Sebastiaan Labrie

ProfielSebastiaan Labrie, acteur en presentator

Geboren: 8 juli 1970
Nationaliteit:
Nederlands

Bekend van:
ConsuMinderMan, 3 op Reis

Biografie

Sebastiaan Labrie werd geboren in Leiden.
Zijn passie voor al wat met acteren te maken heeft werd eerst bijgeschaafd door de theaterwetenschappen aan de UvA, maar Sebastiaan’s interesse lag toch meer bij de praktijk. De toneelopleiding aan de Trap en de toneelschool Amsterdam doorliep Sebastiaan Labrie dan ook met veel plezier.

Zijn afstudeerjaar vond plaats in New York, waar hij aan voldoende projecten zijn medewerking verleende om, terug in Amsterdam, zijn diploma in ontvangst te kunnen nemen. Ook wist Sebastiaan in deze metropool met succes de tweejarige camera opleiding aan de School for film and television af te ronden.

Sebastiaan Labrie speelde twee jaar in ONM, presenteerde een aantal kinderprogramma’s voor de NCRV, maakte in eigen beheer een aantal korte filmpjes, schreef een aantal artikelen en speelt op het moment in GTST.

Als televisiepresentator deed hij in 2006 het programma Holy Shit van de KRO. Ook presenteerde hij het NCRV-kinderprogramma BUYA, samen met Jetske van den Elsen. Hij presenteert samen met Floortje Dessing en sinds het nieuwe seizoen Froukje Jansen het programma 3 op Reis voor de omroep Llink. Voor dezelfde omroep presenteert hij sinds kort ook het programma De ConsuMinderman. In 2009 was hij kandidaat in het AVRO tv-programma Wie is de Mol?, waarin hij in aflevering 6 afviel.

Bron: lyonpartners.nl

Quotes

In Kamp Noord bespreken Sebastiaan en John de leiderspositie van Maxim. Sebastiaan: "Of er een leider is of niet maakt me niet uit, alles gaat wel zoals het gaat. Maar hij heeft immuniteit, en dus kan hij net zo goed op zijn luie kont gaan zitten. Ik wil weten hoelang hij die immuniteit nog heeft." (aflevering 3)

De leiders mogen bepalen wie van het andere kamp het gerecht moet eten. Er zijn in totaal zeven gerechten. Naast het vermijden van een Eilandraad is de prijs een visnet. Sebastiaan: "Een visnet is koning!" (aflevering 3)
Sebastiaan vindt Kamp Zuid ook nog niet zo bevallen: "Ik word voor het eerst echt gestest. Maar het is aan de andere kant ook wel mooi. Het is wel bijzonder om zo eenvoudig te mogen leven, het is een heel klein simpel wereldje, niets 2010. En mentaal zijn we sterk." (aflevering 5)

Sebastiaan is de eerste schutter voor Kamp Zuid, en hij schiet helaas zijn teamgenote Martine eruit. Toch mag hij blijven schieten. Sebastiaan: "Terwijl zij John, met een super balgevoel, niet weer lieten schieten." (aflevering 5)
Sebastiaan : "zo langzamerhand valt op dat ze gewoon lui is. Ze checkt ook eerst wat goed is voor zichzelf en dan pas voor de groep." (aflevering 6)

Sebastiaan: "die had ik niet zien aankomen." (aflevering 6)
Ondertussen toasten Sebastiaan en Sugar op hun nieuwe eiland met een meloen en proberen te voorspellen wie afvalt.
Sebastiaan: “Het zal me niets verbazen als Tatiana, het is een coole dame, dat zij op een gegeven moment zegt: all right, jullie zijn meer Robinson dan ik. Dat zie ik haar best doen.(aflevering 7)