Overzicht aflevering 2

 

Voor de immuniteitsproef:
Kamp Zuid: Paniek: de vuursteen is weg! Een zoektocht levert niets op. Josylvio en Aisha zijn er al direct helemaal klaar mee en dreigen op te stappen. Hebben we al direct twee opgevers in aflevering 2? Donny gelooft niet dat ze dit zullen doen en doet er niets mee, tot ongenoegen van Steven.
Kamp Onbekend: Hier is het voorlopig alleen maar genieten. De groep gaat samen op expeditie, iedereen heeft een taak, de eet voorraad is goed op peil en ze zijn op en tot gemotiveerd voor de proef: BNers zijn ze niet bang voor.
Kamp Noord: Tony probeert een goede kapitein te zijn, voorlopig is het wel 'chill' op zijn eiland. Door het verlies van de kapiteinsproef, komt wel het woord 'eilandraad' vaak lang in het kamp. Met name Toine is bezig lijntjes uit te zetten, maar voorlopig lijkt hij daardoor vooral zelf buiten de groep te vallen.
 
De immuniteitsproef:
Kamp Onbekend is er helemaal klaar voor. Op elke vraag die Nicolette aan leider Gwenda stelt, geeft ze een kort en bondig antwoord. Kamp Noord ziet dat als arrogant, hoewel ze zelf als de slechts verklede piraten ooit bij de proef aankwamen, en daarop aangesproken werden door Nicolette.

De proef: Beide teams moeten een loodzware paal uitgraven, en vervolgens meenemen over een parcours. Als dat gelukt is, moet de paal in het water gezet worden, aan een haak gehangen worden, waarna het hele team er voor 3 seconden aan moet hangen. Welk Kamp dat als eerste lukt, wint.

Klaar? Start! Kamp Onbekend neemt direct een voorsprong bij het uitgraven van de paal. Iedereen, behalve Laurie lijkt een taak te hebben. Bij het tweede onderdeel verliezen ze wat tijd op Kamp Noord, die echter nog steeds achter liggen bij aankomst bij het derde onderdeel: de paal moet onder een houten rooster door, gevuld met zand. Het graven, duwen en trekken is loodzwaar. Kamp Onbekend loopt onder aanvoering van Jan flink uit. Leider Tony van Kamp Noord ziet het niet meer zitten en maant zijn team te stoppen, om geen onnodige energie meer te verspillen. Dit tot grote ongenoegen van met name Loiza en Gregory, die van geen opgeven willen weten. Dit kost alleen maar meer tijd, en Kamp Onbekend maakt hier gebruik van. In twee pogingen weten ze de paal aan de haak te hangen, en er zelf in te klimmen. Kamp Onbekend wint! En Kamp Noord? Die gaven het toch op.
 
Na de immuniteitsproef:
Kamp Zuid: Zonder proef slaat de verveling toe. Josylvio en Aisha dreigen nog steeds op te geven. Steven bouwt samen met Corry, koningin van de knopen, een ladder om kokosnoten uit de bomen te halen. En Jody vindt op expeditie enkele eetbare vruchten. Josylvio en Aisha knappen weer een beetje op. Corry besluit wat liedjes te gaan zingen en de sfeer wordt beter. Een crisis lijkt voorlopig afgewend.
Kamp Onbekend: De sfeer is goed na de winst van de proef en het kamp gaat weer verder tot de orde van de dag. Tot nu toe lijkt iedereen puur, open en oprecht. Maar is dat ook echt zo, vraagt Laurie zich af in een biecht? In Expeditie Robinson weet je het nooit, er kan zo onder je neus een bondje gesmeed worden.
Kamp Noord: Na het verlies is iedereen maar met één ding bezig, de eilandraad. Toine probeert weer wat complotjes aan te gaan. O.a. met Gregory en Famke. Famke vraagt aan Toine, wat als hij zelf weggestemd zou worden? Hij zou dan erg teleurgesteld zijn. Helaas Toine, onder je neus heeft het hele team samengespannen om jou uit het spel te werken. Met 6 stemmen tegen 1 (van Toine op John(ny)) wordt hij rücksichtslos naar huis gestuurd. Toine is inderdaad teleurgesteld. Zou zijn dochter, die zijn deelname voor haar verjaardag kreeg, nog met hem willen praten?
 

Volgende week:
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)