Quotes aflevering 11

 

Vorige week won Antony immuniteit en een heerlijke douche. Die laatste deelt hij met de andere kandidaten. Op de Eilandraad kregen Saar, Martine en Tatiana stemmen. De laatste 2 vochten het duel uit, en Martine moest naar huis. Saar was erg teleurgesteld dat ze stemmen heeft gekregen, ze werkt keihard en is niet één van de zwaksten zei ze.

Regina vertelt Saar dat ze zich steeds minder aan de etiquette houdt: "Als de rijst wordt verdeeld, dat ik geneigd ben om gewoon de grootste stapel te pakken en snel in mijn mond te steken voordat iemand er iets van kan zeggen. Zooo erg vind ik dat van mezelf!"
Saar: "Of die lul pakt gewoon weer de grootste stapel."

Saar schraapt de zwarte aanbakrandjes uit de wok, en zegt daarbij "het is toch eigenlijk te triest voor woorden dit, dit is toch sneu!"
Tatiana moet direct van het duel door naar de volgende Eliminatieproef. De andere kandidaten wachten haar daar al op bij Eddy. Ze verwachten wel dat Tatiana het duel heeft gewonnen.
Bij de proef moeten de kandidaten met armen en benen aan balken hangen. Eddy vraagt om beurten aan iedereen een naam, aan diegene hangt hij gewichtjes van ongeveer anderhalve kilo. De eerste die uit het spel gaat, moet naar het duel. De winnaar krijgt immuniteit en een nachtje met iemand anders naar een luxe hotel.

Regina: "Toen ik van die overnachting hoorde, dacht ik 'this is my game.'"
Saar: "Ik had een voorgevoel dat ik hier wel goed in kon zijn. Maar met die gewichten kan het natuurlijk wel moeilijker worden."
Sebastiaan: "Op het moment dat we gingen hangen had ik het eigenlijk direct zwaar. Dus mijn grootste angst was dat ik er als eerste af zou vallen."
Saar krijgt direct van de drie Belgen gewichten. "Ik schrok van die eerste ronde, maar kennelijk willen ze mij naar het duel hebben."
Antony krijgt van Saar en Regina gewichten. "Ik wist dat zij mij als concurrent zagen, ik had de vorige keer immuniteit."

Sebastiaan: "Ik was een van de eersten die steeds van positie wisselden, ik was er niet gerust op."
Saar: "Na een poosje denk je wel, ik voel hier iets en hier, maar als je dat probeert uit te schakelen is dat verder geen enkel probleem."

Sebastiaan: "Ik heb alles aan Tatiana gegeven, des te groter de kans dat ze zou afvallen en dan zou ik niet naar het duel hoeven. Daar ook wel een keertje sorry bij gezegd, want je voelt je toch lullig."
Tatiana: "Ik had dat wel verwacht. Sinds de eerste week zei Sebastiaan al 'stem op Tatiana'. Ik vind dat zo belachelijk dat hij zei 'sorry voor het gewicht', het is een spel, je kiest voor mij, neem je verantwoordelijkheid en voila."
Als alle zakken verdeeld zijn, na een kwartier, heeft Saar er 12 gekregen, Tatiana 5 en Antony 7.

Saar: "Voor de expeditie woog ik 50 kilo, ik denk dat ik anderhalf, twee kilo ben afgevallen, en er hing gewoon 18 kilo aan mij." Saar valt als eerste af, en mompelt als ze op de grond ligt "focking hoeren."
"Ik was heel teleurgesteld. Maar het meest pijnlijke was nog wel dat ik van drie mensen als die zakken kreeg."

Tatiana valt als tweede af. Sebastiaan: "dat ik geen enkel gewicht kreeg, net als Zsofi en Regina, dat voelt op zich goed. We zullen zien of ik het waard ben." Toch valt hij als derde af. Tatiana: "Uiteindelijk heb ik het bijna net zolang volgehouden als hij, maar ik met gewicht en hij zonder."

