Sergio

ProfielSergio, zanger en presentator

Geboren:
5 juli 1965
Nationaliteit: Belgisch

Bekend van: Fata Morgana, Just the Two of Us

Biografie

Op de middelbare school begon hij al met anderen te entertainen. Zijn eerste plaat werd in 1988 uitgebracht. Hij werd bekend als de mannelijke helft van het duo "Taste Of Joy" met zangeres Sandy, de latere Xandee. Ze brachten meerdere singles en albums uit. Later veranderden ze hun naam in Touch Of Joy en behaalden ze nu ook internationale successen.

Sinds 1999 presenteerde Sergio verschillende televisieshows. Ook met "Touch Of Joy" behaalde hij in dat jaar een enorme hit: I Can't Let You Go.

Zijn nummer "Allez Allez Allez" dat geschreven werd ter gelegenheid van het EK voetbal in 2000, dat gehouden werd in België en Nederland, was een groot succes.

In 2002 vertegenwoordigde hij België op het Eurovisiesongfestival met het nummer Sister, tezamen met drie Nederlandse zangeressen: Ibernice Macbean, Ingrid Simons en Jody Pijper. Tijdens de nationale preselecties heetten ze nog Sergio @ The Ladies, voor het internationale festival werd het Sergio & The Ladies, vanwege de mogelijke verwarring voor Engelstaligen (Sergio in de vrouwentoiletten). Ze behaalden de dertiende plaats.

Sergio was in 2004 de manager van de Belgische inzending van het Eurovisiesongfestival 2004: zijn vroegere partner in Touch of Joy Xandee.

Tot kort na de zomer van 2006 presenteerde hij samen met Geena Lisa Peeters, het zomerse activiteitenprogramma Fata Morgana.

Eind 2006 werd hij samen met Sandrine André de winnaar van "Just The Two Of Us". Eind december raakte ook bekend dat de entertainer een exclusiviteitscontract tekende met de VTM en zo afscheid nam van de Vlaamse publieke omroep VRT. Hij ging De Foute Quiz presenteren, de Vlaamse versie van het Nederlandse 'Stenders Late Vermaak'

In het najaar van 2007 heeft Sergio de programma's Ranking the Stars, Sterren Op Het IJs en De Foute Quiz gepresenteerd.

In het voorjaar van 2009 nam hij in Lommel de eigendom van het café The Kings over.

Bron: wikipedia

Quotes

Sergio: "Plots geeft Eddy zo'n magnesiumstick. Die ken ik alleen van zien hangen." (aflevering 1)

Sergio leest de opdrachtbrief, hij moet vuur maken. "Ik heb dat wel eens gezien in natuurfilms. En ik dacht, als zij dat kunnen, dan kan ik dat ook." (aflevering 1)

Sergio krijgt geen vuur, en probeert dan maar om een tak van zijn hut in brand te steken. Dat lukt niet. "Dat stelt me dan ook ergens wel weer gerust, hij is brandveilig." (aflevering 1)

Sergio heeft het moeilijk met het vuurmaken, en moedigt zichzelf aan. "Komaaaaaan Sergio, janet!"
En dan heeft hij vuur! Hij steekt het aan in de pan, en zet een wok met water erop, zodat de onderste pan luchtdicht wordt afgesloten. "Alsjeblieft niet uitgaan he!" (aflevering 1)

Sergio: "Ik ga leiden op mijn intuďtie. Ik denk dat als zij straks aankomen en ik heb geen vuur, dat ik de flair heb, dat zij dan vuur gaan maken en totaal niet boos zijn op mij. Dat zal mijn sterkste punt zijn." (aflevering 1)
Sergio en Iwein liggen lekker in het water, te zingen, te ontspannen en te praten. Sergio vraagt zich af wat Iwein zou doen als hij leider was.
Iwein: "als ik leider was, zou ik het spelletje, wie kan het langst drijven doen." (aflevering 2)

Na de proef wil Nienke weten waarom zij als zwakste was gekozen. Sergio legt uit: "Je weet dat naam invullen altijd kut is. Mijn bijzonderste reden dat ik Nienke heb ingevuld, is omdat Nienke het ergst vindt dat ik niets doe. En dan zie ik je daar vlechten en weet ik veel wat allemaal doen en ik lig daar in de zee als een luie zak. En jij zegt dan“ zie hem daar liggen, jongens toch jongens toch Niks doet die Sergio. En ik begrijp dat je hebt gelijk! Ik moet zorgen dat dat meisje of die vrouw die zo denkt de rest een brainwash krijgt van haar en dan is mijn reactie dat die zo gauw mogelijk weg moet. Het is een spelletje." (aflevering 2)

Een gelijke stand bij zuid. Sergio moet kiezen. Sergio "dan kies ik Kim." (aflevering 2)
Sergio denkt er echter het zijne van: "Natuurlijk hebben die ook afgesproken." (aflevering 3)

Sergio kiest voor het eerste gerecht, wormpjes, voor Martine. "Die zal waarschijnlijk vegetariër zijn, slaatjes, tomaatjes." Maar Martine verslaat Iwein in no time. "Ik zat mis, Martine de wormvreetster." (aflevering 3)

Het volgende gerecht zijn koeienhersenen. Sergio: "Dat ga ik geven aan wie het kan gebruiken, dus Maxim." Maxim stopt het zo in zijn mond en slikt het weg, en verslaat zo Sergio. (aflevering 3)

Op de terugweg zijn Saar, Regina en Nienke in mineur. Sergio: "Ze is niet overleden he." Nienke geeft aan echt geen zin te hebben om er nu over te praten. Sergio is het gezeur van Nienke tegen hem zat. "Jongens toch, het is net mijn bomma. Doe dit, doe dat." (aflevering 3)
Kamp zuid is Sergio, Iwein, Zsofie, Martine, Tatiana, Sebastiaan en wie komt er dan nog bij Sergio ? "Natuurlijk mijn beste vriendin Nienke". (aflevering 4)

Sergio: "ik denk dat Sebastiaan wel een hele goed natuurlijke leider is. Ik was dat vroeger, maar ik kan dat niet zo goed meer als hij nu. Dat moet ik eerlijk toegeven." (aflevering 4)