Eric (vrijwillig de expeditie verlaten in aflevering 6)

Profiel

Naam:Eric
Leeftijd:44 jaar
Beroep:officier van Justitie
Land:Nederland
Positie:voormalig lid van Kamp Zuid, vrijwillig het eiland verlaten in aflevering 6
Uitspraak:

"Ik hoop op een aantal leermomenten. Zal ik op een andere manier kijken naar de dingen om me heen? Word ik er rijker van? Hou ik me staande?"
Sterrenbeeld:tweelingen
Waarom_Robinson:


"Ik heb 5 jaar op de Antillen gewoond en dat is een verrijking van mijn leven geweest. Met Robinson wil ik nog een stapje verder gaan. Ik ben benieuwd of ik me onder extreme omstandigheden, lichamelijke en geestelijke kan handhaven."
Survivalniveau:

"Niet echt hoog. Ik heb altijd in de stad gewoond. Ik ben wel sportief, maar dat is door mijn drukke baan wat minder geworden."
Voorbereiding:"Weinig. ik moest heel wat organiseren om überhaupt weg te kunnen en ben vanuit een enorme drukte vertrokken. Ik ben nog wel naar de padvinderij gegaan om wat knopen te leren en om te zien hoe je een hut bouwt. Verder heb ik boeken gelezen en op internet wat over de vegetatie in Maleisië gezocht."

Eric gezien door de ogen van dr. Chriz

Ik ben benieuwd of deze officier van justitie nog wat aan zijn kennis heeft op het eiland. Doordat hij snel verzwakt is, vraag ik me af of hij bij het principe van Vrouwe Justitia blijft: Eerlijk zullen we alles delen of wordt het alles is voor Bassieric!

Quote van de week

Aflevering 3
  • Na het eten van een gedroogde kikker: "Ik kreeg het gewoon niet weg, doordat ik geen vocht had kon ik het gewoon niet doorslikken."

Aflevering 4
  • Tijdens het feestmaal, na het winnen van de vuurproef: "Eindelijk he Fatima?.ECHT! eten."
  • Over de blijde verwachting van Fatima: "De omstandigheden hoe je het ontdekt EN de setting waarin  EN dat je het dan met andere eerst moet delen, dat is natuurlijk te bizar voor woorden."

Aflevering 6
  • In zijn emotionele afscheidsbrief aan zijn mede-eilandbewoners: "Sorry kampgenoten. Ik hoop niet dat ik te zeurderig was."
  • Over zijn afscheid: "Je begint hier natuurlijk niet aan om na 20 dagen gewoon te zeggen: adios en bekijk het maar!"