Zsofi ziet dat de andere twee heel stabiel hangen en geeft ook op. Saar zegt tegen Regina "kom aan baby" en daarop roept Zsofi "kom op Antony."
Antony: "Mijn vader die yogaleraar is had me gezegd in zo'n situatie moet je proberen om uit je lichaam te treden en jezelf daar te zien hangen. Als je in je armen geen gevoel meer hebt, moet je die tinteling gebruiken om het langer vol te houden. Beseffen dat je die pijngrens over kunt en dat het dan weer zachter wordt. Dat probeer je dan wel, maar dat is niet gemakkelijk."

Regina herhaalde in zichzelf steeds "dit is mijn spel, dit is mijn spel. Ik dacht, dan moet ik maar een uur hangen."
Antony ziet haar zo stabiel hangen "en als je dan begint te denken, ah shit die gewichten, die gewichten, dat is dan het begin van het einde." Hij houdt het dan ook niet vol. Regina wint dus de proef. "Die overnachting is heel belangrijk." Ze kiest Saar uit om mee te gaan.

Saar, in tranen: "Van tevoren voel je je echt genaaid. Maar er zijn dus ook mensen die me die me er wel graag bij hebben."
Regina: "We gaan gewoon genieten en sterker worden, mooie kleertjes aan."
Antony moet even slikken. "Ik ben sowieso al een slechte verliezer. Plus dat er weer gestemd moet worden, ik ben het gewoon zat vandaag allemaal."
Maar tegen Zsofi: "Who needs the West-inn." "Ja" antwoordt Zsofi lachend, "als je dit allemaal hebt" terwijl ze in de hut onder de klamboe kruipen, schuilend tegen de regen.

Sebastiaan had even gehoopt dat hij met Regina mee had gemogen. Maar zij geniet met Saar in het hotel van een cocktail en bestellen heel veel snacks vanaf de kaart. Saar: "Regina en ik vonden dat we een kleine snack verdiend hadden, alleen liep die kleine snack een beetje uit de hand."

Op het kamp gaan ze dan maar eens de minisinaasappeltjes eten, als avondeten. Sebastiaan haalt het sorry zeggen nog eens aan. "Ik voelde me een beetje hypocriet." Tatiana: "Dat is gewoon het spel. Ik vond het minder leuk dat Saar iets zei van hoeren. Maar dat zullen we morgen wel zien." Zsofi valt haar bij: "we moeten toch wel sportief blijven, en dan achteraf te horen krijgen van 'hoeren' dat vind ik niet gepast." "Ik denk niet dat ze het persoonlijk heeft bedoeld" zegt Sebastiaan. En Antony vult aan "dat is net als dat ik klootzakken zou zeggen of zo, dat is niet iets persoonlijks." "Ja dat bedoel ik" zegt Tatiana, "bedoel je het als 'merde' of 'shit', of bedoel je 'domme trutten'." "Maar die zijn dat nu allang vergeten, die zitten lekker samen in bad. Daarna mooi opmaken, aankleden, lekker eten en wat kletsen" beëindigt Zsofi de discussie.
Voordat ze dat gaan doen, bekijken Regina en Saar zichzelf eerst in de spiegel, en ze schrikken van wat ze zien. Ze duiken met kleren aan in zwembad en genieten van het niet-zoute water.

Tatiana en Zsofi praten nog na over het sorry van Sebastiaan: "Dat hij zelfs op zo'n moment nog goed willen staan, je kunt niet door iedereen graag gezien willen worden." "En dat kan niet, dus Sebastiaan staat wel op mijn lijstje" zegt Tatiana.
Later zegt ze ook tegen Antony dat ze op Sebastiaan gaat stemmen. "Het is een smerig spelleke he" zegt Antony. Dat beaamt Tatiana: "Je moet tactisch beginnen te spelen. Je kan het ook niet doen, maar dan maak je minder kans."

