Vraag en Antwoord

Wil je ook een vraag aan Judge stellen?

Dat kan!

Je kunt hier al je vragen aan Judge stellen.

29/11/2003

Han13: Welke culinaire hoogstandjes van Giovani op 't eiland maak je nu thuis ook klaar voorje vrouw en kinderen?

Judge[/color]: Geen.
 
Aileen:Ik zou heel graag willen weten hoe het geregeld was met de tas. Wat mocht je niet meenemen en werd je tas ook nog gecontroleerd?

Judge[/color]: Je tas werd geheel nagelopen en de naden van je tas werden zelfs gecontroleerd
je kreeg een lijst met wat er meegenomen mocht worden. En dat was niet veel.

Aileen: Is je kijk op het leven veranderd door Robinson?

Judge[/color]: Ja en nee. Het bevestigde wat ik al wist en het versterkte wat ik wil uit het leven.
En ik weet wat echt honger is en wat het met je doet.

Aileen: Mensen vragen je wat je het meest miste toen je op het eiland zat. Ik vraag me juist af wat je mist van het eiland nu je weer terug bent.

Judge[/color]: Voor mij is het de eenvoud van het leven: geen verplichtingen, geen lasten, geen gezeur.

Valli: Ook ons gezin kijkt iedere zondagavond enthousiast naar ER.
Wat wij graag willen weten is hoe dat nu met die cameramensen gaat. Zijn die de hele dag op het eiland? Slapen ze daar ook? Zitten zij bv wel lekker te eten, terwijl jullie honger lijden. Kunnen jullie ook gesprekken voeren zonder dat er iemand dat opneemt?

Judge[/color]: Nee ze zijn er niet de hele dag of althans niet elke dag de hele dag. Ze slapen er soms maar niet altijd. En ze mogen niet eten in het bijzijn van ons. Ze mogen zelfs geen verpakkingen van chips, candybars enz. laten zien. Dat gebeurt natuurlijk. Zij zijn ook mensen die met je meeleven. Maar het merendeel van de tijd mag en gebeurt dat niet.

Zeef: Hoe komt het dat wij helemaal niet gezien of gehoord hebben (tot nu toe dan) dat Franca ook apart is gaan liggen?

Judge[/color]: Ilona en Karin zijn bij Franca gaan liggen omdat Franca nergens anders kon gaan liggen vanwege haar hangmat.
 
Aileen: Ik vraag me af of nu jij zelf de televisieserie ER ziet, anders bent gaan denken over Ryan. Of denk je er nog net zo (heftig) over als wij nu te zien krijgen op televisie? En ik vraag me af of je buiten het eiland ook zo gereageerd zou hebben. (zo emotioneel) Zie je Ryan buiten Expeditie Robinson nog? Dit zijn wel veel vragen in één, maar bedankt voor het beantwoorden.

Judge[/color]: Ik zie Ryan nog. Zondag waren we nog met ze allen samen (ER-leden) en vorige week was ik nog bij hem thuis. Vergeet niet dat alles heel extreem is, dus ook je emoties. En ze hebben heel veel achterwege gelaten. En dat laat ik dus maar ook zo.

Chriz: Waarom vind je dat Ryan het spel niet eerlijk speelt, terwijl het duidelijk is dat jij, Gio, Björn en Robin een complot hebben gesmeed? Ben je niet met 2 maten aan het meten?

Judge[/color]: Zoals ik al heb gezegd ze hebben heel veel achterwege gelaten. Ik heb de productie daarop aangesproken en heb daar een antwoord op gekregen. En begrijp het ook wel weer van hun kant. Het werd anders te complex.

