Aflevering 5


Vorige week moest op Duivelseiland de eerste persoon het spel verlaten. Eva wint de proef van Berdien die het spel dus moet verlaten. De kampen spelen een mega domino spel wat Zuid op een haar verliest van kamp noord. Fien bedenkt een plan om Hugo zijn extra stemmen weg te spelen. Dit lukt, terwijl Dionne naar huis is gestemd.

Op Duivelseiland krijgen ze een brief dat ze de balkproef gaan spelen en dat één iemand niet meer terug komt. Degene die als eerste van de balk valt gaat naar huis, de winnaar heeft immuniteit tot de samensmelting. Rob valt als eerste van de balk en ligt uit de expeditie. Rijk valt en Eva heeft de samensmelting gehaald. Rob is zwaar teleurgesteld.De kampen gaan herindelen. Kim en Roy zijn gelijk bezorgd. In het andere kamp is Hugo juist erg blij en hoopt hij van Fien af te komen. Op Duivelseiland moet Eva haar spullen pakken en Rijk alleen achterlaten. Bij de twee X-en aangekomen zegt Kaj dat de kampen van aflevering 1 bij elkaar blijven. De twee middelste teams wisselen van plek waardoor de nieuwe indeling is:
Kamp noord- Hugo, Frank, Roy, Thomas, Shary-an, Eva K en Eva C
Kamp zuid- Fien, Yvette, Akwasi, Kim, Mariana, Tim, Kelvin
Eva C voegt zich dus bij Kamp noord. Ze mag wel stemmen maar is zelf immuun.De kampen gaan gelijk de volgende proef spelen. Ze moeten een Chinese puzzel bouwen. Wanneer ze dit lukt winnen ze de proef en hoeven ze niet naar de eilandraad. De puzzelstukken liggen 13 meter hoog. Maar eerst moeten ze 3 levels van de muur door. Een deel per touw, een deel met pinnen en een deel met teamwork. Roy wil absoluut niet de muur op. Yvette voelt zich niet goed maar gaat er toch voor. Kamp zuid heeft als eerste hun touw gehaakt en Kelvin klimt als eerste naar boven. Shary-an krijgt het touw niet dus helpt Frank haar. Kamp zuid kan beginnen aan het tweede level. Bij noord moet Eva K nog omhoog. Uiteindelijk komt ze omhoog maar Kamp zuid heeft een gigantische voorsprong.Kamp zuid is beneden, wel met brandwonden voor Yvette die langs het touw naar beneden glijd. Ze beginnen aan de puzzel. Kamp noord komt ondertussen ook weer naar beneden. Roy gaat voor noord heel goed met de puzzel. Ze lopen nu weer gelijk. Maar kamp zuid gaat nu op de grond verder puzzelen omdat ze het anders niet meer zien op deze hoogte. Kamp zuid wint de proef!De kampen maken kennis met hun nieuwe kamp voor de mensen die van het andere kamp komen. Kim en Mariana gaan wel wat opruimen maar zijn blij met al het voedsel wat aanwezig is. Hugo en Frank zijn vooral blij met het oogverblindende strand. Het zouden ook Thomas zijn witte tanden kunnen zijn maar hey. Roy zegt dat hij wel naar huis zou willen door zijn heimwee. Maar of ze hem dat gunnen?Bij de eilandraad zegt Shary-an zich beter te voelen in dit team. Hugo is ook blij omdat hij niet met Fien en Yvette zit. Roy had het lastiger doordat hij niet met Kim zit. Iedereen stemt op Roy en hij verlaat de expeditie.