Quotes aflevering 2

 

We kijken even terug bij het begin van de uitzending.
We zien de strijd om het eten, de ruzie tussen Frans en Maxim en de immuniteit van Sergio die dat lui in het water viert. Tot slot zien we Dennis in het water springen.

Dennis krijgt een brief en een FedEx pakketje, in de brief staat: "als je het pakketje niet opent, krijg je een immuniteitsmunt. Ja doei, ik zit alleen op het eiland. Ik denk dan 3 seconden en dan fuck die immuniteit."
Dennis maakt het open: kaas, worst, stroopwafels, winegums, rookworst en een blikje cola.
Twee tellen later ziet hij de survivalkist met o.a. rijst en touwen staan. Hij heeft maar even spijt: "ja de verboden vrucht, zo ben ik nu eenmaal."
Ondertussen in kamp Zuid
Saar beschrijft het eiland: "het eiland is ontmoedigend, want er is niets te vinden. We moeten op ons knietjes bedanken voor die mand met voedsel."
Regina "Dit is niet alleen Expeditie Robinson maar ook de hel. Regen, geen eten, geen vruchten. Kokosnoten zijn niet te vinden, ik dacht echt gewoon dit is echt de hel."

Ondertussen in kamp Noord
Stephanie heeft het moeilijk. Ze beklaagt zich: "Stappen is te veel, ik kan mijn armen niet bewegen. Het zand is ook niet zacht, het is heel hard. Ik heb in mijn hele leven nog niet zo slecht gelegen als hier."
Frans probeert haar te bewegen om iets te eten. Doet hij dat voor haar of voor zijn welzijn? "Als we een proef krijgen moet je wel eten. Dit gaat je helpen, je gaat je kiplekker vullen hierna."
In kamp zuid is Sergio is vrolijk in het water aan het zingen (come to my island, set me free).
Kim vraagt zich ondertussen af wat de mannen aan het doen zijn.
Regina: "die zijn aan het eeeh zwemmen."
De andere twee dames denken over hetzelfde na.
Saar: "Sergio als leider tja ik weet het niet zo goed. Hij is niet echt een leider, dus ik kan hem ook niet echt een leider noemen. Het is meer een soort levende jukebox, die continue loopt te zingen."

Sergio en Iwein liggen lekker in het water, te zingen, te ontspannen en te praten. Sergio vraagt zich af wat Iwein zou doen als hij leider was.
Iwein: "als ik leider was, zou ik het spelletje, wie kan het langst drijven doen."

Ondertussen bij Dennis: "mijn strategie wordt probeer zo veel mogelijk uit te stellen met eten. Alleen uit pure noodzaak eten en zoveel mogelijk eten meenemen als ik naar de andere ga. Ik zal het nu toch echt zelf moeten doen." Dennis probeert vuur te maken, het lukt niet en hij roept "hou je kop" naar de apen.
Kim doet even haar verhaal bij Sugar: "ik word al dagenlang getergd door  vliegen en muggen en andere rotzooi en zit nu helemaal onder de bulten. Ik word gewoon helemaal gek. Het lijkt wel of ik ziek bent.
Ik kan hier niet meer tegen, het jeukt. s nachts kan ik niet slapen. De nachten duren echt te lang. Als ik op sta heb ik honger. Iedereen doet 's morgens zo blij dat ze wakker zijn."

Sugar: "je moet ook incasseren"
Kim: "ik incasseer volgens mij al genoeg."

Wie is de zwakste en de sterkste?

Maxim kiest voor Stephanie en John.
Sergio kiest eerst voor Regina als sterkste en Kim als zwakste, maar hij kiest later toch voor Nienke als zwakste. Waarom kiest Maxim voor John: "ik denk dat het een bikkel is. Ik heb even zitten twijfelen. Lange Frans is ook sterk maar mentaal zwakker. Sebastiaan is te sociaal."
Regina weet niet of ze blij is dat ze de sterkste is: "Dat hangt er vanaf wat de gevolgen zijn."
De eliminatie proef. De groep moet van bamboe en touw een vlot bouwen met het hele team. Dan moet de teamleider er bovenop zitten. De sterkste en de zwakste moeten dan zwemmen om een boei heen en terug naar het strand. Het langzaamste kamp verliest een kamplid.

Noord bouwt
Martine beschrijft het werk van haar groep: "iedereen was al zo, woei woei woei ging al. Iedereen was door elkaar aan het schreeuwen en daar schiet je ook niets mee op."
Het eerste en tweede vlot van kamp noord zinkt.
Frans: "Ik had op mijn lippen kunnen bijten, maar ik zag dat het fout ging, dus dan zeg ik er wat van. Alle losse bamboe moet erbij, maar de groep vond het nodig om 2 uur lang te klootviolen voordat ze er achter kwamen."

