Quotes aflevering 9

 

Vorige week verloor Iwein de proef en moest hij direct naar huis. Tatiana won de proef en heeft nu immuniteit. De feestmaal wordt gezamenlijk genuttigd. Maar het is wel duidelijk: de individuele strijd gaat nu van start.

De kandidaten hebben slecht geslapen. Martine: "Gisteren zaten we nog aan tafel en toen kwam de zee ineens heel hoog, tot aan onze klamboe's. Ik sprong op van de tafel en ik stapte achter de bank. Die is loodzwaar en die viel keihard op mijn voet. Die doet echt heel erg pijn."

Antony: "Effentjes wakker worden hoor." Saar: "Wordt jij maar even wakker jongen. We gaan direct door naar de Eilandraad. Bam. Back to life."

Zsofi denkt dat ze tot nu toe te zacht is geweest. Ze gaat met Martine overleggen over haar stem, ook omdat Martine een pijnlijke voet heeft. "Je weet hoe ik altijd stem. Dat degene die het minst sterk is maar moet gaan. Dat lijkt me ook het meest veilig. En jij had ook al over je kinderen vertelt."

Tatiana wrijft het bij Sebastiaan in dat ze immuniteit heeft. "Het zou tof zijn als je niet meer op mij stemt. En me nu niet meer lui vindt. Maar dat je iets nieuws gaat vinden. Zoiets van, ze is fantastisch, ik heb haar pas ontdekt."
Op de Eilandraad vertelt Evi dat niet zei de vragen gaat stellen maar iemand van de groep aan een ander.
Saar bijt het spits af: "Ik vraag me af of jullie vinden dat ik dit op eigen kracht heb behaald of dat ik het makkelijk met Regina heb gedaan?"
Martine: "Ik vind Saar een busje buskruit, maar ik vind dat ze soms een beetje wegkwijnt in de schaduw van Regina.
" Zsofi vult aan: "ik denk niet dat Regina de kracht heeft om jouw mee te sleuren."
Antony: "Wij hebben ons dat wel eens afgevraagd ja. En met wij bedoel ik de Vlaamse mannen, die zoals iedereen wel weten smeerlappen waren samen, Kim hebben weggestemd en complotten hebben gemaakt."

Tatiana vraagt naar het beeld dat ze over haar hebben, of ze nog lui gevonden wordt. Sebastiaan: "Jij noemt het effectief, als anderen al van alles doen voel jij je niet geroepen om te helpen. Je neemt daarin zelf geen initiatief. En ik vind initiatief nemen wel belangrijk. En daarin heb ik nog steeds hetzelfde beeld." Tatiana kaatst terug: "Ja ik neem minder initiatief, maar ik ben niet lui." Sebastiaan: "Maar jij kijkt niet of je iemand een handje kunt helpen." Tatiana weer: "Nee, dat is niet waar." "Oh nee?" vraagt Sebastiaan.
Dan neemt Sugar het woord: "Zoals wij hier nu bij elkaar zitten, wij hebben allemaal hard gevochten. Wij zijn geweldige mensen. Wat ik wil zeggen, proficiat aan ons allemaal."

Er moeten tijdens de Eilandraad 2 stemmen worden uitgebracht op twee verschillende personen. De twee met de meeste stemmen spelen een dual, en de verliezer daarvan moet naar huis.

Martine geeft als motivatie voor haar stem op Sugar: "De meest lieve en warme bokser die ik ken, maar met een op het moment wankele gezondheid."

Antony, Sebastiaan, Martine en Sugar zijn de enige met stemmen. De eerste 2 hebben ieder maar 1 stem gekregen, Martine en Sugar kregen ieder zeven stemmen.

Martine: "Ik had niet verwacht dat ik ooit nog eens een duel moest doen tegen Sugar Jackson." Sugar: "Ik ga sowieso winnen van Martine omdat zij last heeft van haar voet."
Martine vraagt aan Sugar of hij wel eens eerder tegen een vrouw heeft gevochten. Sugar antwoord met een glimlach: "Een vrouw wint nooit."
Regina is blij dat ze helemaal geen stem had gekregen. "Ik heb het idee dat dit een nieuw begin is."

Sebastiaan is blij dat hij nu met Regina in hetzelfde kamp zit. "Dat is een sterke dame. Zo'n sterk iemand gaat dan ook dingen bepalen, en dan vind ik het heel lekker om mezelf terug te trekken en andere dingen te gaan doen."
Zsofi bemerkt dat: "Ik vind dat Sebastiaan begint te verzwakken. De leider die veel mensen vanaf het begin in hem zagen, ik denk dat dat niet helemaal klopt. Ik vind dat hij nog niet zo superveel heeft gedaan."

Martine over het duel tegen Sugar: "We hebben allebei een kans. Ik heb op hem gestemd omdat ik hem zo wankel vindt. Letterlijk. Hij valt constant bijna om."

