Quotes aflevering 12

Quotes aflevering 12

Lukie4
Bij de terugblik zien we Regina de proef winnen.  We zien ze genieten in het hotel. We zien Tatiana en Anthony hun tactiek voor de eilandraad bespreken. Ook Sebastiaan en Zsofi bespreken hun stemmen.
Tatiana en Anthony redden het niet. Ze moeten naar de eliminatieproef.  Sebastiaan, zsofi en Regina gaan naar een nieuw eiland en Anthony voelt zich gepakt.
Anthony merkt dat hij zijn strijdlust verliest: "mocht ik het duel verliezen dan heb ik laten zien uit welk hout ik ben gesneden, dat ik niet de ruggengraatloze jonge knaap ben dat van mij beweerd werd. Ik heb een aantal levenslessen geleerd. Het heeft geen zin om nu op te geven, daar zal ik later spijt van hebben."

Saar: "het uitje heeft me goed gedaan, ik had weer een beetje een kleine reserve. Ik merkte dat Anthony en Tatiana er een beetje door heen zaten, maar de kans bestaat dat ik van dat stomme plankje afval."
Tatiana: "het heeft me wel pijn gedaan. Ik ben een mens geen pion. Ik hou er niet van als ik gebruikt word."
Bij de eliminatieproef er is rekening gehouden met het verschil in lengtes.
Anthony: "Je staat dan op plank 1 en je denkt piece of cake, dat hou je de hele dag vol als het moet. Maar je voelt toch stilletjes aan het gevoel in je arm wegtrekken."
Tatjana: "zo’n proef is heel zwaar, je moet mentaal heel sterk zijn om het vol te houden."
Saar: "het ging eigenlijk prima, het is alleen jammer dat je je arm aan die paal moet vasthouden want daar verspil je energie mee, maar goed wat moet dat moet."
Anthony: "Het wordt een tinteling in de armen en een knop omzetten. Volhouden."
Saar: "ik had alles onder controle, ik zat in mijn eigen wereldje."
Anthony: "Je hangt daar en je denkt “niet lossen, niet lossen Anthony, maar ja ineens was er een klik in mijn hoofd.. Dames om het zo maar te zeggen This is it: succes ermee.
Ik heb geen zin meer om verder te vechten. Als het eenmaal in je hoofd gebeurt kan je niet meer terug."
Saar: "wat doe je nou?"
Anthony: "Ik kan niet meer."
Saar: "ik wist niet zo goed hoe ik moest reageren, ik heb hem maar een hele dikke knuffel gegeven, nee dat zag ik echt niet aankomen." En toen kwam er weer een “ saar blik” (ik interpreteer hem als die gozer is gek).
Anthony "als het mentaal niet meezit dan heeft het geen zin meer, je moet echt je moraal hoog houden dat is het belangrijkste. Ik heb Robinson enigszins onderschat. Ik ben heel blij dat ik heb mogen deelnemen en als rijker persoon terug naar huis terug kan."

Ondertussen op Gaia wordt er overlegd.
Regina: "ik ben benieuwd naar wie er terug komt."
Sebastiaan: "Als Anthony en Tatjana terugkomen dan moet ik gaan oppassen. Anthony en Tatiana stemden op mij."
Regina: "Het kan zijn dat dat door mijn immuniteit kwam. Anthony stemt makkelijker op mij dan op jou."
Sebastiaan: "tja ze hebben natuurlijk wel gekletst."
Zsofi: zegt niets…..

Sebastiaan, Zsofi en Regina staan klaar bij de volgende proef.
Sebastiaan: "Ik vind dus dat Tatjana haar tijd is geweest en wie komt daar aan lopen Tatjana: ik was sprakeloos."
De opdracht is door het moeras heen met stokken.. De winnaar is degene die als eerste zijn bak met stokken  (10 stuks) leeg heeft en krijgt immuniteit en mailtjes van het thuisfront. De post is ook voor een ander die de winnaar kiest.De stokken moeten na een andere bak worden gebracht.  De verliezer is degene wiens bak als eerst vol zit met pinnen.

Tatiana: "Mijn eerste stok was bij Zsofi, dat had ik besloten met Saar."
Zsofi: "het was alsof je door een elastiek werd teruggetrokken, je bleef er gewoon in plakken.."
Regina over het moeras: "Iedere keer als we naar de eilandraad gaan zien we daar waterbuffels door heen schijten, ik dacht dit wordt prettig."
Sebas: "toen ik nog 5 te gaan had hingen mijn longen al binnenstebuiten."
Saar heeft een voorsprong maar wordt halverwege ingehaald door Sebastiaan.
Tatiana ligt er als eerste uit, zij moet naar de eliminatieproef.
Tatiana: "ik vecht tegen mezelf, ik vecht niet eens meer voor de proeven, want als je 3 personen tegen je hebt dan kun je vechten, maar het resultaat is hetzelfde."
Zsofi daarna: "Het was heel uitputten, het was ontmoedigend om te zien dat mijn bakje gevuld werd en zeker ook dat het van Tatjana kwam. Ik moest echt even bekomen."
Sebastiaan wint de proef.

Saar: "ik was kapot, ik was gewoon op, het is ontzettend balen, je kan er niks aan doen."
Sebas: "ik was onwijs blij maar het was echt zo’n moment waar je geen idee hebt waar je de zuurstof vandaan moet halen. Echt stuk stuk stuk. Wil je Robinson worden moet je zo’n proef winnen, anders ben je een grote poepster."
Sebastiaan durft niet te kiezen wie ook brieven krijgt. Hij vraag het aan de dames maar die geven geen antwoord, hij moet kiezen en kiest voor Zsofi
Zsofi "ik kon me niet meer inhouden, het werd me allemaal een beetje te veel."
Saar : "ik had gehoopt dat Sebastiaan wel gekozen had voor wie het goed gedaan had bij de proef, maar hij koos voor Zsofi, waar die van het begin af aan al heel erg close mee is."