Na de proef wil Nienke weten waarom zij als zwakste was gekozen. Sergio legt uit: "Je weet dat naam invullen altijd kut is. Mijn bijzonderste reden dat ik Nienke heb ingevuld, is omdat Nienke het ergst vindt dat ik niets doe. En dan zie ik je daar vlechten en weet ik veel wat allemaal doen en ik lig daar in de zee als een luie zak. En jij zegt dan zie hem daar liggen, jongens toch jongens toch Niks doet die Sergio. En ik begrijp dat je hebt gelijk! Ik moet zorgen dat dat meisje of die vrouw die zo denkt de rest een brainwash krijgt van haar en dan is mijn reactie dat die zo gauw mogelijk weg moet. Het is een spelletje."
Het gaat niet goed met Stephanie, ze besluit om te stoppen
John en Sebastian hebben het over haar beslissing, ze willen liever dat ze na de stemming weg gaat.
"Wij als groep worden er zo door benadeeld. Je bijt een avondje door, je mag in het huisje slapen en dan ga je s avonds weg."
John: "snap je dan niet dat n van ons ook naar het huis moet?"
Stephanie: "ja dat is het spel h. Ik maak een beslissing en ik vind dat je die moet respecteren."
Sebastian is teleurgesteld: "Je weet het, je verneukt de groep en je doet het toch, dan houdt het een keer op."
Zonder afscheid te nemen verlaat Stephanie Expeditie Robinson. Na 4 dagen waarvan 2 op het eiland geeft ze op. "Op dit moment denk ik dat ik het team in de steek laat. Ze vragen aan mij om te blijven maar dat kan ik echt niet. Chapeau aan degene die het volhouden, maar ik wil het nooit meer doen."

Frans vindt het niet zo erg. "Goed voor haar toch? En eruit is dichter bij de hoofdprijs voor de rest. Dus toedeledoki, arriverderci en lik me reet maar."
De mannen van kamp zuid gaan vissen. Nienke moedigt ze aan: "ok mannen, jagers, ga vissen jagen."
Ze komen zonder vangst terug, Sergio maakt er een grap van: "Met mannen zoals wij, gaan jullie verhongeren, sorry h dames."

Bij vloed komt het water steeds hoger, bij de slaapplek op kamp zuid.
Sugar denkt er het zijne over: "Het water was vandaag een beetje kwaad op ons. De zee was een beetje kwaad. Je moet kunnen incasseren om hier te kunnen leven."

Het stemmen

Iwein roept de mannen bij elkaar. "Ik heb gevraagd aan de jongens om even samen op 1 te stemmen, anders ben ik bang dat ik eruit lig." Maar welke vrouw? Volgens Sugar denken de dames eraan om Kim eruit te stemmen. Sergio vertrouwt Nienke niet. Iwein zegt dat Saar en Regina niet te vertrouwen zijn. Sergio antwoordt:  "maar geen 1 vrouw is te vertrouwen."
Iwein "ja maar dat is in u leven."
Antony zegt "Kim want dat is de zwakste."
Saar: "de mannen zijn aan het denken aan wie ze gaan stemmen. Ik hoop het niet maar ik vrees het wel."
Nienke: "ik heb geen zin in dat soort spelletjes."
De dames besluiten om hun stemmen niet te delen met elkaar.
Frans en John bespreken het stemmen met zijn tween. Frans: "Ik denk dat ik voor onze Vlaamse tokkeles te direct ben. Ja ze schrikken een beetje van me.Dan moet ik vanaf nu, als ik het overleef, dan zal ik nu 10x na gaan denken voordat ik iets ga zeggen anders ben ik de lul eeeeh anders ben ik de pineut."

Tatiana maakt zich zorgen, ze voelt zich een buitenbeentje: "het is moeilijk als je de jongste bent. Ik ben meer introvert dan extravert. Ik doe alles wat ik kan doen wat ik mag doen. Ik heb het gevoel dat het niet genoeg is."

Bij de stemming zet niemand de immuniteitsmunt in.Noord: Tatiana 3x, Frans 5x. Zuid: Iwein 4x, Kim 4x

Een gelijke stand bij zuid. Sergio moet kiezen. Sergio "dan kies ik Kim."
Zuid heeft de proef gewonnen, dus Kim mag blijven. Er wordt voorzichtig gejuicht en gezoend. De blik van Saar na de kus van Sergio: onbetaalbaar!
Frans moet weg en blikt terug: "verschrikkelijk. Ze moeten me niet, dat is goed toch. Misschien moet ik me anders gedragen, maar dan had ik ook niet mezelf geweest en dat is ook weer een keus. En als ik een toneelstuk moest opvoeren daar heb ik helemaal niet de energie niet voor."

In de biecht gaat hij nog even verder: "Expeditie slijmerson, billenlikkers: er wordt niet gestemd op wie het zwakst is of wie het minst doet, maar degene die het minst aardig gevonden wordt. Ik heb gekookt de vis gefileerd. Maar ja, iedereen vindt me een lul dus wat moet ik hier nog doen. Ik had hier nog wel willen blijven maar niet in een team dat me niet moest.