JCs log 10 - Ruzie

 

Terug naar de zandbak
Toen ik nog klein was, moest mijn moeder op een dag naar de kleuterschool komen omdat ik ruzie had gehad met een ander kindje in de zandbak.
Wat was er nu gebeurd: Hansje K zat in de zandbak te spelen met de schepauto van de school. Zelf had ik enkel wat zandvormpjes om mee te spelen en die grote schepauto was natuurlijk veel leuker. Dus heb ik die gewoon afgepakt en was volmaakt gelukkig (Bijna net zo gelukkig als Bjorn in zijne blote.. ). Hansje begon te schreeuwen en gaf mij een klap en nam de auto terug. Dat was voor hem het einde van de zaak. Voor mij echter niet en ik gooide hem letterlijk en figuurlijk zand in de ogen. Later vlogen de klappen , het zand en de schepauto door de zandbak.

"Wie was er begonnnen ?", vroeg juffrouw Els en beiden wezen we naar de ander. De juffrouw vond dat we maar kleine kinderen waren en dat de waarheid vast wel in het midden zou liggen( Toen ik later naar de waarheid zocht, heb ik nog vaak gegraven in het midden van die zandbak, maar helaas nooit wat gevonden)
Mannen in het nauw gedreven zijn kleine kinderen
Ook in de kwestie Ryan-Gio zal de waarheid ergens in het midden liggen. Verder is hun wellus-nietus spelletje zeker te vergelijken met dat van kleine Hansje K en Johnny C. Alleen komt er voor de ielandbewoners nog een extra dimensie aan dit steekspel; het vinden van medestanders voor jouw gelijk in het verhaal.

Ko-ken Gio zoekt zijn steun bij zijn vrienden Judge en Robin ( Die door de uitputtingen niet kunnen zien hoeveel hapjes Gio aan de kooklepel laat hangen). Barbie-Ken Ryan zoekt zijn toenadering bij de vrouwen.(Hij heeft natuurlijk al jaren ervaring in de omgang met Barbie, vandaar. )


Johan Cruyff (Ja wederom een JC ) sprak reeds de gevleugelde woorden elk nadeel heeft zijn voordeel. Wel nu ik zeg u elke reactie heeft een actie en elk gevolg heeft een aanleiding (Behalve een koninklijk gevolg dat heeft alleen maar saaie mensen ). Het moeilijke is te kunnen bepalen wat er nu oorzaak en wat er nu gevolg is. Dat boontje in deze aflevering om zijn loontje zou komen was echter al snel duidelijk.
Wat viel me op deze week ?
 • Dat zelfs als de waarheid snel is de leugen hem wel inhaalt (Zelfs op een onbewoond eiland in de Oceaan )
 • Dat Bjorn wel weer een andere uitleg zal hebben waarom hij de afspraak met Geert meteen verbreekt.
 • Koken op het eiland erg makkelijk is, 1 hapje voor Gio, 6 hapjes in de bakjes, 1 hapje voor Gio (Het lastige is om steeds te onthouden 0 hapjes voor Ryan )
 • Gio ergens wel een warm mens is met oog voor de behoeften van de medemens en gelukkig wist Franca dat op waarde te schatten
 • Dat het leuk is om met 3 mannen een complot te smeden, maar dat je moet janken als dat complot er ook tegen jouw maatje is
 • Dat ook een Zen-boedhist zijn beheersing kan verliezen ( Ja, als zelfs een geboren pessimist kan juichen bij de 6e treffer van Oranje, kan dat verlies van de beheersing  natuurlijk ook )
 • Dat Bjorn nu aan den lijve heeft ondervonden dat wie zijn billen brandt, op de blaren moet zitten.
 • Dat expeditie Robinson de strijd tussen Barbie-Ken en KO-ken kinderlijk vond en dus kinderspeelgoed gebruikte voor de proeven.
 • Bij het stapelen van de blokken telde en de hoogte van de stapel en of ze binnen de tijd over de lijn kwamen ( Verder was het natuurlijk de vraag of 1 van de torens van Ryan of Gio hoger kon worden dan hun eigen ego.)
 • Dat expeditie Robinson voor het 2e jaar een contract heeft gesloten met de heer R van het Groenwoud ( En ik bedoel niet de supermarkt Groenwoud, maar de zanger, de supermarkt was er nl pas voor het eerste jaar )
  [li] Dat het leven toch eigenlijk allemaal zo simpel kan zijn en dat geluk in hele kleine dingen kan zitten (Alleen als de camera's weer verschijnen is dat allemaal als sneeuw voor de zon verdwenen)
Oppersjamaan Geert bedrogen
Hoogverraad zo mag het wel genoemd worden. Geert de afvaller van 2 weken terug,  wilde vrijwillig zijn eiland afstaan aan eenieder die dat ook zou doen na hem. Bjorn stemde er in toe, om vervolgens in zijn blote het eiland als zijn eiland te bestempelen met nieuwe wetten.

Op het grote eiland was de stemming bedrukt en dat maakte de stemming spannend, al had een van de vijanden de ketting gewonnen. Het pact van de vrouwen en Ryan was toch niet zo hecht dat ze na de immuniteit van Gio op een andere zouden stemmen. En het was dus wat verrassend Vuurstoker Ryan die de lont uit het kruidvat mocht halen. Men hoopt nu dat de explosieven zullen worden opgeruimd en dat de bananen in de doofpot gaan (Al zullen er ook wel wat in de kookpot gaan )

Misschien komt Ryan in de finale (eindelijk) te waarheid ophalen over de bananen.