Quotes aflevering 4

 

Bij de terugblik zien we de eilandraad met het afscheid van Kim. Dennis die zit te drummen en het verlies van de immuniteit van Maxim en Sergio.

Tijdens het spullen pakken vindt er een leuk gesprek plaats tussen Sergio en Nienke. Nienke zegt:"Ik vind elke verandering een verbetering."
"Stel je eens voor dat ze jou en mij samen op één eiland zetten", droomt Sergio hardop.
"Ook dat Sergio zou ik een welkome verandering vinden" antwoordt Nienke. Sergio moet lachen.
Ook in het andere kamp wordt er over de herindeling gesproken. Martine is wel blij maar Zsofi vraagt zich af "of ze nog wel wat aan het verlies van immuniteit van Maxim hebben. Ze moeten misschien naar een ander eiland."

Dennis is er ook klaar voor, hij neemt zelfs een plant mee. "Ik heb nu de week overleefd in mijn eentje, nu wil ik ook verder gaan. Whatever it takes", zegt hij.
Geblinddoekt lopen ze naar de opdracht. Ze worden allemaal ingegraven. Saar: "het was alsof er een executie ging plaats vinden." Antony: "Het was een verschrikkelijk gevoel om zo ingegraven te worden."

Dennis: "Regina ken ik nog van wie is de mol, als die me zo zien zou ze zeggen, damn, jij hier, vuile rat."

Het hindernisparcours bestond uit twee hekken. Daar moesten ze onder door graven. Daarna mochten ze zelf kiezen welk platform ze wilden. Alleen maximaal vier van het oude kamp en maximaal 7 op het platform. Het kamp dat het laatst compleet is moet naar de eilandraad.

John is als eerste bij het eerste hek. Regina komt veel later: "Ik had het wel zwaar, het was wel zwaar, toen kwam ik bij dat hek, daar was iemand aan het graven en die zei op een gegeven moment, zo nu mogen jullie even graven". En dan ziet ze Dennis. " Dennis heeey… vuile rat, vuile rat dat je er bent."
"En dat was Dennis Weening en ik denk kots die zit hier ook".

Iwein en Sergio kijken werkloos toe. Sergio: "Toen wist ik dat ze zeker van mij af wilden, dat wist ik heel goed."
Als iedereen al bij de tweede hindernis is, zijn Iwein en Sergio nog bij de eerste. Alleen Antony helpt: "Verschrikkelijk he dat niemand zich om hen bekommert. Ik dacht kom op. Dus ben ik hen gaan begeleiden."
"Voor de wat mollige medemens is het wat moeilijk. Ik denk dat dat heel duidelijk is", zegt Iwein.
Saar redt het als eerste en redt Regina. Ook Maxim wordt geholpen, samen met Dennis en Sugar gaan ze naar kamp Noord. John loopt ook naar dat platform

John: "ik keek alleen naar de vlag, ik heb de mensen nog niet eens zien staan."
Zsofi "ik zie john lopen en ik denk John wat doe je nu." John mag niet meer terug.
Regina roept Antony en die komt aanlopen en stapt ook op dat platform. Antony verklaart zijn overstap: "Survival of the fittest, ik heb gewoon voor het winnende team gekozen, zo simpel is het."
Kamp zuid is Sergio, Iwein, Zsofie, Martine, Tatiana, Sebastiaan en wie komt er dan nog bij Sergio ? "Natuurlijk mijn beste vriendin Nienke".

Iwein: "ik ben blij dat ik terug op kamp Zuid zit, ik weet ook niet waarom, ik ken het hier en ik vind het hier wel oké. Alles is overstroomd maar ik vind het wel plezant hier."
Hij voelt zich ook wel macho en is blij met de Vlaamse meisje: "Het zijn zo wat prinsesjes hè en dan wil je laten zien dat je ridder bent.
Dennis toont zich de held. Hij heeft nog ¾ kaas over en 5 stroopwafels winegums en de rookworst. Hij vertelt wijselijk niets over de andere 5 stroopwafels en de cola. John heeft zijn held gevonden: "dat hij er gewoon niets van gegeten heeft, die vent kan zijn hele leven niet meer stuk bij mij." Saar: "het was echt goddelijk, het was gewoon bijna triest."
Sugar geniet van zijn winegum: "Ik durfde het niet meer in te slikken, ik wou het gewoon in mijn mond laten om er aan te knabbelen."
Sebastian wil het wel eens weten hoe het zit met Sergio. Nienke legt uit: "Hij zwemt veel, hij praat veel, hij haalt ‘s ochtends dan wat stukjes hout en denkt dan zo dat was ’m wel. Ik heb een paar aanvaringen met hem gehad en kan heel boos worden. Zo boos dat er gisteren bijna een machete in Antony zijn voet ging."

