Kim Feenstra

Profiel


Kim Feenstra, model

Geboren:
23 augustus 1986
Nationaliteit: Nederlandse

Bekend van: Holland's Next Top Model, 71° Noord

Biografie

Feenstra brak door als model toen ze in het voorjaar van 2007 deelnam aan de tweede serie van het televisieprogramma Holland's Next Top Model  en de hoofdprijs won. Aanvankelijk vond de jury haar stemgeluid irritant en in combinatie met matig modellenwerk niet goed. Later in de uitzending bekende Feenstra dat ze slechthorend is aan beide oren, door een ongeluk dat ze als kind had.

In de finale nam Feenstra het op tegen medefinalistes Christa en Sabrina. Feenstra behaalde daarbij 40 van de 50 publiekspunten. Van de 50 te verdelen jurypunten kreeg ze er tien, waardoor zij winnares werd.

Feenstra werkte voor tijdschriften zoals Glamour, Harper's Bazaar, Harrods en Avantgarde. In 2007 was ze het gezicht in de advertenties van L’Oréal, een coöperatie tussen Holland's Next Topmodel en de cosmeticaproducent.

Op 22 mei 2009 maakte Feenstra haar debuut als presentatrice bij de opening, verricht door couturier Frans Molenaar, van het Fashion Museum in Amsterdam.

Bron: wikipedia

Quotes

Kim: "Wat ik wel mooi vond was dat die Lange eerst zo riep van 'ga naar huis, ga naar huis' en aan het einde was het heeeel stil." (aflevering 1)
Kim: "Waarom doen we dit eigenlijk, we zijn eigenlijk een stel mongolen dat we dit doen." (aflevering 3)

Kim en Zsofi moeten een hanepoot afkluiven. Kim: "Het was zo vies. Maar aan de andere kant, ik heb een week niet goed gegeten, dus alles wat ik naar binnen kan werken ga ik gewoon nemen." En Kim won. "Toen dacht ik echt, lekker voor je." (aflevering 3)