Regina en Saar genieten van hun private villa. Er staat een weegschaal in de badkamer. Regina blijkt deze expeditie al negen kilo te zijn afgevallen, en ook Saar weegt nog maar 45 kilo, ze is 10% van haar gewicht verloren. "Ben benieuwd of de kleren nog passen" zegt Regina. "Ik schrok van mijn lichaam, er zit geen vorm meer aan, echt zo'n rechte bonenstaak."
En helemaal opgetut gaan ze naar het diner.
Sebastiaan gaat maar weer eens met Zsofi babbelen, hij had haar lang niet gesproken. Zsofi: "we hebben een fijn gesprek gehad, hij heeft bevestigd dat hij graag met mij naar de finale wil." Ze bespreken dat voor hen Tatiana en Saar de minsten zijn. Ook Regina en Saar bespreken de andere kandidaten tijdens het eten.

De volgende dag, dag 23, worden Regina en Saar naar een nieuw eiland gebracht. Er ligt een brief. "Welkom op Baha, het vijfde en laatste eiland van deze expeditie. Op de Eilandraad zien jullie de anderen. Alleen degenen die niet naar het duel gaan, komen op dit eiland terug" leest Saar de brief voor.

Op de Eilandraad vraagt Evi of Zsofi jaloers is op de overnachting van Regina en Saar, en Zsofi antwoordt: "Ik kreeg wel hoop toen Antony zo lang hing, zo van wie weet kiest hij mij wel, kan ik een mooi jurkje aan trekken." Evi vraagt Antony of Zsofi mee was gegaan met hem. "Ik kan thuis toch niet verantwoorden dat ik de nacht in een hotelkamer met een vrouw heb doorgebracht, dus ik denk toch wel dat het met Sebastiaan aan de bar was geweest."
Evi vraagt Regina en Saar hoe het was geweest, en wat ze hebben gegeten. Saar: "Ik zal er niet teveel over uitweiden, maar er was genoeg. Ik vind het toch wel naar voor de anderen als we het allemaal zouden vertellen."
Verder vertelt ze over het nieuwe eiland.

Er moet weer op twee personen gestemd worden. Regina stemt op Antony "want ik ben mijn vertrouwen in jou kwijt." Zsofi heeft met hem het minste contact en stemt daarom ook op hem.

Zsofi heeft geen stemmen gekregen, Sebastiaan twee. Antony en Tatiana hebben ieder vijf stemmen gekregen en moeten met Saar strijden om in het spel te blijven. Zij gaan naar het oude eiland terug om de volgende dag het duel te spelen. De andere drie gaan naar het nieuwe eiland.

Antony: "In deze fase van het spel kun je niemand meer vertrouwen. Zsofi zit met Sebastiaan te babbelen en stemt dan op mij, terwijl ze zegt dat ze dat niet zal doen. Ik voel me toch wel in mijn gat gebeten, maar then again, het is een spel en we moeten het spelen."
Saar legt aan Tatiana uit dat haar 'focking hoeren' niet persoonlijk bedoeld was, en Tatiana accepteert haar uitleg.

Sebastiaan is blij dat hij met Regina en Zsofi op een mooi eiland zit. Regina vraagt of hij vindt dat zij de sterksten zijn. "Ik vind het onterecht" zegt ze zelf "het lijkt net of wij de gedoodverfde finalisten zijn, en daar krijg ik een beetje de rillingen van. Ik denk dat de verschillen marginaal zijn. En hoe dichter we bij de finale komen, hoe strijdlustiger iedereen wordt."
Antony moppert nog een beetje tegen Saar en Tatiana. "Het is altijd een mooie uitspraak van 'de sterksten mee moeten naar de finale'." "Dat vind ik overrated" beaamt Saar. "Gisteren in de proef was ik toch sterker dan Sebastiaan" vult Antony aan "en dan zegt Zsofi 'ik wil de sterksten mee in de finale' en dan gaat ze toch op mij stemmen."

Tatiana: "Als je er goed over nadenkt, wat is een Robinson? Niet om onszelf met bloemen te gooien, maar als je tot hier geraakt ben je toch ook een beetje een Robinson?" "Ik ben sowieso al trots op ons" zegt Saar.
"En we zijn niet de zwaksten" zegt Tatiana. "Hell no!" roept Saar.

Volgende week zien we wie het duel winnen, en volgt er een loodzware moerasproef. De winnaar wint immuniteit en een brief van zijn of haar geliefde.