Regina, Tatiana en Zsofi gaan op Expeditie. Regina: "Ik weet zeker dat ik langs een heleboel dingen ben gelopen. Maar die heb ik dan niet herkend."
Ze kwamen bij een mooi watertje. Tatiana: "Het was wel eventjes mooi, maar daarvoor kwamen we niet." Ze komen helaas met lege handen terug.
Saar: "Als we hier lang zitten hebben we wel een probleem." Ze hebben namelijk ook geen voorraden gekregen. Het avondmaal bestaat uit mais wat ze bewaard hebben van het samensmeltingsmaal.

De volgende morgen voelt Sugar zich niet zo goed. Saar: "Heeft het er mee te maken dat we jou eerst de samensmelting gunden en nu heb je toch zoveel stemmen gehad?" Ze vraagt of hij er verdrietig over is. Sugar: "Ik snap gewoon niet waarom ik zoveel stemmen heb gekregen." Saar zegt "we moeten gewoon wel, vanaf nu wordt het individueel. En wie weet, een volgende keer heb ik ook zoveel stemmen en hebben wij een duel en win jij het dan weer."
Sugar in de biechtstoel: "We moeten een proef doen en de winnaar komt terug. Ik zie jullie dus voor 90% zeker terug."

Martine wordt in de boot getild, en gaat samen met Sugar op weg naar het duel.
Regina is blij dat er een duel is. "Dan is de stemming eigenlijk maar deels in onze handen. Ik vind het wel eerlijk, en dan maakt het voor mij niet uit wie er terug komt."
Het duel is een evenwichtsproef. Ze moeten op 1 voet staan. Met een hand kan aan een paal gesteund worden. Op het teken van Eddy moet er van voet gewisseld worden, waarbij de volgende voet verder weg komt te staan van de paal.

Martine: "Onder normale omstandigheden zou ik zeggen, piece of cake. Pff, geef me een uurtje, ik ga wel tegen die paal aan hangen. Maar die voet is een beetje spelbreker."
Sugar: "Dat is toch makkelijk, een beetje op één voet staan."

Maar Sugar heeft sinds enkele uren last van niesbuien. En dat is niet handig als hij zijn evenwicht moet bewaren. "Dat begon al op het eiland. En ik zei al, ik moet oppassen dat ik er niet vanaf ga vallen dan."

Het staan op haar pijnlijke voet doet Martine zeer, hoewel ze probeert om zoveel mogelijk tegen haar arm te leunen. Maar ook Sugar vindt het zwaar. Als er voor de tweede keer van voet moet worden gewisseld, heeft Martine moeite met het verdraaien van haar enkel. Maar Sugar moetweer niezen. En hij valt zo voorover plat in het water. Martine wint het duel.

Martine: "Voor Sugar is verliezen nooit leuk, hij is een topsporter. Maar ja, shit happens."
Sugar: "Ik vind het echt heel moeilijk, echt zwaar. Sorry voor mijn woorden maar ik vind het echt kut."
Martine: "Ik heb een duel tegen Sugar Jackson gewonnen. Dat kan niet iedereen zeggen!"
Sugar vindt het echt jammer dat hij eruit is, zo vlak na de samensmelting. Maar "ik heb echt een geweldige Expeditie gehad, en ik heb genoten van de mensen, allemaal fantastische mensen, ik ga ze missen."

Martine wordt enthousiast begroet op het eiland. Ze vertelt over de proef. "Het was een uithoudingsproef. En als hij niet had geniest, dan had ik er uitgelegen." Saar: "Dan snap ik wel waarom Sugar heeft verloren."
Antony nog over Sugar: "Ik ga hem echt missen. Hij had een soort positieve energie." En Regina:  "Ik heb het idee dat Sugar niet op mij zou stemmen, dus het is een soort positieve stem die voor mij wegvalt, maar ik ga hem ook als mens missen."

Sebastiaan en Antony beseffen dat ze nog maar met twee mannen over zijn. Antony: "Naast Sebastiaan lijk ik Klein Duimpje natuurlijk, maar een man zit 'm niet in de tattoo's, het zit ook tussen de oren. Maar hij heeft een goed contact met de Belgische vrouwen. En met de Nederlandse ook. Dat heb ik niet. Ik zou wel eens de volgende kunnen zijn die weggestemd wordt. Nu nog een charmeoffensief opzetten is een beetje laat he. Het zou fijn zijn als ik eens immuniteit win. Dat kan, maar dat wordt moeilijk."
Er moet vis gevangen worden. Het vissen gaat niet goed, dus wordt er een nieuwe tactiek uitgevonden. De mannen gaan met de klamboe het water in, en Martine moet proberen om de vissen in de klamboe te jagen. Ze vangen heel veel hele kleine visjes. Saar: "Als ze kleiner dan vijf centimeter zijn, kun je zo gewoon zo ineens opeten. En het is eigenlijk onwijs lekker. Net alsof je een soort vischipjes naar binnen loopt te werken."

Volgende week worden de vriendschappen steeds hechter, maar Antony vindt dat bullshit, hij wil vechten tot het einde. Net als Sebastiaan en Saar...