Franca-Maria

Profiel

Naam:Franca-Maria
Leeftijd:42 jaar
Beroep:lifestylejournaliste
Land:Nederland
Positie:lid van Kamp Noord
Uitspraak:

"Ik loop er altijd netjes bij en ga veel naar feestjes en persconferenties. De meesten verwachten niet van mij dat ik ook tot zoiets in staat ben."
Sterrenbeeld:tweelingen
Waarom_Robinson:

"Ik doe mee omdat ik graag wil laten zien dat ik onder extreme omstandigheden kan overleven. Bepaalde mensen zijn heel afgunstig tegenover mij. Ik ben lifestylejournaliste en leidt een luxe leven. Daardoor denken mensen al snel van mij: die hoeft niet te werken en krijgt alles op een presenteerblaadje. Ik wil laten zien dat ik ook kan afzien en in een groep kan omgaan met verschillende soorten mensen."
Survivalniveau:

"Hoewel mensen me niet als een avonturier kennen, ben ik wel degelijk avontuurlijk ingesteld."
Voorbereiding:

"Ik heb me op het ergste voorbereid, zowel lichamelijk als geestelijk. Ik heb extra veel gesport."

Franca-Maria gezien door de ogen van dr. Chriz

13-10-2003
Franca-Maria wil bewijzen aan haar vriendinnen dat ze niet zo'n watje is als iedereen denkt, dus reisde ze af naar het eiland Pantai, waar deze keer niet haar privékok, maar kok Björn het eten mocht verzorgen. Het blijft natuurlijk afwachten totdat we Franca-Maria het eens echt moet afzien. Voorlopig heeft ze zich bewezen door niet te klagen toen haar nagel brak.

27-11-2003
West, oost, zuid of noord, Franca waait mee en het werkt. Zelfs zo erg dat Kwik, Kwak en Kots haar als de grootste concurrent zagen voor de titel. Altijd stijlvol en heeft zichzelf helemaal bewezen op het eiland, wist zelf haar broer te verleiden om naar het eiland te komen (gezien de voedselvoorziening). Durfde ook lef te tonen door haar zoontje 'Vasco' te noemen.

Quote van de week

Aflevering 1
 • Over Bjorn: "Ik dacht in eerste instantie: wat is dat voor een mafketel die daar komt aangerend!"

Aflevering 2
 • Over haar persoonlijk item, de hangmat: "Die hangmat gaat echt super zijn. Daar ga ik heerlijk in liggen ronken vannacht!"

Aflevering 4
 • Over Bjorn: "Als hij gaat huilen bij die mannen, zullen de mannen ook denken: wat een zacht eitje! En dan zullen ze hem er zo uitgooien denk ik."

Aflevering 6
 • Na een blik te hebben geworden op de baby-haaien die Kamp Noord gevangen heeft in het visnet: "Ze lachen ons toe!"

Aflevering 8
 • Over Giovani?s prestatie bij de evenwichtsproef: "We stonden echt gewoon versteld van hem. Voor mij is hij de Iron Man van het jaar of zo. Echt top gewoon!"
 • Over de zelfgemaakte cadeaus van haar mede-eilandbewoners: "Dit doet me eigenlijk veel meer dan thuis gewoon een cadeautje krijgen wat in de winkel gekocht is. Ik weet dat dit echt met hard en ziel gemaakt is."
 • Als Björn vraagt of er nog meer dingen zijn waar de vrouwen zich aan irriteren bij hem: "Momenteel even niet. Hahahahaha!"

Aflevering 10
 • Over Ryan die klaagt over het proeven van Giovani tijdens het koken: "Ik denk dat hij z?n doodvonnis getekend heeft."
 • Over het bordjes spel, waarbij ze haar eigen naam stuk schiet: "Op een gegeven moment gooide ik m?n eigen ramen in, letterlijk en figuurlijk."
 • Over haar zoon: "Van de een op de andere keer, komt je moeder instinct boven, als je je kind ziet schakel je in een keer om naar je moeder rol."
 • Over het bezoek van haar zoon: "Het is zo intens, ik kan het haast niet uitleggen, het is als een tweede geboorte van Vasco, ik kan het echt niet anders uitleggen, dit is het intenste wat ik heb meegemaakt."

Aflevering 11
 • Over de Veiling prijs: "?70,= voor 2 gebakjes?. Dat is geen kattenpis zou ik zeggen."

Aflevering 12
 • Denkend dat het Duivelseiland een grap is: "Ik geloof het niet!!!"