Nienke Römer

ProfielNienke Römer, actrice

Geboren:
8 oktober 1975
Nationaliteit: Nederlandse

Bekend van:
Julia's Tango, Suzanne en de mannen

Biografie

Nienke Brom-Römer is een Nederlandse actrice.

Ze is de kleindochter van Piet Römer, dochter van Peter Römer en zus van Thijs Römer. Samen met haar man, de acteur Frederik Brom, heeft ze twee dochtertjes: Nele en Rosa.

Nienke acteerde in diverse films, staat op het toneel en speelt in een aantal televisieseries. Zij was Dorien in Julia's Tango en had de titelrol in Suzanne en de mannen.

Quotes

Het zijn man-tegen-man gevechten, waarbij een zandzak moet worden opgegraven en naar het eindpunt moet worden gebracht. Alles is geoorloofd. Nienke: "Dat vechten is zo niets voor mij." (aflevering 1)
Nienke is blij met de overwinning en zegt dat ze echt een team waren, zoals ze dat ook al van tevoren gevoeld hadden. Tegen Sebastiaan zegt ze: "Toch wel blij met je meisjesteam he." (aflevering 5)
Nienke eruit: "Een beetje onverwacht, ook wel teleurgesteld zo vlak voor de samensmelting. Ik wil graag afscheid van de groep nemen en sterkte op dat ellendige eiland wensen." (aflevering 6)

Ze gaat verder in de biecht "Het verbaasde me wel, ik had niet verwacht dat ik de verrassing zou zijn. Als je zo’n eind komt is het toch wel echt vervelend als je eruit ligt. Ik had me van te voren voorgenomen om het niet te persoonlijk te nemen, maar het is wel een beetje een koude douche zo." (aflevering 6)