Overzicht aflevering 8

Aflevering 8

Het is middernacht. Uit het donker komt Akwasi Kim en Rijk vergezellen op een duivels eiland. De twee staan ervan te kijken, maar veel tijd om bij te kletsen is er niet: er staat het drietal een proef te wachten. De balkproef, een ER-klassieker! Na veel evenwicht behouden, wiebelen, balans herstellen en stevig op een paal staan, hoort Kim plots plons naast zich. Het spel van Rijk is in het water gevallen. De kijker is een mooie kandidaat armer, maar de kandidaat is een mooie ervaring rijker! Kim valt als tweede, zij blijft op dat eiland van de duivels. Akwasi blijft het langst staan en mag zich bij beide kampen vervoegen, die nu samen één groep vormen. Tijd voor de samensmelting!

   

Eerst zien we de kampleden nog op de boot richting het diner, mijmerend over “oh die samensmelting, ik ben zo blij dat ik er nog in zit, bladiebladiebla…”. Maar: je moet wel een beetje werken voor wat brood op de plank. Dus eerst nog een proef. De kandidaten zwemmen naar het strand, halen kokosnoten uit het zeewater en slaan die kapot, om het kokoswater dat vrijkomt in een kom te gieten. Dan komt er een sleutel of iets dergelijks naar boven en daarmee mogen ze de heuvel op rennen. Op de top van de heuvel wacht een gierende en joelende Eva Cleven hen op. Als zij je omarmt, dan weet je: ik heb het gehaald, ik ben samengesmolten! Helaas is er aanvankelijk maar plaats voor vijf mensen naast Eva aan tafel. Dat belooft een zware strijd.

   

Hugo is de eerste, wat de andere kandidaten heel irritant vinden. Hij raakt de paal van Nicolette aan en is daarmee de eerste finalist van dit seizoen! Of eigenlijk helemaal niet, want hij zal zijn plek nog iets van zeven weken lang moeten verdedigen. Totaal geen zekerheid dus nog. Maar het klinkt in ieder geval als een leuke titel, eerste finalist. Fien is tweede – Thomas B.: “huh, Fien??” Ja Thomas, Fien. Gevolgd door Thomas. Daarna komt Yvette boven en ook Tim racet de heuvel op. De overige vijf zijn te laat voor een joelende Eva en moeten een laatste proef doen om een van die begeerde zitjes te bemachtigen en naast een luidruchtige Hugo te kunnen dineren.

   

Die proef is “keihard”, aldus Nicolette. “Jullie moeten kleur bekennen.” Oh nee, toch! Akwasi moet er openlijk voor uitkomen dat hij Mariana niet zo leuk vindt. Shary-An moet openbaar maken dat ze Kalvijn toch wel een sterke kandidaat vindt. Wat een publieke onthullingen! Een voor een mogen de kandidaten proberen een bordje van een andere kandidaat met een katapult kapot te schieten. De eerste kandidaat die drie kapotte bordjes heeft, ligt eruit en mag niet dineren. Uiteindelijk gaan de vrouwen Eva, Mariana en Shary-An voor een man, namelijk Kalvijn. De mannen Akwasi en Kalvijn hebben het op een vrouw gemunt, namelijk Mariana. Na vele missers raakt Akwasi niet een, maar twee Mariana-bordjes. Kalvijn heeft het beslissende schot en katapulteert Mariana naar haar goede vriendin Kim op Duivelseiland.

   

Tijdens het eten geniet iedereen volop van de kip, de hamburger die Shary-An al die tijd al wilde eten, de desserts, de wijn en het bier met een papiertje om het blikje heen. Fien vindt het wel een geschikt moment om eens het spelverloop te evalueren en wat tactieken te bespreken met haar maatjes Yvette en Akwasi. Dat vindt de rest eigenlijk niet zo gezellig, maar tijdens het uitbuiken fantaseren Kalvijn, Tim, Thomas en Hugo ook al over een mogelijke samenwerking. Een white supremacy van de mannen! Dat wordt nog wat in het tweede deel van de expeditie. En Kim en Mariana? Die zullen ook lekker mogen dineren, zo zien we in de preview. Wel zo lief van de spelmakers. Gaat dat zien, volgende week!