Krystl Pullens

Expeditielid Allstars


Krystl Pullens (Santpoort-Noord, 2 juli 1983), bekend onder de artiestennaam Krystl, is een Nederlands zangeres.

In 2010 werd Krystl verkozen tot 3FM Serious Talent met haar single Golden Days. Sindsdien sleepte ze de 3FM Award voor Beste Nieuwkomer binnen, werd haar liedje Golden Days gebruikt in een Martini-reclame en werd ze door de jury van de Edison bekroond met een Edison voor Beste Nieuwkomer.

Krystl groeide op in Santpoort-Noord. Ondanks dat ze werd aangenomen op een dansacademie, koos ze in 2000 voor een zangcarrière. Ze studeerde twee jaar aan het Rotterdams Conservatorium en daarna aan de popacademie in Enschede. Tijdens haar studie in Enschede richtte ze in 2003 de band L.I.N.E. op met een aantal medestudenten (Rob Eeftink, Kobus Groen, Bart Jan Manten, Rogier Grosman). Krystl was de zangeres en schreef songs met gitarist Bart Jan Manten. Verder werd Krystl vanaf 2005 een van de vaste achtergrondzangeressen van Do. Nadat Krystl in 2006 afstudeerde aan de popacademie, kondigde de band L.I.N.E. zijn afscheidsconcert aan, dat plaatsvond op 4 oktober 2009.

Rolling
Voor haar debuutalbum Rolling uitkwam, bracht Krystl haar eerste solosingle Golden days uit op 19 november 2010. De single trok de aandacht en werd gebruikt in een reclamespot van Martini Spumante. Niet veel later, op 6 mei 2011, bracht Krystl het album Rolling uit bij Universal, waar hits als Bottles en Fool for you op staan.

Krystls debuut was een succes. In april 2011 won ze de 3FM Award voor 'Beste Nieuwkomer' en werd ze genomineerd voor de TMF Borsato Award. Ook won ze dat jaar een Edison in de categorie 'Beste Nieuwkomer', waarvoor zij genomineerd was naast Go Back to the Zoo en Ben Saunders.

Op 23 december 2010 trad Krystl op tijdens het 3FM Serious Talent Festival in de Effenaar te Eindhoven ten behoeve van 3FM Serious Request 2010.
Tijdens 3FM Serious Request 2011 in Leiden was Krystl slaapgast in het Glazen Huis bij dj's Gerard Ekdom, Timur Perlin, en Coen Swijnenberg. Hier speelde ze onder andere Bottles (met geluidseffecten verzorgd door Gerard Ekdom).
Krystl staat met drie singles genoteerd in de National Airplay Chart van 2011. Deze Chart laat zien welke nummers in 2011 het meest gedraaid zijn door Nederlandse radiostations. De singles Golden days, Bottles en Fool for you zijn opgenomen in deze lijst. Deze drie singles staan allemaal in de top 150, en Golden Days en Bottles staan zelfs in de top 60. Krystl is een van de weinige Nederlandse artiesten die meer dan twee keer genoteerd staat in de lijst.
In april 2012 werd bekend dat Krystl een relatie heeft met dj Paul Rabbering. Op 23 april 2018 werd bekend gemaakt dat de relatie over is.Expeditie Robinson 2014


Krystl glipte overal tussendoor in haar originele seizoen. Bij de samensmelting lag ze er bijna uit tegen Anouk Maas, maar kwam ze toch nog terug in het spel. Vervolgens behaalde ze de finale, die ze verloor van Kay. Nu Anouk de finale heeft gehaald in haar tweede kans, zal Krystl de cirkel rond maken en tijdens de samensmelting afvallen?