Esther (weggestemd in aflevering 3)

Profiel

Naam:Esther
Leeftijd:33 jaar
Beroep:boekingsagent voor house dj's
Land:Nederland
Positie:voormalig lid van Kamp Noord, weggestemd in aflevering 3
Uitspraak:

"Ik heb wat meer gezwommen om mijn conditie op peil te krijgen, verder heb ik niets gedaan. Sociaal zijn is ook heel belangrijk en daar ben ik weer heel goed in."
Sterrenbeeld:leeuw
Waarom_Robinson:

"Ik denk dat ik mezelf ken, maar is dat wel zo? Ken ik mezelf nog steeds in extreme situaties en tussen vreemden op een eiland waar je niet weg kan? Die vragen wil ik graag beantwoord zien. Ik ben niet de allermakkelijkste dame. Ik sluit niet graag compromissen en ben vrij dominant. Maar het zou kunnen dat ik me tussen andere dominante persoonlijkheden aanpas. En wie weet komt er een echte survivor in mij naar boven en loop ik daar met een doek om mijn hoofd alles af te maken haha."
Survivalniveau:


"Laag. Maar ik vind niet dat je een survivor bent als je als een soort Rambo door de bossen loopt. Surviven doe je in dit geval in een groep. Ik ben vooral sociaal sterk. Het groepsgevoel is mijn sterke punt."
Voorbereiding:


"Ik heb een survivalboek gekocht en heb dat goed doorgelezen. En ik ben iets vaker gaan zwemmen. Sporten is verder niet mijn sterkste kant. ik hang niet in bomen en ben niet vijf keer in de week in de sportschool te vinden."

Esther gezien door de ogen van dr. Chriz

Rebelse Amsterdamse die tegendraads was aan de leer van Björn. At geen kip op het eiland, omdat ze alleen kip op het eiland wou eten bij 'echte honger', ik vraag me af of Esther thuis ook alleen kip eten als ze 'echt honger' heeft.

Quote van de week

Aflevering 1
  • "We stappen uit dat bootje, komt er een of andere Survivor-man met zwaard en al het water in met baard alsof hij inderdaad al jaren op dat eiland zat!"
  • Over haar aankomst op het eiland: "Ik was helemaal in shock. Na een kwartier had ik pas door: he wacht even! We hebben gewoon een man in plaats van een vrouw als leider!"

Aflevering 2
  • Over het slapen op een matras: "Ik wist niet dat ik dat zo kon missen!"
  • Over het kwijt zijn van het mes: "Dan is Bjorn helemaal van 'waar is dat mes? we moeten dat mes terug hebben!' in een soort van grote paniekaanval. Dan denk ik: breng het effe anders."
  • Over Björn's emotionele afscheidsbrief: "Ik kom uit Amsterdam, jongens. Sorry, dit gaat me echt veel te diep. Ik wil echt serieus reageren, maar dat gaat echt niet. Ik vind het contrast zo enorm, snap je? Voor de rest is hij helemaal niet zo ontzettend sociaal en medelevend en het volgende moment krijgen we zo'n gedicht en gaan we helemaal huilen en hebben we ineens zo'n algemene begrafenisstemming!"

Aflevering 3
  • Over Björn: "Ik ben echt zo helemaal klaar met hem?ik vind het zo?n sukkel!"