Punky Kriz: Ik vraag me af hoe je nu naar bepaalde personen kijkt, nu de serie op tv is. Iedereen deed erg heftig over Ryan's uitspraken over de bananendiefstal. Ik kan me daar iets bij voorstellen. Maar is je mening hierover niet veranderd nu je de beelden hebt kunnen zien? Heb je nu geen spijt dat er op Ryan is gestemd? (Al weet ik niet of de beelden betrouwbaar genoeg waren, er was alleen te zien dat Gio 's ochtends bij het voedsel was. )

Judge[/color]: Ik kan je vertellen dat door het nu te zien, het er ok uit ziet. Maar de werkelijkheid is anders. En er is niets verschikkelijkers dan vals beschuldigd te worden en dat mensen dat verhaal gaan geloven. Je kan het op geen enkele manier goed maken, omdat er bepaalde mensen in de groep je tegen werken. En om die leugen er maar in te hebben, het zelf meer en meer gaan geloven.

Wouter W: Ik heb met verbazing gekeken naar de discussie over het uit de pan snoepen van Giovanni. Voor zover ik het uit de tv-beelden kan beoordelen heeft Ryan daar gewoon een terecht punt.

Judge[/color]: Ok, er zijn maar weinig mensen die zo gepassioneerd met hun vak omgaan als een Giovanni en het zo vakkundig doen, dat hun manier van werken hun manier van werken is. En er is een verschil tussen ETEN en proeven. Als je je vak verstaat, zoals een Giovanni, dan is dat proeven. En ik neem aan, als leek, dat dat zo is. Deze man (Giovanni) weet voor 8 mensen elke dag weer in de korte tijd, die er is, een "top" maal neer te zetten. Op een Pantai wisten de vrouwen nog een Björn een extraatje te geven voor het harde werken. Is het nu ineens een focking probleem? Waar praat je nu over? Het zijn geen focking handen vol wat hij extra tot zich neemt Dus, maak je niet zo druk. En laat de vakman zijn vak uitoefenen of als het je stoort doe het dan lekker zelf. Maar fock het eten niet op, want dan heb je echt een probleem.

Wouter W: Als je honger hebt wil je toch gewoon eten? Is het dan echt zo belangrijk dat er genoeg zout in het eten zit?

Judge[/color]: Ja, want je krijgt anders krampen. En door voldoende zout tot je te nemen, verminder je de kans daar op.
 
JannekeRietkerk: Judge, wat zou je anders doen, als je het nog een keer opnieuw mocht beleven?

Judge[/color]: Ik, niets. Ik heb het beleeft zoals ik ben. Alleen de beelden die je ziet, zijn soms een beetje te eenzijdig. Het is alsof ik niets anders doe dan chillen en een Illona niets anders doet dan over Björn praten en Franka ehmmm... en Jutta hmmmmm... en een Robin alleen maar mooie uitspraken maakt en een Gio alleen maar kookt.
Jullie begrijpen natuurlijk wel dat dat niet zo is. Ruim 700 uur beeldmateriaal, waarvan 13 uitgezonden wordt. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen.

Mollinde: Ik snap maar niet waarom jij en Robin de uitbarsting van Gio zo blijven verdedigen. Ik bedoel, je hoeft hem niet ineens de rug toe te keren hoor. Maar op tv zag ik alleen maar beelden van hoe vervelend jullie het voor hem vonden, terwijl op een agressieve manier je beheersing verliezen mij nooit goed te praten lijkt. Hoe heb je die hele situatie ervaren?

Judge[/color]: Hmmm, het is hetzelfde als dat iemand je klootzak noemt als er niemand bij is en dit keer op keer doet om je op te focken. En zodra er mensen bij zijn lief en gezellig tegen je doet en je zo met je rug tegen de muur zet. En dat dan nog opvoert en opvoert, totdat je bijna niet meer kan en dan je nog effe klootzak in je oor fluistert. En dan iets doet wat tegen alles indruist en dat je dan je zelfbeheersing verliest. Maar de productie knipt elke keer dat gefluister weg  en de reden waarom je zo reageert. Dan krijg je een aardig vertekend beeld.

14/11/2003

Kat: Je weet nu wie ER heeft gewonnen. Was dit een verrassende uitslag voor jou of had je het verwacht?

Judge: ?? Maar we weten het nog niet.

