JCs log 7 - Afscheid en weerzien

 

Samen apart of liever alleen
Reeds bij het ontwaken bemerkte ik al activiteit op het eiland Pantai. Zou er nu ook iemand zijn ziek geworden op het eiland Pantai? Was er nu eindelijk iemand zo zot geworden van Björn dat hij/zij hem naar de strot was gevlogen? (Tot nu toe zijn het enkel onze users die Björn constant verbaal naar het leven staan. Een fysieke bedreiging zou een welkome afwisseling zijn voor deze alledaagse sleur.)

Of was het zo dat Björn bij gebrek aan een kip een mede-eilandbewoner (ei-land dus toch iets met kippen) had geofferd aan de goden van de samensmelting.

Helaas niets van dit alles. (Er was zelfs geen sprake van de ultieme zet voor kok Gio: een massale voedselvergifitging.) Nee, de 2 leiders werden opgehaald voor de laatste proef en het zou een "specialleke" worden. Misschien wel de zwaarste proef tot nu toe. Shoppen met andermans geld zonder helemaal ga-ga te worden. (Vertaling "ga-ga": doorgedraaid, geschift.) Kortom een proef waaraan de gemiddelde vrouw zich door de week vrijwillig blootstelt, met als enig verschil dat het dan de man is die meestal ga-ga wordt.

Reden voor het shoppen was het feest van de samensmelting, het feest van de eenwording, het feest voor het weerzien van oude vrienden. (Voor Johnny was het geen feest want de kampen werden vakkundig afgebroken en er was niets meer te halen. Gebrek aan respect voor echte overlevers.) Voor de ene bewoner was het meer feest dan voor de andere bewoner, maar het eten beviel iedereen goed. (Als katjes muizen, mauwen ze niet. Als wannabe Robinsoners eten, dan klagen ze niet.)
Opvallend in het nieuws
  • Dat Belgen met ijsjes klinken, waar wij dat meestal met bier doen. (De reden hiervan is dat Belgen hun bier echt waarderen en dus geen druppel willen missen. En dan zeggen ze dat wij gierig zijn.)
  • Dat een Belg altijd mayonaise wil hebben en heus niet alleen omdat het vetten zijn die makkelijk verteerbaar zijn.
  • Dat je meer heimwee kunt hebben naar weinig dan heimwee naar overvloed. (Is toch raar wat armoede, honger doen met je geest, hè? Natuurlijk zou je veel liever daarheen terug willen, waar het goed was en waar er eten was, maar je geest denkt daar anders over.)
  • Dat de wens nog altijd de vader is van de gedachte.
  • Dat de som 1+1=1 wiskundig niet geheel correct is. (Mathematisch correct zou het natuurlijk 2 moeten zijn, maar nu was de som 1+1 meer 2+7+1, wat uiteindelijk onherroepelijk resulteerde in -1. (Dag Karen!))
  • Dat Karen nog steeds de wegwijzers naar Club Med ondersteboven had gelezen en dus nog steeds niet op haar bestemming was aangekomen.
  • Dat in tijden van overvloed de ware aard van mensen naar boven komt. Zo is de ene sado-masochist in hart en nieren (Hoe verklaar je anders nog meer eten, terwijl alles van binnen op springen staat?) en geniet een ander van het lijden van anderen. (Ach kom op, nog een klein hapske voor mamma. Ach doet het buikje zeer?  Komt het vliegtuigje aan. Ah, nog meer au? Neem nog een hap taart. Gaat het vast over... !!)
  • Dat bepaalde mensen de columns op deze site niet lezen. Vorige week stond er nog te lezen dat je Robinson kon worden door te netwerken. Dat betekent dus niet je afzijdig houden en apart gaan slapen. (Hoewel 2 mensen samen is ook een netwerk. Wel een kleintje maar toch.)
Naar huis, bij Club Med linksaf
De eliminatieproef was dit keer iets voor mensen met een grote longcapaciteit. Ondanks dat Judge nog even valsspeelde (Stiekum 2 bruine benen in het water leggen) was het Ryan die won en dus immuniteit kreeg.

Op de eilandraad bleek dat je met een bord voor je kop niet alleen beperkt waarneemt via je ogen, maar ook moeite hebt met dingen te horen. (Het komt echt niet minder hard aan als je voor de 2e keer hoort dat je 6 stemmen tegen kreeg.). Karen had de rekening van Club Med misschien wat duurder verwacht en over het mannelijke personeel was ze niet te spreken. Een afscheid is zelfden zo kil en koud geweest op het eiland van vaarwel. (Het is gewoon een complot, brengt ze huilend uit. Jazeker, is het een complot. Precies datgene wat jij met de dames wilde smeden tegen Bjorn)