Quotes aflevering 13

 

We kijken eerst terug op de vorige aflevering.
Sebastiaan wint de loodzware moerasproef. Zsofi mag de prijs delen en ze huilen als ze de brieven lezen. Daarbij krijgen ze als extra prijs een helikoptervlucht. Tatiana ziet het niet meer zitten maar wordt opgevrolijkt door Regina en Saar. Sebastiaan en Zsofi maken wederom stemafspraken. Regina en Zsofi krijgen hiermee ieder drie stemmen en moeten tegen Tatiana strijden in een duel. Eddy vertelt Saar en Sebastiaan dat er geen stemmingen komen en ze de finaleronde hebben gehaald.

Sebastiaan: ’Ik gun het Regina meer dan Zsofi, maar nu zitten mijn twee grootste concurrentes in één duel, ….. en Tatiana.'
Het duel begint.
Tatiana: ‘Ik weet dat het moeilijk gaat worden, het zijn sterke vrouwen en die gaan niet zomaar opgeven’.
Regina: ’Ik voelde gewoon aan alles in m’n lijf van oh god ik moet het nu gaan doen, ik moet het nu gaan doen!’
Tatiana: 'Je denkt na, Ik mag niet vallen. Dat is het enige wat je denkt, ik mag niet vallen.'
Zsofi: 'Op het moment dat je op dat balkje staat, gaat er echt van alles door je hoofd. Je beseft het: dit is mijn ticket naar de halve finale.'
Regina: ‘Ik had niet echt last van verzuring, maar ik zwalkte de hele tijd. Dat vond ik al vreemd, toen dacht ik al: oei, dit valt me echt vies tegen.'
Evi geeft aan dat de dames hun voet weer moeten verplaatsen en dat het dan gewoon afwachten wordt tot er iemand valt. Tatiana en Zsofi hebben allebei gekozen om met hun linkerbeen te eindigen, hoewel dit niet de slimste zet was.
Zsofi: ’onmiddellijk toen ik op het laatste treetje stond voelde ik dat ik begon te trillen.’
Regina: ‘wat als ik er nou afval? Net één tel voor de halve finale, dan voel je je echt zuur hoor’.
Evi geeft aan dat ze al 4 minuten bezig zijn. Zsofi krijgt het te moeilijk en stapt van het balkje af. Zsofi: 'Ik zit er zowel fysiek als mentaal doorheen’.

Op Gaya zit Saar haar frustraties weg te hakken. Saar: ‘Ik zit constant te denken; wanneer komt die boot, wanneer komt die boot! Die boot moet nu komen en Regina moet op die boot zitten!’
De boot komt eraan en Sebastiaan zegt gelijk: 'Ja Regina!.'
Saar begint te juichen: ’Yes! Ik wist het, baby!'
Sebastiaan kijkt iets beter: ‘Tatiana?’
Verbaasd kijken Sebastiaan en Saar hoe ook Tatiana uit de boot stapt.
Sebastiaan baalt: ‘Ik had heel graag de finale gespeeld met Regina en Zsofi. Dit is het einde van Zsofi. Ik heb echt op haar lopen inpraten: Je moet het doen, je moet Tatiana verslaan! Jij moet de laatste belg worden! Ik gun het Tatiana ook gewoon niet meer’.

Maar ook Regina zit iets niet lekker.
Ze kreeg twee stemmen de laatste eilandraad waarvan één van Sebastiaan.
Regina: ‘Sebas heeft dus aangegeven dat hij mij een waardige tegenstander vind dus ik had zoiets van: Misschien stemt hij wel op Zsofi.'
Sebastiaan: ‘Om weer op Tatiana te stemmen vond ik een beetje laf. Ik heb op jou gestemd met het idee van het maakt voor jou niet uit’.

De eerste finaleproef staat klaar.
Het is de gevreesde balkproef.
Regina: ‘Ik moet deze proef gewoon hebben, dan ben je vrij en is het klaar.’
Tatiana zegt tegen zichzelf dat als ze een proef kan winnen, dat het deze is.
Regina: ‘Ja ik kwam niet eens de balk op, Sebastiaan moest me helpen er op te komen. Ik ben gewoon de wiebelkoningin aller tijden.’
Saar: 'Je staat met zijn vieren op een balk en eigenlijk voel je alle bewegingen van de anderen doortrillen op die balk.’
Sebastiaan: ‘Ik weet dat ik hier niet zo goed in ga zijn, ik heb niet zo’n fantastische balans maar om daar op twee balken te staan was easy.’
Saar: ‘Ik kon me echt niet focussen, Eddy zat daar te drinken en er gebeurt zoveel in het moeras.’
Tatiana: ‘Ik zat de hele tijd te denken: Dit is jouw proef!’
Ze denkt terug aan de momenten dat Sebastiaan haar zwak noemde. ‘Ik dacht wie ben jij om te zeggen dat ik zwak ben.’

Eddy haalt de balk weg en de kandidaten staan nog op één balk.
Regina: ‘Ik dacht yes ik sta nog!’
Saar: ‘En toen vloog Sebastiaan eraf, en daardoor was ik zo uit mijn evenwicht dat ik ook viel. Kut, daar ging wel een ticket naar de finale aan mijn neus voorbij.’
Regina: 'Yes, er zijn er al twee af!.......Maar toen dacht ik oh Tatiana staat er nog, nou ja.’
Tatiana: ‘Ik zat constant naar Regina te kijken, gaat ze vallen? Of niet? Ik zag dat ze moeite had, dit is je enige kans Tatiana!’
Regina verliest haar evenwicht, maar ook Tatiana valt er vlak na haar af.
Tatiana is de eerste finalist en moet huilen van blijdschap. ‘Ik kan niet geloven dat ik zo ver geraakt ben’.
Sebastiaan: ‘Tatiana viel van de balk af en ik dacht eigenlijk dat ze zich bezeerde en ik holde meteen door het water om haar te helpen.
Dat liet ze gewoon toe.’

