Anouk Anna Hoogendijk (Woerden, 6 mei 1985) is een Nederlandse oud-voetbalster die onder meer speelde voor de dames van Ajax en het Nederlands Vrouwenelftal.Hoogendijks eerste bekendheid kwam in 1997 toen ze als 12-jarig meisje meedeed aan het tv-programma Geef Nooit Op. Hierin was haar wens om mee te trainen met FC Utrecht. Via SV Saestum kwam ze uiteindelijk in 2007 in het vrouwenteam van FC Utrecht dat toen ging spelen in de nieuw opgerichte Eredivisie Vrouwen. Vanaf het begin was Hoogendijk een vaste waarde in het elftal. Eerst op het middenveld, later in de verdediging.

Per 1 maart 2011 verliet Hoogendijk Utrecht. Ze tekende een contract bij Bristol Academy WFC en ging spelen in de nieuw opgerichte FA Women's Super League. Ze speelde een jaar bij de club en kwam daarin tot veertien wedstrijden. Hierna keerde ze weer terug naar FC Utrecht.

Vanaf mei 2012 was Hoogendijk actief bij Ajax. Op 13 januari 2014 werd bekend dat zij per direct zou overstappen naar Arsenal. Een half jaar later, op 2 juli 2014 werd bekend dat Hoogendijk per direct haar contract bij Arsenal had laten ontbinden en zich opnieuw bij Ajax aansloot. Hier speelde ze tot het einde van het seizoen 2016-2017, toen ze besloot te stoppen met voetbal.