Overzicht aflevering 2

Overzicht aflevering 2

Nieky
Overzicht aflevering 2
'Man, man man'

We starten de aflevering op duivelseiland. Hier wordt gekookt door Rob Geus. Rob is van mening dat je een maandvoorraad aan bloem moet gebruiken voor een paar bananenbroodjes. Ontzettend logisch inderdaad, om op een onbewoond eiland al je bloem te gebruiken voor een paar verpeste broodjes. Rob Geus is de mol!In kamp Noord begint Shary-An ook niet helemaal lekker aan haar Expeditie. Ze wil ontzettend graag vriendjes worden met Roy Donders en Kim Kötter, maar komt er niet binnen. Gelukkig voor haar vind ze wel steun bij Eva Koreman. Is dit een vriendschap in wording? Veel leuker toch dan derde wiel aan de wagen bij Roy en Kim  ;). En dan komt opeens Mariana ook nog slijmen. BFF'S!Over Roy gesproken. Roy is kieskeurig. Roy wil worstenbrood, maar Roy zit op een onbewoond eiland. Roy vindt de sardientjes niet zo lekker. Nu al zin in de eetproef! Of nog beter, wanneer Rob voor Roy moet gaan koken!Tijd om te bikkelen! BN'ers in optima forma! Ze moeten brandjes blussen met 40 graden. Jaap heeft helaas een blessure en kan niet actief meedoen bij kamp zuid. Yvette en Kim hebben een sleutelrol in de proef. Altijd gevaarlijk in een eerste proef, want voor je het weet ben je een makkelijke zondebok!
Eerlijk is eerlijk; Kamp Noord en kamp Zuid doen hun uiterste best. Uiteindelijk trekt kamp Noord aan het langste eind. Zij winnen een foeilelijke immuniteitstotum en kunnen geen irritant kamplid wegstemmen.
Op de Filipijnen is het warm. Heel warm. Bloedheet.
Dit ondervind Hugo aan den lijve. Na de proef bezwijkt hij onder de hitte. Gelukkig lappen ze hem snel op en kan onze enthousiaste TV-kok weer met zijn blije gezicht vertellen over hoe leuk het eiland wel niet is. Hij zit dan ook niet met Rob Geus op een eiland.Gekonkel! De eilandraad komt eraan. Kamp Zuid kiest voor de makkelijke weg. Ze willen een van de oudjes lozen. Jaap en Anita zijn al snel targets. Jaap sloopt eigenhandig het hele kamp en doet niet mee aan de proef. Anita schrikt van slakken en was een zwakke schakel bij de proef.
Als je target bent kun je maar 1 ding doen, dat is praten in de Stille Oceaan.Ondertussen gaan ze op Duivelseiland ook een spelletje spelen. De winnaar maakt kans op een kans in de samensmelting. Snapt u het nog?
Rob, Berdien en Eva vissen in elk geval achter het net en Rijk wint!Anita wint niet. Ze zet nog een extra stem in op de eilandraad, maar de groep kiest onverbiddelijk voor de teamspirit van Jaap. Heerlijke sportieve reactie van Anita, die graag nog wat langer in de Expeditie wilde blijven. Love her just a little bit more  ::bravo::
1 voordeel voor Anita; Rob hoeft niet voor haar te koken. Daar zou menig kandidaat 5 extra stemmen voor over hebben.