ER 21 aflevering 11

ER 21 aflevering 11

Loezel
Aflevering 11
Deze aflevering worden er een hoop plannen gesmeed en al dan niet noodgedwongen, weer veranderd. De aflevering begint met een overleg tussen Fien, Akwasi en Yvette over waar het in de vorige aflevering fout is gegaan. Ze vermoeden dat Eva Koreman zich niet aan de afspraken heeft gehouden. Ze besluiten om Tim en Mariana bij hun bondje te betrekken en dan of Eva Koreman of Eva Cleven eruit te stemmen.

Eva Koreman heeft intussen hele andere plannen, zij wil juist Tim eruit stemmen, omdat hij te sterk is. Beide Eva's, Fien, Yvette en Akwasi besluiten dat dit uiteindelijk toch het betere plan is.

Mariana vindt juist dat de 'Fien-familie' te sterk is en wil Fien of Akwasi eruit stemmen. Ze overlegt hierover met Eva Koreman, maar die vindt Mariana en haar plannetjes te vermoeiend en zegt dat ze het per week wil besluiten.De immuniteitsproef is een afvalrace. Het 1e gedeelte is een hindernissenparcours. Ze moeten daar zakjes verzamelen. Hiermee moeten ze naar een tafel lopen om een toren te bouwen. Er zijn echter maar vijf tafels. Tim komt als 1e bij een tafel aan. De anderen zijn beide Eva's, Fien en Yvette.Bij de tafels moeten ze 10 blokken op elkaar stapelen. Eva Cleven heeft als 1e haar toren af. Hierna moeten ze echter de hele toren meenemen naar het laatste onderdeel.  Tim komt daar als 1e aan. Hier kunnen maar 3 mensen aan mee doen. Eva Cleven redt het laatste onderdeel ook.Nog voor dat de 3e persoon aan komt, heeft Tim de proef al gewonnen. Hij mag naar finalisteneiland en wint immuniteit. Hij neemt Mariana mee naar finalisteneiland.

Op het basiskamp wordt onder leiding van Eva Koreman, die luidkeels laat weten wie ze eruit gaat stemmen, besloten om Mariana eruit te stemmen.Tim besluit tegen Shary-An te strijden, omdat zij 4 extra stemmen heeft en zij Mariana zou kunnen redden. Maar Shary-An wint de proef.Uiteindelijk hebben Tim en Mariana ook samen genoeg stemmen om Fien naar huis te sturen. Fien krijgt de meeste stemmen tegen.