Overzicht Aflevering 7

 

Vorige week zagen we hoe Imke het spel in kwam, de eerste eilandraad overleefde over Joëlle. Hoe gaat Richard hierop reageren? Carlos won de proef en we krijgen een hereniging met Imke. Op kamp noord worden plannen gesmeed, dit is Expeditie Robinson.

Op het Eiland van de Onbekenden zit Herold erdoor heen. Hij viel als eerste van de balk en ziet de kans uit zijn handen glippen. Marlé geeft hem een peptalk, maar Carolina heeft hele andere plannen. Ze spreekt met Soundos en Marlé af dat ze hem moeten uithongeren zodat hij de proef niet kan winnen. Het plan wordt uitgevoerd en er zal minder gegeten worden.
Op Kamp Zuid is Shelly boos, ze was geen onderdeel van het plan om Joëlle weg te stemmen. Dan komt ook Carlos aan in hun kamp en heeft hij een enthousiaste hereniging met Imke. Ze zijn er zeker van dat ze de volgende proef moeten kunnen winnen. Op Kamp Noord beginnen de irritaties hoog op te lopen, vooral bij Niels die wordt verbrand door Roeland. Richard is er ondertussen van overtuigd dat zijn dochter is weggestemd.
Wanneer ze aankomen bij de proef blijkt dit inderdaad het geval. Richard baalt. Bij de proef moeten drie kampleden de katapult besturen en laden en twee kampleden een behendigheidsproef uitvoeren om te zorgen voor munitie. Dit blijkt lastiger dan verwacht. Niels denkt dat Anouk en Marieke de proef expres aan het verliezen zijn, zo slecht gaat het. Dan heeft Imke het als eerste door en kan Kamp Zuid beginnen met schieten. Kamp Noord heeft het na een tijdje ook door en Anouk zorgt voor de munitie. Dan raakt Kamp Noord als eerste een target. Kamp Zuid volgt vrij snel daarna en raakt hun eerste target. Uiteindelijk raakt Kamp Zuid ook hun laatste target en winnen ze de proef voor het eerst sinds heel erg lang.
Op Kamp Zuid zijn ze vrolijk. Kaj is blij met hun beslissing om Imke te houden en ze vieren hun overwinning met een verse ananas. Op Kamp Noord is de sfeer grimmiger. Vanaf het moment dat ze van de boot af zijn begint het praten over de stemming. Roeland vreest voor zijn positie en wil Richard overtuigen om Marieke weg te stemmen. Richard wil Niels weg maar die heeft zijn gouden munt. De irritaties lopen nog verder op als het verhaal dat Niels denkt dat Marieke en Anouk de proef expres zouden proberen te verliezen bij Marieke aankomt. Ze laat merken dat ze hier erg boos om is. Op de eilandraad stemmen Marieke, Richard en Anouk voor Roeland, de veilige keuze. Niels zet zijn munt in …maar dan op Roeland! Ze stemmen samen op Richard die het eiland moet verlaten.
Bij het Eiland van de Onbekenden heeft Herold hard geoefend op de balansproef. Soundos valt als eerste van de balk. Daarna valt opeens Carolina onverwacht. Het gaat tussen Herold en Marlé. Marlé valt dan ook nog en Herold mag zijn intrede doen bij Kamp Noord. Hij mag kiezen tussen drop en een extra stem, hij kiest voor de laatste. Volgende week is het tijd voor de samensmelting!