Aflevering 7
De onbekenden komen bij van hun eerste eilandraad waarbij Gwenda weg werd gestemd. Ze maken alvast weer plannen voor de volgende eilandraad. Laurie en Robin bespreken dat Sandra of Jan het target moet worden, omdat de vier jongere een goede klik hebben.

Het heeft behoorlijk geregend en de kampen hebben moeite met vuur maken. Kamp onbekend heeft snel vuur. Kamp noord uiteindelijk dankzij Loza en Nienke, net op tijd voor de proef. Ook Corry krijgt het vuur niet aan.De proef, een grote waterpuzzel. Zes grote stukken die op de juiste plek moeten komen. Twee mensen per kamp krijgen het overzicht. Nienke en Loza bij kamp noord en Laurie en Sandra bij kamp onbekend. Kamp onbekend wil zo snel mogelijk alle stukken in het water hebben. Kamp noord heeft een andere tactiek en werkt stuk voor stuk. Beide teams merken wel dat ze verkeerd om werken, waardoor het steeds zwaarder wordt. De achterste stukken moeten als laatste. Uiteindelijk is het kamp noord die als eerste de puzzel af heeft. Ze winnen immuniteit, wat betekent dat kamp onbekend opnieuw iemand moet wegstemmen.Corry en Johnny gaan op expeditie. Wanneer ze aan de andere kant van het eiland zijn ziet Corry een tros bananen hangen. Johnny zegt nog dat haar ogen niet goed zijn, maar er hangt toch echt een tros bananen. Later vinden ze ook nog een krab. Beide zijn zeer content op het eiland. Ze koken de rijst in hetzelfde water als de krab zodat ze een soort bouillon hebben. Een waar feestmaal.

Op kamp onbekend moet er gestemd worden. Jan en Sandra zien de bui hangen, terwijl de andere vier overleggen wie van de twee het moet worden. Laurie maakt zich zorgen om Ozzy, die wil meer op gevoel stemmen. Jan schat dit goed in en zoekt een opening bij hem, zonder succes.Corry en Johnny krijgen een brief. Ze gaan tegen elkaar strijden in een proef en n van beiden zal de expeditie verlaten. De andere zal terug gaan naar Duivelseiland. Ze moeten puzzelen, maar ze mogen alleen puzzelen wanneer de bal rolt door een flipperkast. Wanneer deze weer beneden is kunnen ze hem er opnieuw ingooien. Doen ze dit te laat dan valt de bal naar beneden en moeten ze wachten tot de bal is uitgerold om weer verder te kunnen.

Ozzy twijfelt ontzettend op wie hij moet stemmen en moeite met het feit dat hij moet stemmen. Jan duikt met mensen het water in, in de hoop zichzelf te redden. Sandra bekijkt het van een afstandje en zegt dat Ozzy gezegd heeft op Jan te stemmen.Terug op Duivelseiland is het close. Het scheelt enkele stukken maar Johnny wint het duel. Corry moest nog drie stukken. Corry heeft er vrede mee. Ze gaan vooral elkaar missen. Op de eilandraad krijgt Sandra de meeste stemmen namelijk vier. Jan krijgt de andere twee. Ze verlaat de expeditie. Volgende week tijd voor de samensmelting!