Column van Cora Bora

De irritantste kandi

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Lijkt me toch evengoed lastig hoor, om 16 kandidaten uit te kiezen voor Expeditie Robinson. Je moet dus mensen hebben, die niet na het eten van 2 kokosnoten dood neervallen, maar ze moeten toch ook een zeker leuk irritatie-gehalte hebben. Da's moeilijk lijkt me. Vaak zijn de gekken niet fysiek sterk namelijk op wat kleine uitzonderingen na.
Zo hadden we in ER-2 Richard de Verschrikkelijke. Wat heb ik me rotgelachen om deze kruising tussen Rambo en PeeWee Herman. Alles wat hij deed, deed ie brullend, in ieder geval kan ik me dat zo herinneren. Dat ie uiteindelijk de winnaar werd, das wat mij betreft 1 van de grote wonderen der natuur. Als ik in het kamp gezeten had.............nou ja laat maar, je begrijpt wel waar ik heen wil.
En natuurlijk hadden we vorig jaar Nolleke. Alleen Nolleke alleen al stond garant voor vele uren kijk en internetplezier. Ik weet zeker dat als Nolleke er voor de samensmelting uit was gestemd, de kijkcijfers een stuk minder waren geweest. Hetzelfde geldt in mindere maten voor de twee "meisjes" van vorig jaar. Lydia en Deborah. Die hadden toch ook wel momenten waarop het bloed naar je hoofd steeg, zoals het befaamde rijstincident. Persoonlijk vond ik dit wel humor. Maar ik weet uit vele verhalen dat er meer mensen waren die daar anders over dachten.
Maar dit jaar? Wie gaat er dit jaar met de irritatieprijs vandoor? Wat zijn de mogelijkheden? Bij de productie moeten ze dit jaar gedacht hebben; "laten we het lot een beetje helpen". Dat hele leiders concept is natuurlijk gewoon geniaal. Ze doen in de ene groep een hele autoritaire leider, die natuurlijk meteen een soort walging bij ons thuis teweegbrengt. "Kijk 'm nou zitten in z'n hutje met z'n magnesiumstickie". Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.  En in de andere groep hebben we een democratische leider die het liefst gewoon de leiding uit handen geeft. En geloof me, dat gaat gebeuren in de volgende aflevering. En ook dat soort besluiteloosheid is natuurlijk iets om je woest over te maken thuis op de bank.
Verder gooien ze er nog wat meer high-profile typjes in zoals Ryan en Geert en zie hier het recept voor urenlange discussie wie er nou het minst te hachelen is.
We zullen het wel zien, het is nu nog te vroeg om conclusies te trekken. Misschien blijken ze allemaal wel heel sociaal en aardig te zijn dit jaar.
Laten we hopen van niet.