Overzicht Aflevering 4

Aflevering 4

Loezel
De aflevering begint op Kamp Zuid, met een gesprek tussen Hugo, Frank en Akwasi. Hugo en Frank balen dat hun plannetje om Dionne weg te stemmen niet is gelukt en Akwasi heeft toch nog wat twijfels bij zijn stem op Jaap.

Ondertussen is de sfeer op Kamp Noord ontspannen. Kim en Roy houden een ontspannen spa-dagje in de zee.

Op duivelseiland ontvangen ze post. Ze krijgen de boodschap dat de verliezer van het laatste duel meteen naar huis zal gaan.

De proef van deze week is een proef waarbij verschillende puzzels in elkaar gezet moeten worden. Deze grote puzzels worden daarna als gigantische dominostenen gebruikt. Het team dat als eerste zijn dominobaan af heeft, heeft gewonnen.
Bij Kamp Noord blijven Roy en Mariana aan de kant. Kamp Noord komt alweer snel op voorsprong, maar zij zijn begonnen met de simpelere puzzels en kamp Zuid loopt al snel in. Met een voorsprong beginnen ze te bouwen aan hun dominobaan. Kamp Zuid gaat in razend tempo.
Bij kamp Noord checkt Tim secuur of alle blokken wel op de goede afstand staan. Bij kamp Zuid doet Hugo ook een soort van meten. Kamp Zuid ruikt de overwinning al en ze zijn deze nog net niet aan het vieren. Maar helaas het soort van meten van Hugo was niet goed genoeg en bij 2 pogingen gaat de dominobaan niet om. Bij kamp Noord, gaat de baan echter bij de eerste poging helemaal om. Het is dus wederom kamp Zuid dat naar de eilandraad moet.

Ook op duivelseiland moet een puzzel worden opgelost. Eva en Berdien moeten bordjes met tekens onthouden, de goede volgorde van de bordjes, kunnen ze vinden op de bodem van de zee. Eva weet de puzzel super snel op te lossen en maakt nog kans op de samensmelting. Berdien gaat naar huis.

Fien heeft het idee om Hugo te laten denken dat zij om hem gaat stemmen, zodat hij zijn extra stemmen zal inzetten. Op de eilandraad zet niet alleen Hugo, maar ook Frank zijn extra stemmen in.  Intussen wordt er door iedereen (behalve door Dionne zelf uiteraard) op Dionne gestemd. Plannetje geluk dus zou je zeggen? Maar of dit een slimme move was, nu de herverdeling eraan zit te komen?

Dat zullen we volgende week gaan zien...