Column

Loosers

Eindelijk is het Geert dan gelukt een complot te smeden dat stand hield tot de eilandraad. Helaas was hij wel zo dom om zichzelf te nomineren. Het leek wel een verkiezingscampagne. En ik moet toegeven? ik was nog even bang dat zelfs dit complot nog zou mislukken. ?Als jullie me niet wegstemmen.. dan STAP IK ERUIT? zo luidde zijn dreigement. Wie zijn de anderen dan om nog lang tegen te stribbelen? Eigenlijk is het ook niet zo verwonderlijk dat Geert weg wilde. Geert is namelijk een beest en er was al lang geen honger genoeg meer op het eiland. Leuk detail dat Judge hem tijdens de eilandraad nog het stempel ?quitter? (lees: looser) meegaf. Je zag Geert denken??de enige keer dat hij het niet over eten heeft zeikt ie me nog af ook?. Zijn wanhopige poging om in zijn eentje alsnog Judge weg te stemmen was aandoenlijk. Judge moest er wel om lachen, die was met zijn gedachten natuurlijk al lang weer bij de volgende maaltijd.

En dan Bjrn?.. De weg naar de hel is geplaveid met goede voornemens, zegt een bekend spreekwoord. En goede voornemens, die had hij veel vandaag. Hij was hier om te leren zei hij en daartoe was hij bereid alle goede adviezen van de dames onmiddellijk uit te voeren. Hij gaat dus socialer worden. Alsof dat niet hn taak is. Voor Ilona moet hij ondertussen wel uit gaan kijken. Dat ?schatje brandt me gatje niet? heeft wel een zwarte band in karate. Uiteindelijk zal het zo?n vaart wel weer niet lopen. Ilona heeft immers nog niets uitgevoerd tijdens deze expeditie, waarom dan nu opeens zo?n inspanning leveren.

Een andere dame die zich met pure haat in leven weet te houden is natuurlijk Karen. Ik moest haar naam wel weer even opzoeken op de site maar ik denk dat ik hem dit keer onthoud. Grote mond opeens, zo alleen op een eiland. ?Verstoord zelfbeeld? noemen we zoiets in de verpleegkunde. Denkt opeens van zichzelf dat ze heel veel gedaan heeft. Tijdens de eilandraad bleek dat ze vooral Ilona had warm gehouden. Leuk dat Geert er nog even naar toe gaat. Hij wilde eigenlijk naar huis, maar ?hoe heet ze ook alweer? nog even plagen leek hem toch wel leuk. Ben benieuwd of er nog een complotje inzit. Je weet maar nooit. Terug naar huis heeft eigenlijk toch geen zin want zijn ?survivalschool? zal na deze aflevering wel op de fles gaan.