Aflevering 10

 

Na het onverwachte vertrek van Marieke denkt Anouk aan een vloek, iedereen aan wie zij zich hecht moet weg. Roeland en Shelly zeggen haar dat Soundos Herold moet hebben overgehaald. Soundos vertelt Herold inderdaad dat ze heel blij is met hun coup. Herold is blij met de complimenten die hij kreeg, hij is trots dat hij het spel durft te spelen.

Op finalisteneiland beseffen Niels en Kay dat ze fijn hun stemmen kunnen sparen daar, en daardoor sterk staan als ze weer terug zouden moeten. Al snakken ze wel naar nieuws.
Herold beseft zijn zwakke positie. Hij probeert de anderen te verdelen. Tegen Roeland zegt hij dat Carlos een sterke speler is die er snel uit moet. Tegen Carlos zegt hij dat Roeland bepaalt, en dat er in het kamp gonst dat degene met de meeste stemmen het meeste kapitaal heeft. Carlos vraagt hem of hij dat nu zegt om Carlos over te halen zijn kapitaal op Herold in te zetten.
Bij de immuniteitsproef moeten de kandidaten zo lang mogelijk hangen aan een bord met staven. Steeds geeft Nicolette aan dat er een staaf uitgehaald moet worden, tot er nog 1 staaf over is. Soundos haalt de eerste staaf er niet snel genoeg uit en valt direct af. Ook Roeland valt af voordat ze bij de laatste staaf zijn. De anderen hangen uiteindelijk aan die ene staaf. Danny valt al snel, dan volgen Imke, Anouk en Herold.
Het gaat tussen Shelly en Carlos, en Shelly wint, tot haar eigen stomme verbazing. Ze zal op finalisteneiland 1 van de 2 heren moeten uitdagen voor een duel. Ook krijgt ze een visnet mee.
Kay probeert Shelly over te halen om Niels uit te dagen, omdat Niels niet goed functioneert in de groep en dan vast snel weggestemd wordt. Shelly twijfelt, ze denkt tegen Kay meer kans te hebben.

De overgebleven BN-ers voor de Eilandraad spreken af dat ze zeggen dat ze op Herold stemmen, maar dat ze in werkelijkheid op Carlos zullen stemmen. Anouk twijfelt maar wil zich aansluiten bij de meerderheid om niet op te vallen.
Imke vraagt Anouk wat ze gaat doen, en Anouk houdt zich aan het verhaal dat is afgesproken. Maar Danny stapt op Carlos af om de waarheid te vertellen. De mannen spreken af om op Anouk te stemmen.

Shelly meldt dat ze tegen Kay wil spelen. Daarmee keldert zijn vertrouwen in hun bondje. Kay en Shelly moeten naar de Last Man Standing zwemmen en op het plateau een toren bouwen met puzzelstukken. Kay stapelt al vrij snel terwijl Shelly het begin maar niet lijkt te vinden. Met grote overmacht wint Kay, en Shelly moet dus direct terug naar het andere eiland, naar de Eilandraad.
Anouk geeft bij Roeland aan dat ze het moeilijk vindt om 1 van de leukste mensen weg te stemmen. Carlos praat Imke bij over wat Danny vertelde. Imke is dan bereid om over lijken gaan, en zegt toe mee te stemmen op Anouk.

De eerste stem op de Eilandraad is op Herold. Dan volgen er drie stemmen op Carlos. En vervolgens zes stemmen op Anouk, zij moet naar huis. Met haar extra stemmen nog op zak...