Overzicht Aflevering 09

Overzicht Aflevering 09

Loezel
Vorige aflevering hebben we kunnen zien dat Mariana nadat ze was weggestemd, naar duivelseiland mocht voor een laatste kans om terug te komen in het spel.Het weerzien op duivelseiland tussen Kim en Mariana is onverwacht hartelijk.
De dames spelen een proef om te bepalen wie terugkeert in het spel. De verliezer gaat naar huis. Ze moeten een puzzel maken, waarbij ze horizontaal, verticaal en diagonaal dezelfde som moeten krijgen.

 

Ze kunnen hints krijgen, maar dan moeten ze eerst een plaatselijke delicatesse opeten.Mariana wint de proef en mag terug naar de expeditie. Kim gaat naar huis. Niet iedereen in het basiskamp is even blij met de terugkeer van Mariana.Mariana mag ook meteen meedoen met de eerste individuele proef van dit seizoen. De deelnemers moeten een toren bouwen op een wiebelende plank, die ze stabiel moeten houden door een touw strak te houden.Ze moeten echter het touw laten vieren om de blokjes te pakken en om af te tikken als ze klaar zijn. Tim wint de proef en mag naar finalisteneiland. Hij mag iemand meenemen en kiest Eva Koreman. Dit was afgesproken met de mensen van zijn bondje, zodat ze konden proberen andere mensen bij hun bondje te betrekken.
Om deze reden besluiten Fien, Yvette en Shary-An Calvijn eruit te stemmen, om het sterke bondje te breken.Calvijn probeert op zijn beurt juist Mariana eruit te krijgen. De eilandraad gaat dan ook tussen deze twee voormalige bondgenoten.Maar uiteindelijk is het Calvijn die het spel moet verlaten. Duivelseiland is niet meer in het spel, dus Calvijn gaat meteen naar huis.