Martine Prenen

ProfielMartine Prenen, omroepster en presentatrice

Geboren:
25 februari 1964
Nationaliteit: Belgische

Bekend van:
De Rode Loper en De Generatieshow

Biografie

Martine Prenen is een Vlaamse omroepster en presentatrice met Italiaanse roots.

Martine Prenen studeerde kunst in het Sint-Lucasinstituut. Ze volgde later nog gezondheidstherapie aan de Levensschool.

Prenen werkte onder andere voor de vtm, NCRV en Veronica (media). Haar grote doorbraak kwam er bij het toenmalige TV1, waar ze als omroepster aan de slag ging. Ze presenteerde er ook enkele programma's zoals Koppensnellers, Reyersdijk en Vlaamse Gaaien.

Prenen presenteerde jarenlang het showbizzprogramma De Rode Loper op En en heeft een tijdlang een eigen talkshow gepresenteerd op de Nederlandse commercile televisie. Eind december 2006 liep haar contract bij VRT af en dit werd niet verlengd.

Na haar gedwongen vertrek bij En was Prenen in diverse programma's te zien, zoals als jurylid van Supertalent In Vlaanderen op VT4. Ze ging ook aan de slag bij EXQI, waar ze tot op vandaag aan de slag is. Vanaf 15 januari 2010 was ze ook terug te zien op de VRT als teamkapitein voor De generatieshow op En.

Bron: wikipedia

Quotes

Martine beschrijft het werk van haar groep: "iedereen was al zo, woei woei woei ging al. Iedereen was door elkaar aan het schreeuwen en daar schiet je ook niets mee op." (aflevering 2)
Martine ziet het nog anders: "Als je alleen maar delegeert en voor de rest geen K L O T E N uitvreet, dan vind ik dat je je rol als kapitein niet verdiend."
Ze heeft de tas van Maxim stiekem doorzocht om te zien of er inderdaad een immuniteitsamulet in zat. Ze vindt niets. "Dat was een erg goeie move van mezelf."
Sebastiaan vraagt aan Maxim om zijn amulet te laten zien. Hij pakt hem zo uit zijn tas. Martine: "Spijtig, hij heeft zijn immuniteit. Maar als ik dan John of Sebastiaan zie, dan denk ik, hang die amulet in godsnaam om iemand anders zijn nek." (aflevering 3)
In Kamp Zuid is de sfeer inderdaad slechter. Martine: "Hier is geen strand, hier kun je nergens zitten of liggen, daar wel. Ik vind het wat dat betreft zwaar kut. het zal wel bij het spel horen, maar ik vind dit niet kunnen, mensen niet laten eten, niet laten slapen, en dan ook nog de grond onder hun voeten weghalen. How far can you get?" (aflevering 5)
De nieuwe bestemming blijkt het eiland te zijn waar Dennis een week alleen doorbracht.
Martine: Toen ik hier aankwam, zag ik direct al, dit is niet de samensmeltingsplek. Want hier is te weinig ruimte, en waar is de feestmaaltijd? Nu gaat er iets gebeuren. (aflevering 7)

Martine vindt Dennis geen recht van klagen hebben. Wij komen van Island of Hell, water tot hier. Dan is dit voor ons nog iets beter. (aflevering 7)