Kat: Hoe is de selectie vooraf gegaan. Hoeveel mensen deden er aan mee? Hoe zien die selecties eruit? Waren ze zwaar?

Judge: Allereerst is er je inzending, waaruit je hoopt gekozen te worden uit ruim 20.000 inzendingen. Dan de twee selectierondes, die al een ervaring op zich waren en "zwaar"...

Kat: Wat is het eerste wat je gegeten hebt toen je terug was?

Judge: Het eerste wat ik daar heb gegeten is KFC-kippetjes en thuis voornamelijk pasta's.

Mike Douglas: Judge, waarom maakte je Ryan uit voor smeerlap? (Wat je precies zei, ben ik even kwijt.) Hij is een normaal persoon in onze samenleving en zal echt niet achterlijk zijn, dat als hij ?s ochtends wakker wordt, en hij ziet Gio met bananenschillen in de hand, dat hij dat fantaseert.

Judge: Het is wat anders als je iemand beschuldigt iets gedaan te hebben zonder dat je met 100% zekerheid kan vertellen dat dat zo is. En als je dan vervolgens andere mensen ervan weet te overtuigen dat dat zo is, is dat naar mijn mening smerig.

Han13: Je kampgenoten en jijzelf hebben het Ryan aardig verweten dat hij twee dagen niks deed in het kamp. Maar had je zelf geen vreemd gevoel over dit verwijt, aangezien je op Pantai zelf ook een aantal dagen niet veel anders dan geluierd hebt?

Judge: Ok, ik schets je even het plaatje. Zoals je zelf ziet is Ryan een sterke (ok-) kerel. Maar ineens voor een belangrijke proef werd hij zwak en zielig en vervolgens op D-Day was hij kiplekker. Dat wekt toch aardig de argwaan op dat hij spelletjes speelt. Vervolgens horen we later dat hij waarschijnlijk is gebeten door een spin. Dan is het te laat om je gedrag terug te draaien. Je reageert op een actie. Dat luieren dat leek maar zo. Het was elke dag een gevecht om me zo min mogelijk zwak voor te doen voor de groep en dat kostte zooo veel energie. En ik krijg toch ook van mijn kampgenoten het verwijt van het luieren. (Terwijl ze niet kunnen voorstellen hoe moeilijk het is om er zo doorheen te zitten.) Dus dat maakte het voor mij ineens onmogelijk om daar dan ook iets anders van te denken. Als je je sterk voelt, is het moeilijk voor te stellen hoe het is om zwak te zijn, totdat je zelf zwak bent en hoe je met die zwakkere moet omgaan.

Han13: Bij de eilandraad bleek dat je die bananendiefstal toch wel serieus nam. Had je zelf op dat moment een verdachte in gedachten?

Judge: Serieus? Ik? Ik had gewoon zoiets van als je het gedaan hebt ben je een stomme eikel of eikelles. Meer niet.

ER-Rulez: Waren die bananenbroodjes echt zo lekker?

Judge: Dat waren de beste en lekkerste broodjes ter wereld, op dat moment. Je smaakpapillen zijn zo versterkt, dat het bijna een smaakexplosie is, omdat je dag in en dag uit eenzijdig voedsel binnen krijgt. En dan ineens een banaan... phoehhhh.

ER-Rulez: Welk moment op het eiland vond je het emotioneelst?

Judge: T-bone, verjaardag en ehhh... aflevering 10 en ehhh... Teveel om op te noemen. Alles is zo extreem, dat je gevoelens en emoties dat ook zijn. Elke keer werden die overtroffen.8/11/2003

Han13: Hadden jullie op 't eiland enig benul van 't bestaan van 't Duivelseiland? Of hebben de makers dat goed voor jullie verborgen weten te houden?

Judge: Geen enig benul. Pas als je weggestemd werd, wist je ervan.
 
Han13: Vanaf Kelapa konden jullie 'n ander rotsachtig eiland zien liggen. Weet je of dit 't Duivelseiland was?
 
