Sugar Jackson

ProfielSugar Jackson, bokser

Geboren: 3 maart 1981 (in Ghana)
Nationaliteit: Belgisch

Bekend van: Europees kampioenschap boksen

Biografie

Osei Bonsu Jackson is een Belgisch professioneel weltergewicht bokser.

Hij kent zichzelf de naam "Sugar" Jackson toe, een verwijzing naar Sugar Ray Robinson. In 1997 vertrok hij naar zijn vader die toen al in België woonde.
"Sugar" Jackson staat bekend om een keiharde puncher, dat zijn grootste troef is naast zijn enorm doorzettingsvermogen. Zijn 'mindere' punten zijn z'n techniek en verdediging.

Hij veroverde in februari 2005 de IBC-wereldtitel in Sint-Petersburg door een overwinning in de vijfde ronde tegen Krvilapov met een knock-out (KO).

Op 25 februari 2007 veroverde hij de EBU-welterweighttitel in Parijs tegen Nordin Mouchi met een KO in de 8e ronde. Hij verdedigde later met succes zijn titel in de Lotto Arena te Antwerpen tegen Cristian De Martines met een KO in de laatste ronde. Op 27 februari 2007 verdedigde hij zijn EBU-titel nogmaals met succes in een rematch tegen Nordin Mouchi door hem KO te slaan in de 3e ronde.

Op 12 januari 2008 verlengde "Sugar" Jackson wederom zijn Europese titel tegen Brice Faradji in de Lotto Arena te Antwerpen.  Jackson verdedigde zijn titel op 3 mei 2008 succesvol voor de 4de keer, dit keer tegen de op dat moment 30-jarige Oekraïner Viktor Plotnikov. Op 26 juli 2008 verdedigde Jackson opnieuw zijn Europese titel bij de weltergewichten. In Maribor, in Slovenië, bokste hij tegen de door de Europese boksunie EBU aangewezen Sloveen [Jan Zaveck]]. Jackson verloor zijn Europese titel op 14 september 2008, na een nederlaag op punten, tegen zijn Poolse uitdager Rafael Jackiewicz.

Op 11 juli 2009 bokste Jackson tegen de Turk Selçuk Aydin. Zowel de WBC Intercontinentale gordel als de Europese weltertitel (EBU) stonden op het spel. (Deze laatste titel werd opgegeven door de Pool Rafael Jackiewicz om zich te kunnen concentreren op de IBF wereldtitel) De winnaar van dit gevecht was Europees kampioen en mocht later tegen de Amerikaan André Berto voor de wereldtitel boksen.
Jackson verliest in de final elimination, in de 9de ronde met TKO (technische knock-out), van de Turk.

Jackson verliest op 19 maart 2010, na anderhalve minuut, met een technische knock-out van de Amerikaan Randall Bailey.

Tot en met maart 2010 vocht hij 35 wedstrijden, waar hij er 31 van won, 24 door een knock-out. Jackson verloor 4 van de 35 wedstrijden, waarvan 3 door een knock-out.

Bron: wikipedia

Quotes

Bij vloed komt het water steeds hoger, bij de slaapplek op kamp zuid.
Sugar denkt er het zijne over: "Het water was vandaag een beetje kwaad op ons. De zee was een beetje kwaad. Je moet kunnen incasseren om hier te kunnen leven." (aflevering 2)
Sugar heeft het zwaar. "Deze spieren moeten eten hebben. Expeditie Robinson, je hebt het goed voor elkaar. Dat wij af moeten zien, dat is goed gelukt." (aflevering 3)
Sugar wil de vissen niet eten, maar eet de koppen op. Saar: "niet even subtiel een hapje nemen maar gewoon in één keer naar binnen, hopla. Hij is nu aan het tongen met de vis." (aflevering 4)
Sugar: "Ik was bezig met snijden, en ik wou gewoon testen, hap. Maar dat mag niet. Toen had ik geen zin meer om te snijden, ik dacht, ik ga grote stukken snijden. Maar toen dacht ik, waar ben je mee bezig. Maak het gewoon schoon voor die mensen, zoals voor jezelf. En toen heb ik dat rustig gedaan." (aflevering 5)
Tot slot weer een brief met daarop de vraag: Wie gunnen jullie de samensmelting het meest. Vul zijn naam in, neem de brief en al jullie persoonlijke bezittingen mee op de boot.
In kamp Noord denkt Sugar aan thuis: "Mijn vrouw heeft tegen mij gezegd: jij ben zo sympathiek en zo’n toffe jongen, als je niet bij de samensmelting bent mag je niet thuis komen." (aflevering 6)
Sugar en Sebastiaan gaan op zoek naar eten. Sugar: “Als het team hier komt weten we dat hier eten genoeg is. Dat ik hun het vertrouwen in mij terug kan laten zien.” Ze komen terug met een tros bananen.
Sugar: “Sebastiaan zei: Laten we genieten, want we hebben het echt verdiend. En dat is waar.(aflevering 7)