Quotes aflevering 6

 

Bij de terugblik zien we de proef gewonnen door kamp Zuid. Vervolgens de heerlijke omeletjes en het slechte weer. Kamp Noord moet naar de eilandraad en we zien Maxime zijn eigen graf graven. Hij wordt er dan ook uitgestemd. En dan is er post. Wie vertrouw je het meest ?
Tatiana vertrouwt Iwein eigenlijk niet zegt ze.  Zsofi vertrouwt Martine en ziet haar als de mama.
Martine ziet het als een veer op haar hoed. Zij wordt het.
Iwein: "als het een intelligentieproef is denk ik dat wij gaan winnen."
Martine: "het is heel fijn als een heel team jou kiest als vertrouwenspersoon. Vlinders in de buik, krampjes in de buik. Ja ik zal er vol voor gaan."

Dennis gaat voor Regina en noemt haar als eerste. De rest is het ermee eens.
Saar: "wat zou het in godsnaam voor proef zijn?"
Regina: "we hebben gisteren een soort van spoedberaad gehouden. We hadden toch wel een deukje opgelopen door het verliezen van de vorige proef."
Eliminatieproef, immuniteit en een bijzondere prijs. Iedereen wordt geblinddoekt, behalve Regina en Martine. Drie per kamp worden behangen met belletjes en hebben een bandana om hun middel hangen. Twee jagers moeten proberen de bandana’s van de tegenpartij te pakken krijgen. Als ze ze hebben moeten ze in het midden graven naar de immuniteitstotem.
John, Dennis en Sebastian, Zsofi zijn jagers.
Antony: "deze proef is heel belangrijk voor mij omdat dit een groep Nederlanders is die zeker niet op elkaar gaat stemmen."
Iwein: "Ik kan me heel goed stil houden, als kind ook. Kon mijn moeder me zo ergens achter laten en 3 uur later op dezelfde plek weer ophalen."

Kamp Noord heeft de drie bandana’s snel te pakken. Heel snel. Is er vals gespeeld? Insinuatie van Iwein, Sebastiaan, Martine ("ik voel me lichtjes gefrustreerd dat ze niet eerlijk gewonnen hebben.")
Kamp zuid baalt, ze moeten iemand wegstemmen. Bepaalde zaken beginnen meer op te vallen. Vooral Tatiana en Iwein zijn onderwerp van gesprek.
Martine: "we hebben maar iemand die echt getalenteerd is in slapen we komen aan op het eiland, er moet eten gemaakt worden en zij gaat gewoon slapen... Als je Tatjana in een boom hangt slaapt ze nog als een vleermuis"

Sebastiaan : "zo langzamerhand valt op dat ze gewoon lui is. Ze checkt ook eerst wat goed is voor zichzelf en dan pas voor de groep."
Anthony zit in de biechtstoel. Dan ziet hij een varaan: “oh dikke varaan ooooooooooooooo motherfucker” daar verstopt hij zich dus. De mannen gaan gelijk op jacht. Maar vangen niets.
Dennis: "shit ik had hem wel bijna, ik was echt dichtbij."

