Na het dubieuze vertrek van Donny en Tony wordt er op Duivelseiland gestreden om een vrijgekomen plekje in kamp Noord.
Corrie, Johny en Nienke zitten vast aan een touw en moeten uiteindelijk vuur maken. De temperamentvolle vlogster is veruit de snelste en mag kamp Noord gaan vergezellen.
In datzelfde kamp Noord wordt de eilandraad geŽvalueerd. Steven confronteert Gregory met het feit dat hij niet op Donny heeft gestemd. Beide heren praten hier op een rustige manier over, omdat ze weten dat ze elkaar nog nodig hebben. Er wordt meteen een nieuw plan gesmeed. Wanneer ze de proef verliezen van kamp onbekend worden de pijlen gericht op Jody. Kamp onbekend houdt een rustdag terwijl Gwenda de orders uitdeelt.
Vervolgens een proef. Eindelijk een proef die de onbekenden naar eigen zeggen 'niet ligt'. Er moet aan een touw getrokken worden en er moet gemikt worden. Sandra zegt dat ze niet goed kan mikken. Gwenda kan ook niet goed mikken en houdt haar mond, de onbekenden verliezen de proef en moeten naar de eilandraad. Eenmaal terug op het eiland begint het gemopper op Gwenda toe te nemen. Waarom heeft ze niet gezegd dat ze niet kan mikken? Dit gebeurt allemaal stiekem en achterbaks, want Gwenda heeft een enge munt die ze kan inzetten.
De onbekenden spelen het spel slim. Ze doen lief tegen Gwenda, zeggen dat ze op Sandra gaan stemmen. Gwenda lijkt hier met open ogen in te trappen, maar toch is er twijfel. Wat doet ze met de munt?
Eenmaal op de eilandraad komt uiteindelijk de brandende vraag van Nicolette: 'Gwenda zet jij je munt in'? Nee luidt het antwoord. Dit is helaas einde verhaal voor Gwenda, die haar vertrek sportief opvat.

Toch waren niet alle stemmen tegen Gwenda. Jan en Sandra haalden ook respectievelijk 1 en 2 tegenstemmen. Hoe zit dit?