Er komt nog een verrassing aangevlogen. Sebastiaan en Zsofi mogen een helikopter vlucht maken. Ze gaan naar Gaia.
Saar, Regina, Tatjana moeten terug naar Langun. Ze ontmoeten elkaar pas weer bij de eilandraad.
De 2 winnaars vliegen over de eilanden heen en mogen dan uit de helikopter springen. Sebastiaan over de helikoptervlucht en de sprong: "Heel te gek,  het was eeh harde tepels."
En dan gaan ze hun brieven lezen.
Eerst Sebastiaan: "op de een of andere manier wil je niet huilen of zo" (dit lukt niet)
"Je maakt een hoop dingen mee en als je dan die lieve woorden van thuis leest.. Krak…"
Zsofi leest ook haar brief. Haar man heeft zelfs een gedicht geschreven van het niveau candlelight. Ook Zsofi houdt het niet droog.
Op Langun zit Tatjana er door heen. "Ik voel me weer buitengesloten. Regina heeft een sterke band met Saar en nu zit ik weer alleen. Ik ben het moe om me steeds terug te vechten. Ik ben leeg
Op den duur begin je te twijfelen, ben je echt sterk of zwak, stemmen de mensen omdat ze bang zijn voor jou of ben je echt de zwakste?"

Regina: "ze moet gewoon vechten, ik wil in haar een waardige tegenstander zien, want ze is gewoon mentaal sterk."
Saar: "het is nog maar heel even lief!"
Tatiana: "ik ben Regina en Saar super en enorm dankbaar dat ze me gesteund hebben."

Saar: "Tatiana, Regina en ik stemmen sowieso op Zsofi en de andere gaat naar Tatiana, die vindt dat prima want ik ga er toch uit."
Zsofi en Sebastiaan bespreken het ook nog eens samen. Zsofi: "dag van de waarheid vandaag. Het zal wel eens gedaan kunnen zijn. Ik heb gisteren geen goede proef gedaan. Ik ga er vanuit dat de meiden op mij zullen stemmen en met Tatiana moet duelleren. En eigenlijk vind ik dat wel triest omdat zij de minste Robinson is. Tatiana dat kan niet, met alle respect voor Tatjana maar dat was gewoon de eerste die er uit moest liggen. Ze heeft gewoon heel veel geluk gehad."

Sebastiaan: "Ik heb toegezegd om deze ronde niet op Zsofi te stemmen. Ik kan dan kiezen tussen Saar en Regina."
Zsofi "Ze hebben gisteren een hele gezellige avond gehad. Ze zullen heus wel afspraken gemaakt hebben. Kunnen we niet op Regina stemmen, dat is een voordeel voor mij en voor jou. Regina heeft nog geen stemmen gehad en daar hebben ze in het verleden al eens wat mee gedaan."

"Regina heeft inderdaad nog 0 stemmen gehad. Dan mag ze hem ook wel hebben. Meer stemmen krijgt ze toch niet. Daarvoor ligt ze te goed in de groep en is ze zoveel Robinson. Dus er gaat een duel komen tussen Tatiana, Saar en Zsofi" bedenkt Sebastiaan.
De eilandraad
Sebastiaan: "ik was onwijs blij, toen zag ik de proef en toen dacht ik oh dat kan ik wel. Het is nu belangrijk in het spel immuniteit."
Saar: "het is wel even balen dat ik terug moest naar langun maar zo is het nu eenmaal, want leer er maar mee te dealen."
Tatiana: "het is moeilijk ik ben heel dankbaar met Regina en Saar, ik wilde gewoon weg. En de meisjes zeiden tegen mij, het is nog maar een paar dagen. De stemmen van Sebas zijn geen verrassing, van Zsofi wel. Ik geniet wel van het elke keer terug komen. Ze willen me weg, maar ze krijgen me niet weg."
Zsofi: "ik wist wel dat er een einde aan zou komen, ik heb nog nooit een stem gehad. Dat komt nu."
Saar: "het zwaarst is dat je er nog hard voor moet werken om het einde te halen. Ik was gisteren emotioneel omdat ik hoopte dat Sebastiaan zijn keuze meer op de proef zou doen."
De stemmen:
1 voor  Tatjana, zsofi Regina saar
2 voor Tatjana zsofi Regina saar
3 voor zsofi en Regina zij mogen met Tatiana naar de eliminatieproef.

Eddy: "Saar en Sebastiaan dit was de laatste eilandraad. Jullie hebben allebei de finale ronde gehaald.
Er komen nog twee dames, nadat de andere drie eerst nog een eliminatieproef hebben gedaan."
Saar: "Ik ben even flabbergasted, ik dacht ik moet duelleren."
Sebastiaan: "ik heb op Regina gestemd, want ik dacht er gaat niemand op Regina stemmen."
Saar over Sebastiaan: "Ik snap hem niet helemaal omdat hij Regina nog meer Robinson waardig vindt dan Zsofi."

Tatiana blijkt de laatste stem aan Regina te hebben gegeven. Omdat ze verwacht dat ze het toch wel gaat halen. "Heel veel bedankt voor je steun."

Sebastiaan: "Ik gun het Regina meer dan Zsofi, maar afspraak was afspraak met Zsofi dus die heb ik gewoon afgemaakt. En nu zitten mijn twee grootste concurrentes in een duel met elkaar en Tatjana."