Regina mag naar Evie en gaat met haar de prijs ophalen.
Terug naar het hotel waar ze vertrokken. Daar mag ze uit elke koffer, 1 item halen per ploeggenoot.
Dennis "oooo ik hoop mijn Ipod."
Antony: "hopelijk kiest Regina zorgvuldig en geduldig."
Regina: "ik ga heel rustig zoeken."
Saar en Anthony bespreken het met z’n tweeën, Antony: "Ik hoop de hangmat, maar bij nader inzien hoop ik het zeil. Slimme Antony heeft een zeil meegenomen. Daar hebben we nog veel meer aan."
Saar: "waarom neem je een zeil, tja superbriljant maar waarom ? Tja ik hoopte mijn hangmat te kunnen ophangen en dan zeil erboven, heb ik mijn dakje."
Dennis "als ze mijn iPod pakt heb ik de jackpot."
John:"daar hou ik niet van, dat andere mensen in mijn koffer kijken."
Sugar : "ik ben aan het bidden dat Regina de Iphone kan vinden. Dan kan ik naar de foto’s van mijn vrouw en kinderen kijken."
Martine gaat Tatiana waarschuwen: "Mensen beginnen zich er aan te ergeren, als ik een tip mag geven probeer het slapen te doseren."
Tatiana reageert niet echt rustig: "Ik ben 25 jaar oud en een volwassen mens,denk ik. Ik kan toch zelf beslissen wanneer ik een dutje kan doen. En blijkbaar was het niet het juiste moment. Ik slaap wanneer ik kan slapen. Ik kook als ik moet koken, ik ga hout halen als het moet, ik verzaak niet. Dus trekt het me niet meer aan, want dat gaat ruzie brengen. Ik blijf wel kalm maar het moet niet op mijn zenuwen gaan werken. Het is net alsof naar school terug gaat. Doet dat goed anders krijg je slechte punten en nu is het doe het goed anders stem ik je gewoon weg."
Regina wordt met smart opgewacht.
Voor Anthony brengt ze het zeil mee. Iedereen heel blij.
"Dennis voor jou wist ik het niet". Dennis: "Een trui... lekker warm... Dikke pech voor die prijs."
Regina: "John ik heb voor jou slippers mee." John: "ja daar zit ik niet op te wachten, ik ben zwaar teleurgesteld."
Saar : "ik ben erg blij met mijn verse schone trui die naar huis ruikt."
Sugar "Een foto, ik ben zo blij met die foto, ik begon meteen te schreien, te huilen. Alles wat ik doe doe ik voor mijn gezin. Ik ben zo in mijn nopjes , alsof ik een miljoen heb gewonnen."

Ondertussen wordt er veel gesproken in kamp Zuid.
"Voel je je niet goed of zo," vraagt Tatiana aan Iwein "Nee ik ben gewoon moe."
Zsofi: in mijn ogen is Iwein de zwakste schakel.
Iwein: "Ik wist niet dat het zo moeilijk zou zijn. Ik ben niet het type dat bezig is om anderen te laten zien dat ik bezig ben." Hij gaat een peilen bij Sebastiaan. "Ik ben bang dat ik eruit lig. Sebastiaan: "Ja je gaat gelijk slapen."
"Ik heb het hier nog niet gezien eigenlijk", zegt Iwein nog.
Iwein en Tatiana gaan samen hout sprokkelen. Ze praten samen. “We moeten op een apart eiland zitten waar meer op geslapen kan worden."
"Het is spijtig maar ik heb geen spijt" zegt Tatiana. "Ik zou het helemaal niet anders doen."
Iwein: "Het zou toch stom zijn als één van ons moet vertrekken", "tja het is de realiteit" zegt Tatiana.

Nienke mist haar kinderen. "Het gaat bij vlagen heel goed, maar bij vlagen ook helemaal niet." Zegt ze huilend in de biechtstoel. "Ik vind het heel fijn om het over ze te hebben, maar ik mis ze ook wel heel erg." Martine: "dus als je eruit wordt gestemd is het geen drama." Nienke: "ik wil niet weg hier! Zo slecht voel ik me nog niet." Martine gaat uit medelijden toch op haar stemmen.
Tussen John en Dennis ontstaat een band, een goed geoliede machine. Dennis: "je zal me dus nooit een oor aannaaien." John: "ik zal je op dit moment..."
Toch besluiten ze elkaar de hand te geven. Niet elkaar een oor aannaaien.
De eilandraad op kamp zuid.
Martine: "wat er mis liep, volgens mij heeft John een vleermuisradar ingebouwd. Die liep zo snel."
Iwein: "ik ben er vrij zeker van dat John en Dennis konden zien. Het zijn kleine kinderen. Ik zou hetzelfde doen."
Nienke mag de taakverdeling uitleggen: "er is een soort van taakverdeling. Over het algemeen werkt iedereen even hard. Waar nodig springt iemand bij."
Sebastiaan: "ik vind dat sommige minder doen. Tatiana."
Tatiana: "ik slaap meer dan de ander, maar ik voel me niet schuldig. Ik doe wat als me iets gevraagd wordt. Ik kan niet alles perfect doen. Ik ben maar een mens, dat is duidelijk."

