Carolina Dijkhuizen (Cali (Colombia), 31 maart 1980) is een Nederlandse zangeres en (musical)actrice. Ze speelde onder andere rollen in de musicals Aida, The Lion King en Sister Act.Dijkhuizen is geboren in Colombia. Ze werd geadopteerd toen ze zes maanden was en groeide op in het Groningse Veendam.

Na haar middelbare school ging zij naar het Prins Claus Conservatorium (afdeling zang) in Groningen. Zanglessen kreeg ze van Floor van Zutphen, Jimmy Hutchinson, Setske Mostaert en Edward Hoepelman en ze volgde acteerworkshops van Rick Nicolet en Hennie Kaan.

Tijdens haar schooltijd deed Dijkhuizen veelvuldig mee aan talentenjachten. Op 16-jarige leeftijd werd ze gekozen voor de meidengroep PattyCash, een initiatief van Patty Brard en producer Hans van Hemert. Deze groep heeft drie jaar bestaan.

Sinds 2008 maakt ze deel uit van de zanggroep CPG, samen met musicalcollega’s Peggy Sandaal en Gitty Pregers. In 2012 deden zij mee aan het SBS6-televisieprogramma The Winner is....

Dijkhuizen was in 2001 samen met Chaira Borderslee en Leona Philippo in de running voor de hoofdrol van Aida in de gelijknamige musical. Borderslee werd uiteindelijk gekozen om de hoofdrolspeelster te worden, maar zowel Dijkhuizen als Philippo werden haar vaste vervangsters. Deze musical was ruim anderhalf jaar te zien in Nederland. Hierna volgde van april 2004 tot en met augustus 2006 de rol van Nala in The Lion King. In maart 2013 ging Sister Act in première waarin Dijkhuizen de hoofdrol van Deloris van Cartier speelt. Dit is, na Aida en The Lion King, de derde hoofdrol van Dijkhuizen in het Circustheater in Scheveningen.