Complotten

(Vermoedelijke) Complotten

Geert, Eric en Robin vs. Ryan
Na aflevering 1 hadden al veel mannen genoeg van Ryan. Ryan zou zich arrogant gedragen en bovendien had hij niet goed gescoord tijdens de allereerste eliminatieproef en zou hij teveel het voortouw nemen. Nadat de kampen opnieuw werden heringedeeld, maakte Ryan zich bij Geert, Eric en Robin nog minder populair, doordat Ryan nogal veel 'keuvelde' met de vrouwen. Geert vroeg de steun van Eric en Robin om Ryan weg te stemmen. Geert wou Eric (behalve dat het zijn maatje was) zelfs graag bij de groep houden om Ryan weg te kunnen stemmen

Geert, Ryan vs. Gio
Nadat Eric toch vertrok, besloot Geert om zijn tactiek aan te passen. Alvast denkend aan de samensmelting besloot hij vrede te stichten met Ryan. Samen zouden ze een blok gaan vormen tegen ex-teamgenoot Giovani. Geert benaderde opnieuw Robin, maar Robin wou zich niet verlagen tot een complot. Een eerder complot sloot hij alleen, omdat hij zich irriteerde aan Ryan.


Björn, Gio en Judge vs. Eva
Nadat Noord in aflevering 5 de eliminatieproef verloren, moesten zij naar de eilandraad. Zowel Gio als Judge voelden zich niet zeker van hun zaak. Ze besloten om een complot met Björn te vormen. Björn vreesde zelf ook zijn positie en was dat zijn kop ging rollen na de samensmelting. Judge en Gio boden hem aan te helpen, indien Björn mee zou werken aan een complot tegen Eva.


Franca, Eva en Ilona vs. Judge
Hoewel de drie dames allemaal beweerden dat ze tegen complotten waren, smeedden ze (waarschijnlijk zonder het zelf te weten) een complot tegen Judge. De drie vertelden elkaar hoe weinig Judge eigenlijk wel deed en gaven allemaal toe dat ze op Judge zouden gaan stemmen. Toch was hier geen sprake van een 'uitgesproken complot'.


Franca, Karen en Ilona vs. Björn
Na de samensmelting besloten de dames alledrie om op Björn te stemmen. De vraag is of er een complot is gesmeden of dat het toeval was dat alledrie zich stoorden aan het gedrag van Björn. We weten dat Karen en Ilona zich stoorden aan Björn, maar er was eerder gebleken dat Franca zich had neergelegd bij Björns gedrag en geen problemen meer met hema had.Geert, Ryan, Jutta, Björn, Judge en Gio vs. Karen 
Nadat Karen 6 stemmen had gekregen in de eerste eilandraad na de samensmelting, was ze er zeker van dat er sprake was van een complot. 3 van haar voormalige kampgenoten keerden zich maar liefst tegen haar. Wie er precies een persoonlijke stem hadden uitgebracht op Karen en wie er daadwerkelijk een complot vormden is totaal niet duidelijk.


Ilona, Jutta, Franca en Ryan vs. Björn 
Op de 3de eilandraad na de samensmelting krijgt Björn stemmen van de 3 overgebleven vrouwen en van Ryan. De vrouwen irriteerden zich al heel lang aan Björn, maar hoogstwaarschijnlijk heeft Ryan om z'n eigen hachie te redden ook op Björn gestemd. Björn moest dan ook vertrekkenRobin, Björn, Gio en Judge vs. Ryan
Terwijl de vrouwen zich doodergerden aan Björn hadden de mannen en dan vooral Robin, Judge en Gio een hekel gekregen aan Ryan, zoals ze al vaker hadden gedaan spanden de mannen zich samen met het doel deze keer Ryan weg te krijgen. Helaas voor hun lukte dit niet, omdat Björn evenveel stemmen kreeg als Ryan en Björn al vaker tegenstemmen had gekregen.


Robin, Gio en Judge vs. Ryan
Na het mislukte plan om Ryan bij de eilandproef weg te krijgen en de beschuldigingen van Ryan naar Gio toe deden de 3 andere mannen er alles aan om Ryan zwart te maken bij de vrouwen. Bij de 4de eilandraad na de samensmelting hadden ze het geluk door samen met Franca een meerderheid te vormen tegen Ryan.


Jutta en Ilona vs. Gio en Judge
In aflevering 10 ging Gio door het lint en werd erg aggressief naar Ryan toe. Jutta en Ilona waren hiervan erg geschrokken en wouden Gio van het eiland af hebben, doordat Gio immuniteit kreeg moest er worden gezocht naar alternatieven. Ze probeerden Judge van het eiland af te krijgen. Dit mislukte, omdat Ryan meer tegenstemmen kreeg.
Robin, Gio en Judge vs. Franca
Na het vertrek van Ryan kwam voor Robin en ook de andere mannen Gio en Judge de finale wel akelig dichtbij. Ze besloten om zich alvast bezig te houden met het uitschakelen van de concurrenten. Van de 3 overgebleven vrouwen bleek Franca door haar sterke sociale positie de grootste concurrent te zijn en ze moest vertrekken door Robins extra stem.Jutta, Ilona en Franca vs. Judge
Ook de vrouwen besloten in aflevering 11 het tactisch te spelen. Het zou een droom kunnen worden, met 3 vrouwen naar de finale en het was nog haalbaar ook, als ze alledrie op Judge zouden stemmen dan was het exit Judge en konden daarna de 2 anderen worden weggestemd. Omdat Judge van de 6 overgebleven kandidaten in eerdere eilandraden de meeste stemmen had gekregen had hij voor zeker moeten gaan. Helaas was er niet gerekend op het feit dat Robin een extra stem kon krijgen in ruil voor immuniteit, waardoor de mannen met 4 stemmen sterker waren dan de vrouwen met 3 stemmen.