Column

Björn: mijn behaarde held

Door anderen is hij de behaarde zeekrab genoemd; ik noem hem de behaarde zeemeermin. Want zijn haren verbergen niet een hard pantser, maar een zeer vrouwelijke Björn. Ik weet zeker dat menigeen tranen met tuiten weggepinkt heeft bij al de emotionele momenten die Björn heeft gehad op het eiland. Op dit moment is Björn helaas alleen nog onverminderd populair bij het ongedierte en niet meer bij de vrouwen. Het is alleen ontzettend jammer dat hij niet altijd goed begrepen wordt.
Oké, hij heeft wel gezegd dat de vrouwen lui waren, maar niet lui in de zin van: 'niets doen', maar lui in de zin van: 'hun eigen ding doen'. En het 'eigen ding' van de vrouwen is toevallig luieren. Het is zo simpel, waarom begrijpen ze dat dan niet?

Vergeleken met Björn is Ryan maar een B-acteur, de echte moviestar is Bjorn. Hij is niet zoals Judge, die er niet moeilijk over doet dat hij zit te luieren. Nee, Björn improviseert en acteert er even op los om aan te geven dat hij ontzettend nuttig bezig is geweest. Ook bij de laatste eliminatieproef is Björn weer heel belangrijk al hij 'zichzelf voor de groep wegcijfert' en ondertussen lekker aan de zijlijn, uit zijn neus etend (wat overigens heel voedzaam is), kan toekijken.

Het einde van deze onvervalste Griekse tragedie heeft Björn ook al geschreven: 'Iemand zal bij mij een mes in de rug steken, maar ik weet nog niet wie.', vertelt hij emotioneel. Buiten beeld maakt hij dan trouwens net het mes schoon waarmee hij zojuist nog Eva in de rug gestoken heeft...

Prachtige kerel die Björn! Ik hoop nog wekenlang van hem te kunnen genieten!