Dennis Weening

ProfielDennis Weening, presentator

Geboren:
21 februari 1977
Nationaliteit: Nederlands

Bekend van: Wipeout, So you think you can dance

Biografie

Dennis begon zijn carrière bij TV West op de reclameafdeling. Weening is presentator bij MTV, daar kon hij zich flink uitleven op de grote popfestivals van Europa tijdens de 'Summer of MTV' en het live muziekprogramma 'Brand New Live'. Verder was Weening dj bij 3FM. Hij presenteerde tot eind 2007 iedere maandag- en donderdagavond 3VOOR12FM, van 22.00 tot 01.00. Verder zong en speelde hij gitaar in de band Spider Rico. Deze garagerockband bestond al sinds 1997.

Daarnaast heeft hij ook nog zijn eigen productiebedrijf. Zijn eerste productie "Speel jij op Parkpop?" maakte hij in opdracht van Stichting Promotie Den Haag. Tevens presenteert Weening veel popfestivals. Zo presenteerde hij op Paaspop Schijndel 2009.

Weening was een van de deelnemers aan de celebrityserie van Wie is de Mol? die uitgezonden werd tussen januari en maart 2008. In de finale, op 6 maart, bleek Weening zelf de Mol te zijn.

Vanaf 15 februari is Weening te zien als een van de commentatoren van de Nederlandse versie van Wipeout.

Hij presenteert ook Rude Tube en is medepresentator van So You Think You Can Dance op RTL 5.

Bron: wikipedia

Quotes

Dennis krijgt een brief en een FedEx pakketje, in de brief staat: "als je het pakketje niet opent, krijg je een immuniteitsmunt. Ja doei, ik zit alleen op het eiland. Ik denk dan 3 seconden en dan fuck die immuniteit."
Dennis maakt het open: kaas, worst, stroopwafels, winegums, rookworst en een blikje cola.
Twee tellen later ziet hij de survivalkist met o.a. rijst en touwen staan. Hij heeft maar even spijt: "ja de verboden vrucht, zo ben ik nu eenmaal." (aflevering 2)

Ondertussen bij Dennis: "mijn strategie wordt probeer zo veel mogelijk uit te stellen met eten. Alleen uit pure noodzaak eten en zoveel mogelijk eten meenemen als ik naar de andere ga. Ik zal het nu toch echt zelf moeten doen." Dennis probeert vuur te maken, het lukt niet en hij roept "hou je kop" naar de apen. (aflevering 2)
Dennis heeft het wel gezien op zijn eilandje alleen. "Maar het gaat. Ik zet mijn hoofd maar op één doel, en dat is een echte Robinson worden." (aflevering 3)

Dennis zit nog steeds alleen. "Daar zit je dan, in het vuur te staren. Het gaat toch wel heel anders dan in Nederland." Hij wil graag naar een eiland met andere kandidaten toe. "Ik wil wel graag die koppies zien als ik straks aan kom lopen. Hoi, ik ben er ook nog" zegt hij al zwaaiend.  (aflevering 3)

Dennis vindt een brief dat hij zich eindelijk bij de anderen gaat voegen. "Jeeeeuj." In de volgende aflevering zien we hoe er gestreden wordt voor een nieuwe kampindeling, met Dennis erbij. (aflevering 3)
Dennis is er ook klaar voor, hij neemt zelfs een plant mee. "Ik heb nu de week overleefd in mijn eentje, nu wil ik ook verder gaan. Whatever it takes", zegt hij. (aflevering 4)

Dennis: "Regina ken ik nog van wie is de mol, als die me zo zien zou ze zeggen, damn, jij hier, vuile rat." (aflevering 4)
Er wordt teruggeblikt op de vorige week, de herindeling van de kampen en de komst van Dennis. Sergio wordt weggestemd in Kamp Zuid, en op Kamp Noord is blij met Dennis en het voedselpakket dat hij over heeft. Ook Dennis is blij: "Ik had het wel echt naar mijn zin, maar het is toch alleen, ik was toe aan een nieuwe uitdaging, en die heb ik gevonden in deze groep." (aflevering 5)
Op de boot onderweg naar de nieuwe bestemming wordt gefantaseerd over de samensmelting.
Dennis: “Mijn vrouw zei: vergeet thuis en hou je alleen maar bezig met Robinson. Probeer de finale te halen. Dus ik ga gewoon doorknallen. Ik ga door naar de finale, en ik ga winnen!” (aflevering 7)

Dennis raakt meteen in een dip als hij hoort weer te moeten blijven op dit eiland en houdt zich af van de groep.
De moederlijke Martine: “Ik wilde ook naar hem toe klimmen, maar ik heb het op de helft opgegeven. Ik had zoiets van: ja hallo, ik ga hier m`n nek niet breken om bij die man te gaan zitten die duidelijk toch even alleen wil zijn. Laat maar rusten, laat maar los.
Ze kan Dennis ook niet helemaal begrijpen. “Robinson is ook ergens komen en het allemaal niet weten. En het gevoel hebben dat even de hemel op je kop valt en er dan het beste van maken.(aflevering 7)