De FinaleExpeditie Robinson komt deze week tot een einde met een uitzending vanuit de studio. We komen er eindelijk achter, wie wint Expeditie Robinson 2017 en mag zich dit jaar de ultieme Robinson noemen? Kaj, Carlos of Soundos?
De Finale proef:

De drie kandidaten beginnen in de knoop van een net waar ze uit moeten klimmen. Dit doen ze door omhoog te klimmen door en zigzaggend door de gaten te gaan. Wanneer ze vrij komen krijgen ze een kogel. Dit is hun oefenschot. Want het uiteindelijke doel van deze proef is om met een katapult jouw drie targets te raken met een kogel. Deze kogels kunnen verdiend worden bij verschillende onderdelen.
De regel is dat je minimaal 5 kogels verzameld moet hebben om te mogen schieten, maar je mag ook doorgaan voor meer kogels. Verschillende onderdelen zijn:
- In een touw klimmen en kogels grijpen
- Touwtje trekken waar kogels aanzitten
- Een rekensom oplossen
- Een balkenparcours afleggen
(en vast nog meer).

Carlos is als eerste vrij en pakt de lead. Zijn strategie is om een groot aantal kogels te bemachtigen en dan pas te gaan schieten in de hoop dat het genoeg is. Kaj volgt hem met een strategie die hierop lijkt maar dan in kleinere getallen gezien hij Carlos probeert in te halen. Soundos haar tactiek is om de fysiek minder zware onderdelen te doen en rustig aan te schieten in de hoop dat ze met minder kogels meer kan bereiken.
Uiteindelijk raakt Kaj er eentje, Soundos er geen enkele en wint Carlos door alle drie de targets als eerste te raken.

Gefeliciteerd Carlos!