Soundos El Ahmadi (Amsterdam, 20 december 1981) is een Nederlands-Marokkaanse actrice, presentatrice en stand-upcomedian.Op haar vijftiende levensjaar begon El Ahmadi met acteren en niet veel later kreeg ze interesse in stand-upcomedy. Sinds begin 2007 behoort ze tot de comedians van Comedytrain. Van 2010 tot eind 2012 toerde ze met haar eerste solotheaterprogramma Soundos aangenaam! door het land. Begin 2013 volgde haar tweede voorstelling, die de titel Er is geen plan B draagt.

Daarnaast had ze onder meer een rolletje in de film Shouf Shouf Habibi! en presenteerde ze samen met Khadija Massaoudi het NPS-programma De meiden van haram, niet te verwarren met De meiden van halal. El Ahmadi was copresentatrice van Cor achter de dijken op RTV Noord-Holland, VARA's Vrouw&Paard en AVRO's Op zoek naar Zorro - Backstage.

Vanaf september 2011 was ze voor enkele maanden de vervanger van Evelien Bosch als medepresentator van het kinderprogramma Z@pplive, die in augustus van dat jaar een zoon kreeg. In datzelfde jaar was El Ahmadi te zien als deelnemer aan het elfde seizoen van Wie is de Mol?. Ze werd uiteindelijk verliezend finalist. In 2012 was ze kandidate in de quiz De Slimste Mens. Soundos was in een aflevering van het BNN programma Vier handen op een buik een van de bekende moeders die aanstaande tienermoeders helpen met hun zwangerschap. In 2016 was El Ahmadi als opvolger van Peter Pannekoek een paar keer huiscomedian bij De Wereld Draait Door en was ze een van de assistenten (idioten) in Ruben van der Meers Ruben en de idioten.