Sergio: "ik denk dat Sebastiaan wel een hele goed natuurlijke leider is. Ik was dat vroeger, maar ik kan dat niet zo goed meer als hij nu. Dat moet ik eerlijk toegeven."
Antony en Sugar zijn nu de enige Vlamingen. Antony hoopt dat het complot spelletje nu niet op hem terugkomt. "We moeten zien hoe wij als Vlamingen nu in het Nederlands geweld overeind blijven.
We gaan gewoon goed meehelpen en ons werk doen. And i will be the fireman."


Maxim is ondertussen erg blij met zichzelf in de biecht: "zo weer een dag voorbij en ik vind het superleuk, nieuw team. Er zijn niet veel mensen die kunnen koken hier, dus dat doe ik dat. Zorgen voor de groep, zorgen dat wat kunnen eten, dat is toch een beetje de vrouwelijke kant van mij. Iedereen was gelukkig en ik dus ook."
Iwein en Tatiana voelen een band en bespreken de eilandraad. " Weet je al op wie je gaat stemmen Tatiana?" "Misschien Sergio …". "Ja ik ook" zegt Iwein. "Ik moet iemand kiezen, ik heb daar geen moeite mee," zegt Tatiana. "En ik ben te leuk," zegt Iwein dan.
Even later zegt Iwein: "Het meest waardevolle aan Tatiana en dat is toch niet onbelangrijk is haar kont. Het libido mag dan wel gaan liggen, maar met je ogen kun je nog kijken. Ik vind dat wel plezant."

De eilandraad wordt verder besproken.
Sebastiaan: "stuur die Sergio eruit die is gek die is gek."
Martine : "ik heb met Sergio wel een band opgebouwd en het valt me zwaar om op hem te stemmen. Iwein is een schatteke dat is een lieve man, die hier echt is aangespoeld, goh wat doe ik hier."
Iwein gaat ook op Sergio stemmen: "Ja ik kan niet anders die vent is gek."
Sebastiaan stelt dan ook maar voor: "zullen we ook maar zijn pannenkoek opeten."

Sergio: "Als ik nu een klein kind zou zijn zou ik in een hoekje kruipen. Ik hoor er niet meer bij. Maar toch gaat hij wat proberen bij Martine: Mijn grootste staatsvijand nummer 1 is Nienke."
Martine gelooft het niet. "Nienke was toch gisteren heel lief voor je?"
"Ja natuurlijk het is ook een actrice he." Om nog een kleine kans te hebben stemt Sergio op Iwein: "Urbanus in het woud."
In kamp Noord is Sugar gaan vissen. "Ik ben hier gekomen en damn, ow excuseer he, maar hier is the place to be. Ik heb nog nooit vis gevangen in mijn leven en ik heb hier echt vis gevangen. Er was een vis die als je die vastpakt, blaast hij zichzelf op zo: pffffff."
Dennis: "Sugar is echt helemaal te gek."

Sugar wil de vissen niet eten, maar eet de koppen op. Saar: "niet even subtiel een hapje nemen maar gewoon in één keer naar binnen, hopla. Hij is nu aan het tongen met de vis."

Dan is het tijd voor de eilandraad. Iwein mag vertellen of hij blij is met de herindeling."Ik ben heel blij met de Belgische vrouwen, die zijn veel knapper. En ik ben na de grote leider,die Sebastiaan nu is nu de hofnar aan het worden."
Sebastiaan legt zijn stem op Sergio uit: "ik heb teveel verhalen gehoord, hoe hij de rest de eerste week geterroriseerd heeft. Ik neem dat advies over."
Sergio: "omdat ik weet dat ik eruit lig, wil ik principieel eindigen met mijn grootste vijand en dan eindig ik in schoonheid en dat is natuurlijk Nienke."
Martine: "ik heb op Iwein gestemd omdat ik denk dat er meer spierballen nodig zijn in ons kamp en zeker niet omdat je niet grappig bent."

De stemmen: Sergio, Nienke, Iwein, Sergio, Sergio, Sergio

Sergio mag afscheid nemen: "Oke, dat is niet erg. Iedereen bedankt voor het samen zijn. En Nienke: Voor mij, Expeditie Robinson heb ik moeten spelen als een schaakbord. Omdat ik zelf te weinig conditie heb om indruk te maken. Ik moet daar eerlijk in , je ziet dat ook dat is  “poule frichasee. Maar als mens vind ik je wel heel goed. Dat dat verschil duidelijk mag zijn."
Nienke lacht en zegt : "t is goed."

Volgende week, veel regen en treurige gezichten.