Tatiana zegt dat ze gewoon blij is en geen pijn heeft. Tatiana: ‘Ik heb toch twee proeven gewonnen. De eerste was belangrijk om in de samensmelting te komen, en deze voor de finale. Ik ben er blij mee.’
Eddy vertelt de anderen dat hun morgen de laatste proef gaan spelen.

Gaya:
Sebastiaan: ‘Van iemand waarvan ik vanaf begin af aan vond dat ze zwak was, werkt het je tegen. Je hebt het van mij, je hebt het fantastisch gedaan lieve schat.
Saar: ‘Je bent gewoon de eerste finalist, chick!
Sebastiaan: ‘van alle belgen Tatiana in de finale, ja het heeft echt zo moeten zijn.

Sebastiaan en Tatiana praten weer over het Robinson zijn. Sebastiaan: ‘Tegen all odds, en zeker tegen de mijne sta je toch in de finale.Tatiana:’Maar dat was mijn motivatie, zo lang je op mij stemt moest ik vol houden.
Regina: ‘Ik vind het heel erg om tweede te zijn geworden, niet om de proef maar om de rust die je dan hebt dat je in de finale staat.
Ik ben erg bang voor Sebastiaan en ook voor kleine Saartje, ik had die plek gewoon moeten hebben. Ik ben al tweede geworden in Peking Express en in Wie is de mol? Ik begin te denken dat ik de eeuwige tweede wordt.

Saar ziet het positief in: ‘Ik weet dat er nog een zware proef komt, maar daarna is het helemaal klaar! Het was een te gekke ervaring en ik ben dolblij dat ik het mee heb mogen maken. Af en toe was het killing, af en toe heb ik mensen willen vermoorden hier en daar maar ik ben heel erg blij dat ik het volgehouden heb en dit heb mogen bereiken.

De laatste avond plenst het weer.
Regina: ‘erg jammer dat we geen mooie sterrenhemel als einde hadden, maar ja je doet er niets aan. Ik hoop gewoon dat ik de proef mag winnen. Ik zie voor mezelf voor me dat ik mijn armen omhoog doe en zeg Yes!
Dat plaatje zit in mijn hoofd, op mijn netvlies gebrand en ik hoop dat dit de waarheid wordt.
'
Ze breken hun kamp af en verbranden het.
Sebastiaan: ‘dag broek, bedankt voor je service.

Laatste proef:
Tatiana wenst de anderen succes en gaat bij de finish staan.
Tatiana: ’Dit gaat erg moeilijk voor hun worden, ik denk O My God, Ik ben zo dankbaar dat ik die vorige proef heb gewonnen.
Evi legt de proef uit, en hij is ernstig lang.
Ze worden eerst vastgeketend. Ze moeten zichzelf uitgraven en de kist openen. In de kist zit een sleutel waarmee ze zichzelf kunnen bevrijden. Dan moeten ze de kano los maken en kanoën. Dan komt de puzzel gevolgd door vuur maken. De sleutel zit aan het touwtje boven de wok. De sleutel is weer voor een kist waar vuurkogels in zitten. Met deze vuurkogels moeten ze op een wok mikken vol benzine. Als de wok ontbrandt is, is er een winnaar.

Sebastiaan: ’Ik heb grotere handen, sterkere armen dit eerste onderdeel moet gewoon lukken.’ Sebastiaan is als eerste weg.
Regina: ’straks krijgt Saar hem ook los en dan ben ik weer de laatste die vertrekt.
Als Sebastiaan aankomt bij de kano zit hij vol met water. ‘Ik ging als een idioot die kano proberen leeg te scheppen.’ Het duurde te lang en hij gaat snel weg.
Regina heeft ook de sleutel te pakken en gaat naar het volgende onderdeel.
Saar is nog bezig met de graaf opdracht. ‘Dan valt er weer zand in en moet je hem weer leeg scheppen. Dat is erg ontmoedigend.
Regina gaat weg met de kano. ‘Ik vaar langs Saar en zie haar nog steeds graven, die heeft dus al een behoorlijke achterstand. Maar ik zie Sebas ook nergens meer.
Saar stapt ook in de kano en Regina ziet Sebastiaan weer.
Regina: ‘Ik was gewoon bang dat als hij eerder bij de puzzel zou zijn dat ik het niet meer in zou kunnen halen.
Saar komt dichterbij: ’Het is prettig om te zien dat ik dichter bij kwam en ik dus niet zo ver achter meer lag.

Regina komt net als Sebastiaan bij de puzzel aan: ’Ik zie die puzzel en denk hier ga ik nooit uitkomen. Ik had het wel ongeveer goed liggen maar er waren twee stukken die niet precies pasten. Dus ik loop daar te beuken op die puzzel om te kijken of hij er met grof geweld wel ingaat.’ Ze weet de puzzel op te lossen, en Saar kort daarna ook. Allebei kunnen ze net als Sebastiaan vuur gaan maken.

Saar: ‘Ik heb gelijk er van alles in die wok gepleurd en gelukkig had ik redelijk snel vuur.
Regina: ‘Loser die je bent gooi nou niet de hele tijd van alles erin want dat helpt niet dan verstik je het vuur.
Sebastiaan: ‘we staan daar met ons drieën, ik wil zo graag naar de finale, tegen Tatiana met alles wat ik met haar heb meegemaakt. Stiekem komt er een gevoel in me op: ik ga dit winnen.

In het voorstukje voor volgende week zien we het einde van de laatste proef.
In een live finale zullen we zien wie Expeditie Robinson 2010 gaat winnen!