Overzicht aflevering 13

Aflevering 13

Aflevering 13 inmiddels alweer. Het ongeluksgetal! Maar voor wie? Dat ligt nog lang niet vast, zo zal deze aflevering blijken. Maar eerst de proef: memory XXL! Maar: je hebt maar beperkt de tijd om de houten platen om te draaien, want je watertank loopt leeg, en als die leeg is, lig je uit het spel. Wie aan het eind de meeste duo’s heeft verzameld, is de winnaar. Spanning en sensatie!

   

Shary-An blijkt niet de beste in geheugenspelletjes, en na enige tijd zijn ook de tanks van Akwasi en Mariana leeg. Yvette en Eva K. zijn aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk komt Eva als winnares uit de bus, zij mag naar finalisteneiland, voor het eerst door eigen winst! Ze neemt Shary-An mee en opnieuw boodschappen van thuis, dit keer filmpjes. Dat levert wederom emotionele televisie op.

   

In het basiskamp zijn Mariana, Akwasi en Yvette alleen over. Mariana dropt weer iets bij Akwasi: haar plan om op Shary-An te stemmen, want die heeft nog heul veul extra stembriefjes. Akwasi bespreekt dit uiteraard met Yvette en de twee twijfelen: vertrouwen ze Mariana? Kan iemand ooit Mariana vertrouwen? En anders: hebben ze wel een alternatief? Ze neigen met Mariana mee te gaan.

   

Shary-An is spelleider op finalisteneiland: de drie winnaars Hugo, Eva C. en Eva K. moeten 100 gram pizza eten van een heerlijke pizza die voor hen ligt te lonken. Qua honger boeit het niet erg veel, want nadien mogen ze gewoon al de rest van de pizza opeten. Maar goed, wie kan het beste gewicht van pizzadeeg, pizzasaus en pizzatoppings inschatten. Ja, een echte Robinson moet ook daarin uitblinken. Hugo kan dit het best en houdt opnieuw Eva C. bij zich!

   

Eva K. en Shary-An voegen zich op de eilandraad weer bij de mensen van het basiskamp. Dit keer geen filmpje van thuis in het vuur gooien, maar een normale stemronde. Mariana, Akwasi en Yvette gaan op Shary-An, die laatste stemt met Eva K. op Yvette. Maar ja, Shary-An had inderdaad nog heul veul stemmen, en die zet ze in, dus de lieve Yvette moet naar huis. Geen uitgebreid afscheid en napraten, zoals bij andere afvallers, maar boem pats weg. Volgende aflevering komt de finale nog meer in zicht, zeker kijken!