Judge: Vanaf Kelapa konden we meerdere rotsachtige eilanden zien. Ligt eraan waar je bedoelt, maar je kon hem zien liggen vanaf Kelapa.

Han13: Hadden jullie zien aankomen dat Geert jullie zou verzoeken om eruit gestemd te worden?

Judge: Ehhhmmmm, hij zat al een tijd niet echt lekker in zijn vel. Maar echt aan zien komen, nee.

Han13: Je schrijft bij je vorige antwoorden dat je de andere series van Expeditie Robinson ook gekeken hebt. Wie vond je tot nu toe de leukste kandidaat in de eerdere series van ER? En met wie had jij absoluut niet door een deur gekund op 't eiland?

Judge: Sander uit ER 2000 (geintje Sander). Nee ehm, Keo vond ik wel tof en Meintje was voor mij een absolute topper.(Miss Smile) Ik ben niet zo breed, dus ik kan met iedereen wel door een deur.

Corabora: Lees je het forum? En vind je het niet moeilijk als mensen over je praten en soms kritiek hebben?

Judge: Om eerlijk te zijn, lees ik ze niet meer, omdat de uitspraken van sommige kijkers zeer scherp zijn en hard en harteloos. En dan gaat het niet eens zozeer om mijn persoon (ook wel) maar als ik die opmerkingen lees over een Björn, Esther, enz., dan word ik half niet goed. Mensen kennen ons niet en hebben al zo'n hard oordeel klaar over ons. Daar moet je een aardig dubbeldik olifantenhuid voor hebben om daar tegen te kunnen. Dus mijn broer die vertelt me soms waar ik heen moet gaan om te lezen. En deze site lees ik soms. (Ik heb het druk, dus vandaar.) Maar het is soms wel moelijk.
 
Mollinde:Nu je de afleveringen bekijkt, ben je dan af en toe heel verbaasd over wat anderen soms zeggen en in biechtstoel en tegen de camera? Of klopt het allemaal wel met wat je al dacht of wist?
Bv. was je je bewust van het feit dat Robin zo strategisch bezig is?

Judge: Soms wel verbaasd, maar meestal wist of vermoedde je sommige dingen wel. Dat van Robin wist ik niet, maar iedereen heeft zo zijn gereedschappen. Giovani kookt, Björn die zwoegt en Robin is psycholoog en gebruikt dus ook zijn kennis om de eindstreep te halen.

Lau: Waarom heb je meegedaan aan ER? Voor het geld, voor de lol, voor de uitdaging of voor iets anders?

Judge: Blue legoon, die film, dat was toch wel een trigger voor mij. Het was een droom om al mijn angsten, fobieën (alles wat insekt is) om dat aan te gaan. En om echt te weten wat nu honger is en wat komt er na honger. (aftakelen van je spieren) Hoe is dat, wat doet dat met je. Ik hou van mensen om me heen, maar hoe is het om "gedwongen" met mensen om te gaan. Conflicten, ruzies, al deze dingen trokken mij enorm aan. En hoe verandert het je kijk op het leven erna. Veranderd het je? En dan het spelelement. Dat is voor mij, als basketbalspeler, toch wel een drive. En dan is er nog de kans om Robinsonner 2003 te worden. En al deze dingen te samen, dat maakte het voor mij waard om me aan te melden. It starts with a dream and it ends with what you do with that dream. Het is ook iets wat ik iedereen kan aan raden om te doen ook al zit je er maar voor 3 dagen of ietsjes langer. Het feit, dat je uit zoveel inzendingen bent uitgekozen, maakt je (in mijn geval) sterker als persoon. Het is niet niks om uitgekozen te worden. Het is zelfs een eer om te mogen strijden voor de titel Robinson 2003. En of je het nu wel of niet wordt, niemand maar dan ook niemand kan die ervaringen die je hebt opgedaan tijdens ER afnemen. En dat zijn er veel, véél meer dan dat ze op tv kunnen laten zien. (Tenzij ze het 3x in de week laten zien.  Hmmmm, ha ha ha ha...)
 
