Aflevering 6 & 7 Expeditie Robinson 2021

Overzicht

Aflevering 6

Sieneke voegt zich bij de herkansers. Ze is zich ervan bewust hoe rücksichtslos zij nieuwkomer John per direct wegstemden en gaat dus proberen om goed te integreren in het kamp. Rob is gerust: zelfs in de wetenschap dat hij de vorige keer een serieuze stemoptie was, gaat hij gewoon lekker in z’n eentje vissen, want zijn kampgenoten hebben een afspraak gemaakt. Last in, first out, dat wordt het motto: nieuwe expeditieleden die aanmeren op hun eiland, maken geen schijn van kans. Dus kan Rob het zich prima permitteren om zich af te zonderen met een hengel. Althans, dat denkt hij.
De proef draait om uithoudingsvermogen: wie blijft er het langst aan een horizontale balk hangen? Extra complicatie vormen de gewichtjes die elke speler om het middel krijgt. Wie van de balk valt, moet al zijn gewichten rond het middel van één tegenstander hangen. Loek en Rob liggen al snel in het water en geven Sieneke extra gewicht, waardoor ook zij valt. Ook Do laat de balk los. Beide dames maken het extra zwaar voor Wietze: hij geeft het gewicht weer door aan JayJay die het op zijn beurt bij Loiza achterlaat. Loiza hangt vervolgens alles bij Anouk en er barst een tweestrijd los tussen Anouk en Saar. Na bijna anderhalf uur hangen en een zeer indrukwekkende prestatie plonst ook Anouk in het water en wint Saar immuniteit!
Terug op het eiland stellen de dames voor om niet direct Sieneke weg te stemmen, want volgens Do kan het juist slim zijn om zwakkere spelers in het spel te houden. Ze leggen hun alternatieve plan aan de rest van het kamp voor: we stemmen op Rob. De mannen twijfelen, zo ook de slangenvanger JayJay, maar gaan er uiteindelijk unaniem in mee. Op de eilandraad vervoegt Stefano zich bij het kamp en blijft een ontroerde Rob achter. Maar: hij krijgt nog een derde kans en vertrekt naar Eva en John op afvallerseiland! Robs ultieme missie wordt om de herkansers nog een koekje van eigen deeg te geven. Moet ie natuurlijk niet het deeg gaan weggooien. We gaan het zien.Aflevering 7

Eva en John krijgen bezoek van Rob. Die laatste krijgt daar niet het beste ontvangst: John bevraagt hem direct waarom hij hem de vorige keer toch heeft weggestemd. Eva laat de twee lekker kibbelen en gaat verder met de perfecte overlever zijn. Ze heeft een niet normaal grote vis gevangen die Rob uiteraard alweer bijna vernielt. Daar reageert Eva terecht gepikeerd op en dat vindt Rob niet leuk, dus daagt hij Eva uit voor een duel. Hij denkt dat hij het langer met luiwammes en recht-voor-z’n-raap John zal uithouden dan met huttenbouwer, vissenvanger en voedselzoeker Eva. De twee moeten een ring rondom een paal gooien en een totem hun kant op verplaatsen. Eerst gaat de totem richting Rob, daarna richting Eva, daarna weer richting Rob en na een paar keer mis en raak mikken staat de totem trots naast Rob. Of eerder Rob trots naast de totem. Hij gaat terug naar z’n goeie maat John en Eva moet helaas het spel verlaten, maar wat heeft ze het goed gedaan!

In kamp Zuid heeft Dyantha al volledig voor zichzelf bepaald wie er wanneer het spel uitvliegt: eerst Jasmine, gevolgd door Jan en ten slotte Defano. Die laatste bezeert zijn vingers en schouder bij het dragen van een loodzware kist tijdens de proef. Verder is hij vooral in de biecht aan het zingen, maar dat doen ze wel meer bij kamp Zuid. Met die positieve inslag weten ze echter wel succesvol een kist door de zee te sjouwen, over balken heen en onder balken door. Maar dat is niet het enige onderdeel van de proef: de kandidaten moeten twee of meer emmertjes water halen, behalve Dyantha, foei Dyantha, ga terug op die ladder staan en giet die emmertjes leeg in een ton! Als de ton zwaar genoeg is, vliegt één kandidaat de lucht in om een sleutel te grijpen. Daarna moet het dopje aan de onderkant van die ton worden losgedraaid, maar dat zit een beetje strak. Welke kant moet je nu op draaien? Links. Nee, toch maar rechts. Oei, nu draai ik hem nog strakker aan. Andere kant maar weer op dan. Nee, ik krijg hem niet meer los. Laat iemand anders maar proberen. Ja, nu lukt het wel en hup, daar stroomt het water weer uit de ton en landt de kandidaat met de sleutel op de grond. Kist openen, vuurstick eruit halen, vuur maken, fakkel branden en het Olympisch vuur aansteken. Ook hier is kamp Zuid net iets sneller dan Noord, want Annemiek gooit met een stokje heel de vuurconstructie van haar kamp omver. Tja, die dingen gebeuren. Feit is wel dat haar kamp naar de eilandraad gaat. De winnaars krijgen immuniteit en een kist met groente en fruit, maar ze zijn heel lief en geven kamp Noord ook wat vitamientjes, dan kan Sandra lekker losgaan in de keuken.

Annemiek doet bijna een Stefanootje: ze voelt zich verantwoordelijk voor het falen van de proef en snapt het als haar kampleden daar een consequentie aan verbinden. Sterrin voelt aan dat zijzelf of Annemiek eruit gaat en de meiden stemmen samen op Sylvana, die op het eiland nog geen grassprietje uit de grond kan trekken. De andere vier gaan inderdaad eensgezind op Sterrin, ook al was zij zo heerlijk positief aanwezig in het kamp en tijdens de proeven. Gelukkig mag ze nog even in Kroatië blijven en slangen gaan zoeken op het eiland van de tweede kans. Toi toi toi voor onze reptielendeskundige!

Discussieer mee: aflevering 6

Discussieer mee: aflevering 7