JCs log 9 - Een kat in het nauw

 

Je kan maar ergens kracht van krijgen
"Een kat in het nauw kan vreemde sprongen maken", zei mijn moeder ,nadat mijn broer als door een mirakel weer opstond ,nadat hij zoeven van het dak vd buren was gevallen. Ik heb als klein kind dus mening tijd besteed aan het opjagen van de buurtkatten om vervolgens samen met mijn vriendjes hun sprongen te jureren. Een echte sprong op Olympisch turn-niveau heb ik echter nooit kunnen waarnemen (Of het moest die ene keer zijn toen de kat zich met 4 pootjes afzette van de grond, in de lucht 180 graden draaide en met 4 pootjes tegelijk neerkwam op het gezicht van neef Henkie)

Jaren later vertelde iemand me dat dit gaat over het aanboren van verborgen krachten. Wat dat betreft hebben de eilandbewoners al veel vreemde sprongen gemaakt, want bijna allemaal hebben ze al momenten gehad waarop ze al tot 9 geteld waren(Dit geldt natuurlijk enkel bij sporten waar de wedstrijd is beeindigd indien er tot 10 geteld is , bij een sport waar 3 het einde was , zou dit getuigen van vals spel )

Geert bijvoorbeeld, de surviver pur sang, wist zeker dat deze expeditie niet zijn ding was en wilde naar huis. Op het moment dat beautiful roos hem verleidde met het eiland Qual hoefde hij echter niet lang na te denken.
Karen haalde haar herwonnen kracht uit de woede op de 6 man die haar verraden hadden.

Robin was als altijd onverzettelijk bezig maar had dit keer extra stimulans door de gedachte aan de verjaardag van zijn lief ([i}Dat dit prompt tot 2 overwinningen in proeven leidde is puur toeval? [/i]). Gio zou kracht putten ui de leer van de Zen-Boedhisten (Of komt die kracht toch van het feit dat er nogal eens wat aan de kooklepel blijft plakken ).

Ilona daarentegen heeft na het wegvallen van zowel Karen als Bjorn weinig inspiratie meer, haar maatje is weg en ze heeft van Bjorn gewonnen. Even dacht ik dat ze de gemiste warmte s nachts bij Ryan zou zoeken, maar helaas niets van dit alles (Exp robinson is trouw gebleven aan het kijkadvies van 12 jaar, en dat enkel om het tonen van slachtrituelen, niet van geslachtsrituelen)

Wat ook de reden voor het al dan niet verkrijgen van nieuwe kracht bij mijn buren mag zijn, zij zullen doorgaan en ik zal ze verder volgen.
Deze week viel me van alles op, oa
 • Dat buitenstaanders zouden kunnen denken dat karen nogal wankel op de evenwichtsbalk stond (Trouwe lezers weten inmiddels al dat ze in haar hoofd de weg naar het reisburo aan het bewandelen was om te klagen over de slechte service van Club Med)
 • Dat Pyschologie in belgie bij de exacte wetenschappen wordt geteld of dat studenten psychologie eerdere mathematisch leren denken dan zuiver pyscho-methodisch
 • Dat woorden onder water niet bekend voorkomen, zelfs niet als je ze dagelijks voor je hebt
 • Dat het aantal Belgen op het eiland hoog is en dat dat gezien de logische vragen (Mede gezien de al eerder gestelde hypothese dat intelligentie in het Noorden zou huizen ) de verwachting erg laag gespannen waren.
 • Dat klassieke raadsels toch niet altijd klassiek blijken te zijn.
 • Dat mannen kleine kindjes zijn, want ze
  klikken graag over anderen en komen zelden voor hun acties uit als daar vraag naar is
 • Dat Mannen  ook kleine kinderen zijn als het op pijn aankomt.(Je hebt pas pijn als je toont dat je pijn hebt, want dan pas komt mammie met de lekkere hapjes om het ventje te verwennen )
 • Dat je in Belgie al kan tellen als je iemand kent die daadwerkelijk kan tellen. Daarom dat ze het aan Nederlanders over laten (Met het bekende resultaat)
 • Dat je in Belgie een recept heb waarbij verdwenen bananen gebruikt worden. (Het is echter niet geheel duidelijk wat (of wie) er dan wordt klaargemaakt )
 • Dat zelfkennis een groot goed is. Alleen het helpt je niets om te voorkomen dat je weggestemd wordt.
 • Dat door de gespeelde overkill aan Exp robinsons survivallen, de eretitel Opper-kwal van Qual Geert practisch niet meer kan ontgaan
Eilandraad
De self-fullfilling-prophecy van Bjorn kwam eindelijk uit (Als je maar lang genoeg volhoudt te zeggen dat je het eiland moet verlaten, zal het ooit jouw moment zijn ). Er was wel een wat onverwachte regel voor nodig om de status quo tussen hem en Ryan te doorbreken.

Op de boot naar Qual hervond Bjorn zijn kracht( En nee ik bedoel niet omdat hij naar Geert ging). Voor hen die de eerste imitatie van de Titanic(Voor echt ingewijden , nee niet meteen Dopey bellen, dat er weer iets is over de Titanic ) gemist hebben, was er deze keer een prima uitgevoerde rerun.