Overzicht aflevering 1

 

De start
De kandidaten zijn dit jaar verdeeld in 3 kampen van ieder 7 personen:

Kamp Zuid
- Aisha
- Donny
- Corry
- Josylvio
- Steven
- Nienke
- Jody

Kamp Noord
- Famke
- Toine
- Stijn
- Gregory
- Tony Jr.
- Loïza
- Johnny

Kamp Onbekend
- Laurie
- Jan
- Robin
- Özgür
- Sandra
- Gwenda
- Dominique
Teamcaptains
Wanneer de kandidaten aankomen op hun eiland valt al snel een brief op. In deze brief staat dat elk kamp een teamcaptain moet kiezen. Deze persoon krijgt een grote verantwoordelijkheid. De teamcaptain ontvangt tevens een gouden munt die hij of zij tot en met de samensmelting in kan zetten....

Donny, Tony JR en Gwenda worden gekozen tot teamcaptain. Niet veel later worden zij naar de proeflocatie gebracht waar de 'battle of the captains' plaats zal vinden. De captains moeten strijden tegen de elementen. Er moeten kokosnoten gehakt worden, er moet een koker opgegraven worden, er moet een doel geraakt worden en tot slot moet er vuur gemaakt worden. Donny wint de proef en hij wint daarmee immuniteit voor zijn kamp Zuid. De overige 2 kampen moeten in een immuniteitsproef strijden voor immuniteit, de verliezer gaat naar de eilandraad.
Eilandleven
Ondertussen wordt op de verschillende eilanden hard gewerkt om het kamp in orde te krijgen. Een keuken aan de waterrand blijkt geen goed idee en een cassave blijkt geen cassave te zijn. Aisha, Steven en Josylvio grijpen deze mogelijkheid aan om alvast plannen te maken voor een eventuele eilandraad. Hun pijlen zijn op Jody Bernal gericht. Gelukkig voor hem komt Donny terug met immuniteit voor zijn kamp!