Column

 

The Beauty & The Beast

Nee, deze column gaat niet over Björn, zoals de titel doet vermoeden. Ik ben een beetje uitgebjeurnd eigenlijk, want er zijn kapers op de kust als het gaat om niet-acceptabel gedrag. Geert, het Beest zoals hij zichzelf liefdevol noemt, is begonnen met een inhaalslag. 1 irritante Belg is blijkbaar niet genoeg, nee ook Geert wil zijn welverdiende steentje hieraan bijdragen.

Onder het motto " alles mag in de liefde en Expeditie Robinson" is hij een tactisch offensief begonnen dat zijn weerga niet kent. Eerst was Ryan doelwit van zijn wegstemplan. Ryan was waarschijnlijk te zelfverzekerd en te sociaal, iets wat te gevaarlijk was voor de ComplottenKoning.
Maar net voordat zijn snode plannen voeten in de aarde kregen, wijzigde hij zijn tactiek en betrok voormalig aardsvijand Ryan bij een poging om Giovani voortijdig naar huis te sturen. Gelukkig bleef ook dit bij een poging, en werden de kampen heringedeeld. Mazzel voor Gio dus, anders had hij nu weer in Belgie koteletjes staan te flamberen, en dat allemaal thanks to Geert.
Gio weg uit Timo, wat nu? Geen nood dacht Geert,dan switchen we gewoon weer over op reservepineut Ryan die nog wel op zuid is, en hij betrok zijn maten Robin en Eric in complot nummer 2 tegen Ryan.
Ryan voelde de bui natuurlijk wel hangen en wilde wel strijden met hem voor het leiderschap, maar dankzij een knap staaltje massahypnose van Robin wordt Geert unaniem gekozen als Leider van Timo, zelfs Ryan was binnen no-time omgeluld door Robin. Echte vriendschap zou je denken tussen Robin en Geert. En echte vrienden laten elkaar niet vallen,nooit.
Ondertussen gaat er echter  iets mis op Conspiricy-Island, iets wat het Beest Geert niet had kunnen voorzien. Eric wil naar huis, hij heeft namelijk al 21 dagen niet gepoept, en daar schijnt hij nogal last van te hebben. Weg complot, weg mooie plannen moet de Leider hebben gedacht. Shit!
En wat doet hij? Hij gaat doodleuk met 'bord-voor-zijn-kop-Ryan' vast aan een complot werken voor na de samensmelting, lekker preventief bezig dus die Geert.

En nee mensen hier eindigt het verhaal niet, want Timo verliest de proef en moet naar de eilandraad. Piece of cake, zou je denken, zowel Robin en Geert hadden afgesproken om op Ryan te stemmen, dus dat ziet er slecht uit voor de Udenaar.
Maar de survivalexpert heeft een probleem. Er ligt natuurlijk een prachtcomplot tegen Gio op de planken, en hij heeft in Ryan een medestander. Hij heeft Ryan dus nodig na de samensmelting, en geeft zijn stem meedogenloos aan ex-makker Robin, onder het mom van " hij is een beetje anders de laatste drie dagen". In een lacherig one-on-one gesprek met iemand van de crew, legt hij uit dat het tijd is om wat poppetjes te "verschuiven". Dus schuift het Beest Robin van het eiland. Dezelfde Robin die hem altijd heeft bijgestaan en hem het leiderschap heeft bezorgd.
Nou mogen ze dat in de Ardennense-Bush misschien "poppetjes verschuiven" noemen, maar waar ik vandaan kom in Amsterdam noemen we dat gewoon "matennaaierij", niks meer en niks minder.
Wat is het toch met die eilandbewoners ieder jaar, dat ze dingen doen die ze in het normale leven niet zouden doen? Waarom kunnen ze niet een beetje normaal met elkaar omgaan? Ik neem toch aan dat ze in het dagelijks leven niet hun tijd verdoen met het smeden van complotten, ofwel? Laten ze toch een voorbeeld nemen aan Jutta, die zichzelf blijft en zich sociaal opstelt tegen elk expeditielid, zelfs Björn. En geef toe, das knap van haar.En daarom is zij wat mij betreft bij voorbaat al de 'echte' winnaar van Expeditie Robinson, want zij is de enige Robinsonner die het zou overleven in de real world!