Iwein: "ik hou niet zo van natuur, ik ben hier wel de natuur gaan respecteren. Het is een leuk gevoel om de natuur een beetje te kunnen overwinnen en daarin kan opgaan. Ik zou graag blijven."
Scheelt het ook dat Tatiana in het kamp zit, vraagt Evie. "Wie?" "Tatiana!" "Oh Tatiana. Ja dat is fijn, het is heel fijn om Tatiana te leren kennen. Als we beide blijven tot de finale dan krijg je een Robinson baby." "Beloofd" zegt Tatiana.

Nienke stemt op Iwein: "voor de rest vind ik je wel geweldig."
Iwein: stemt op Nienke, "je had er nog 1 te goed van mij."
De immuniteitsmunt wordt niet ingezet. De stemmen: Iwein, Iwein, Nienke, Tatiana, Nienke, Nienke.

Nienke eruit: "Een beetje onverwacht, ook wel teleurgesteld zo vlak voor de samensmelting. Ik wil graag afscheid van de groep nemen en sterkte op dat ellendige eiland wensen."

Ze gaat verder in de biecht "Het verbaasde me wel, ik had niet verwacht dat ik de verrassing zou zijn. Als je zo’n eind komt is het toch wel echt vervelend als je eruit ligt. Ik had me van te voren voorgenomen om het niet te persoonlijk te nemen, maar het is wel een beetje een koude douche zo."

Sebastiaan: "die had ik niet zien aankomen."
Martine zegt: "ik heb op haar gestemd omdat ik dacht dat niemand op haar zou stemmen, zij is een mama en vindt het minst erg. En opeens dacht ik ow Iwein en Tatiana, hoe heb ik dat over het hoofd kunnen zien. Ik had het kunnen weten."
Tot slot weer een brief met daarop de vraag: Wie gunnen jullie de samensmelting het meest. Vul zijn naam in, neem de brief en al jullie persoonlijke bezittingen mee op de boot.
In kamp zuid zijn ze er zo uit. Zsofi: "laten we gewoon eerlijk zijn en Sebastiaan te kiezen." Daar is iedereen het mee eens.

In kamp Noord denkt Sugar aan thuis: "Mijn vrouw heeft tegen mij gezegd: jij ben zo sympathiek en zo’n toffe jongen, als je niet bij de samensmelting bent mag je niet thuis komen."
Regina en Saar gunnen het Jackson het meest de samensmelting. John vindt dat Dennis het verdient. Die heeft alleen op een eiland gezeten. Hij probeert Regina en Saar te overtuigen.
Er volgt groepsoverleg:
Antony: "Jackson, meest sympathiek, hij loopt het grootste risico voor zijn carrière."
Jackson: "John, geweldige jongen. Hij is een brother voor mij."
Dennis: "John want het is een harde werker."
John: "Dennis want een week alleen op het eiland."
Saar: "Jackson, kijkt altijd naar de positieve kanten van alles."
Regina: "als we het over de gun factor hebben. Dan is het Jackson, een mooi mens."

Dennis en John zijn flabbergasted. John: "je bent met een spel bezig en niet met een liefdadigheid iets. Jackson wordt het dus."
Regina: toen we vertrokken van ons eiland was Dennis wel een beetje gepikeerd. Dat bevreemdde me een beetje.""
Dennis: "wie hadden ze anders moeten gunnen dan mij of zichzelf?"


Volgende week: de samensmelting loopt niet als verwacht en Dennis heeft een dipje.