imke neemt zijn plaats in.

JoŽlle is zich bewust van haar moeilijke plek. Ze praat slim over ďthe fantastic fourĒ.  Papa Richard maakt zich op het andere kamp zorgen. Maar papa heeft een plan. Hij gaat proberen een game te verpesten. Mijn schouder verreken of met zijn veter vast zitten.

En dan komt er een boot aan bij Danny, Shelly, Kaj en JoŽlleÖ...
Imke is op kamp zuid aangekomen en moet uitleg geven. Kaj wil precies weten hoe het met Soundos gaat. Hij vindt het jammer dat het goed gaat met Soundos. Kaj bljft verder ondervragen, zijn die mensen sterk daar? wie zijn daar? wat kunnen ze daar?  Ze voelt zich wel meteen thuis. Met de stroopwafels is ze ook meteen de held van de dag.

De 3 overgebleven onbekende Nederlanders mopperen over de bekende Nederlanders. Ze doen niks. Ondertussen doen Soundos en Carolina hetzelfde. Volgens Soundos zijn ze in paniek. Carolina doet zich dommer voor dan ze is.

Op kamp Noord zijn Marieke en Roeland bezig met persoonlijke hygiŽne. Tandenpoetsen met steenkool en zichzelf niet meer ruiken.

Imke heeft zin in haar eerste echte robinson proef. Richard ziet een nieuwe en denkt ooooo mijn dochter is veilig. We kunnen gewoon gaan winnen.  Dennis legt uit: Het team dat als eerste alle potjes weet te vullen met kokosmelk/sap wint. Natuurlijk moeten ze eerst nog even opgehaald worden verderop in zee.  Nog even moeilijk moeilijk doen met een evenwichtsbalk en vuur. Iedere deelnemer moet zijn eigen potje vullen zo.

Noord heeft als eerste de kokosnoten los, maar zuid volgt snel genoeg. Het lijkt nog gelijk te gaan. Ook het rammen op de kokosnoten doen ze allemaal met veel plezier. Het blijft gelijk op gaan. JoŽlle begint met een voorsprong. Ze is de laatste van team geel Marieke is nog als ťťn na laatste bezig bij team rood.  Roeland loopt in. JoŽlle komt niet door haar kokosnoot heen. PANIEK. Noord wint!!!!
JoŽlle verkloot het voor team zuid. Ze moeten weer naar de eilandraad. 

Kaj:"Ik ben er gewoon niet blij mee, dan moet ik weer met iedereen de bosjes in om te praten over wie we eruit moet stemmen. Daar heb ik gewoon geen zin." JoŽlla voelt zich schuldig. Shelly probeert het weg te krijgen. Imke heeft de non-verbale communicatie al door. Last-in-first-out.

Richard vertelt aan Anouk zijn plan en Anouk vertelt dat door aan Marieke. Die is not amused. Dat had Anouk beter niet kunnen vertellen. Krijgt dit een staartje? Roeland zorgt in ieder geval voor de vrolijke noot. Hij gaat poppenkast spelen voor zijn kampgenoten.

Kaj en Imke hebben een gesprek. Kaj zegt dat die het oneerlijk vindt voor Imke. Maar zegt wel duidelijk dat Imke het haasje is. Hij heeft daar een krom gevoel over. Ze probeert nog voor haarzelf op te komen. Ik ben sterk en ik ben kracht naar de groep. Zou het werken ?

Bij de onbekenden klaagt Soundos over haar bed. Het ligt niet goed. Carlos heeft geen zin in het gezeur. Soundos vindt niet slapen geen optie. Dan wordt ze labiel en dan is ze echt niet gezellig. Ja dat wil niemand meemaken. Na een discussie over iets zijn of iets doen eindigt het gesprek. Soundos blijft lekker zitten en Carlos gaat aan het werk voor de groep.  De onbekenden moeten weer op de evenwichtsbalk er gaat er weer ťťn naar kamp noord of zuid.  Herold valt heel snel, Soundos is de volgende die valt, Marle gaat als ťťn na laatste. Het gaat tussen Carolina en Carlos.
Reclame uil

Toch eerst de eilandraad. Imke is wel huiverig voor haar plek. Kaj heeft het nog naar zijn zin. JoŽlle voelt zich wel schuldig. Ze zit wel met gemengde gevoelens op de eilandraad.  Kaj zet niet zijn munt in.  
De stemmen:
Imke, Imke, JoŽlle, JoŽlle, JoŽlle.
Shelly reageert als eerste: ďdit valt me echt van jullie tegen.Ē.  Kaj geeft als reden dat ze met Imke meer proeven verwachten te winnen.
JoŽlle neemt het sportief op, ze is teleurgesteld, het had niet van 1 kokosnoot mogen afhangen. Het is wat het is. Ik verwacht dat mijn vader nog wel gemotiveerd blijft. En wie komt erbij ?  Het is Carlos!

En na deze spannende uitzending snel naar de uitreiking van de Televizierring.
Zou die naar Bertie en Jayjay gaan, naar Nicolette en Dennis?
Helaas voor ER gaat de ring dit jaar naar Zondag met Lubach
4x scheepsrecht dan maar?