Loiza Lamers

Expeditielid 2021

Loiza Lamers (Driel, 9 januari 1995) is een Nederlands model. Lamers won in 2015 het televisieprogramma Holland’s Next Top Model.


Lamers volgde in Arnhem de opleiding tot kapper en visagiste. Op tienjarige leeftijd werd Lamers in 2005 gevolgd voor een documentaire van Charlotte Hoogakker getiteld Van Lucas naar Luus die haar transitie volgde. De naam Loiza werd bedacht door Taco Kreijts, eigenaar van de kapsalon waar Lamers werkte. Lamers won in 2015 het achtste seizoen van het televisieprogramma Holland's Next Top Model, maar wees het daarbij gewonnen modellencontract van Touché Models af. Ze was daarmee de eerste transgender ter wereld die een dergelijke titel in de wacht sleept.

In 2017 maakt Lamers voor het tweede seizoen van de Amerikaanse tv-serie I Live with Models haar acteerdebuut. Op 22 mei 2017 werd bekend dat Lamers de eerste transgender ooit op de FHM500-lijst was. In november werd Lamers getroffen door een herseninfarct. In 2018 was Lamers een van de deelnemers van het negentiende seizoen van het RTL 5-programma Expeditie Robinson, ze viel als zestiende af en eindigde op de 6e plaats. In 2021 is ze een van de deelnemers in het eerste seizoen van de RTL show De Verraders. Hierbij schopte Lamers het tot de finale, waarbij zij eindigde op de 3e plaats. Hetzelfde jaar presenteert ze samen met Rijk Hofman het programma Singletown

Discussieer mee