Ovide: Voor de kijker heeft het programma een bepaalde magie, lekker op zo'n bounty-eiland, een beetje honger, maar ja...toch een droom voor velen, denk ik.
Wordt door deelname niet een groot deel van die magie weggenomen? Ik kan me voorstellen dat het soms best saai is op zo?n eiland. En dan nog die cameramensen eromheen. Ook niet altijd even spontaan. Hoe kijk je nu naar het programma?

Judge: De magie is voor mij alleen maar groter geworden. Je hebt geen idee hoe groots die productie is. En daar heb je met 15 andere kandidaten deel van uitgemaakt. Supperrrrrrr! En eigenlijk maakte het het nog mooier en spannender door te zien hoe ze het doen. Oh, dus zo ziet het er eigenlijk uit. Ha ha ha... En als het op tv al zwaar is, doe dat keer 4 en je bent nog niet in de buurt van hoe leuk, moeilijk, zwaar en emotioneel het was.

5/11/03

Kat: Als je het programma nu terug ziet op tv komt het dan overeen met jou ervaringen of zie je dat er gemonteerd is om bepaalde dingen/mensen eruit te lichten?

Judge[/color]: Zoals ik al eerder heb verteld, is er ruim 700 uur aan beeldmateriaal, waarvan er 13 gebruikt gaat worden en waar de eilandraad en proeven en nu ook dat duivelse gebeuren bij komt. En dan moet je nu nog 10 mensen zo getrouw mogelijk neerzetten. Ik geef het je te doen. Wat ik daar heb meegemaakt is zeer veel en dat kan niet volledig neergezet worden.

Kat: Heb je nog steeds contact met Gio en Robin? (Aangezien dat je maatjes zijn zo te zien.)

Judge[/color]: Ja.

Kat: Heb je een "hekel" gekregen aan iemand op het eiland?

Judge[/color]: Ik een hekel aan iemand? Eummmh nee, niet echt. Niet meer, dat is het goede antwoord.

Kat: Hoeveel kilo's ben je afgevallen?

Judge[/color]: Ha ha ha. Een paar kilo...

Kat: Wat was je hoogtepunt en wat je dieptepunt tijdens ER?

Judge[/color]: Dieptepunt was Timo. Hoogtepunt was het weerzien met Robin.

Kat: Is er iets wat je gedaan/gezegd hebt tijdens ER waar je spijt van hebt?

Judge[/color]: Die proef die ik opgefokt heb. Ik vind het jammer dat ik hem zo verkeerd heb ingeschat. Ok, ik vertel hoe dat ging. Mijn mening was 2 slagen na de boomstronk en er is zand waar ik met mijn lange ranke benen (ha ha ha ha ha ha) een spurt zou kunnen maken en zo zou winnen. Na twee slagen wilde ik de bodem raken en er was gewoon 2 meter niets onder mij. (Ik verdween geheel onder water.) Waarop ik in mijn ooghoeken Speedy Robin zag voorbij komen. Op tv zag je alleen zijn vlag, maar het scheelde maar 0,002 sec of ik had hem gewonnen. Maar dit zag er leuker uit. Maar echt spijt kan ik dat niet noemen, want ik had mijn volle 100% gegeven. Dus nee eigenlijk.


EmptyVillage: Zoals waarschijnlijk alle kandidaten ben je er enthousiast ingestapt. Zou je nu achteraf het nog een keer willen doen? Waarom wel of niet?

Judge[/color]: Ja, ik zou het nog een keer doen, maar het verrasingseffect is er dan wel vanaf. Je weet niet wat je overkomt. Alles is nieuw. Je hebt angsten te overwinnen. Dat was het mooie van mijn Robinson-ervaring.

EmptyVillage: Wat zou je achteraf gezien anders hebben willen doen ?

Judge[/color]: Zie proef. Maar voor mij valt er weinig anders te doen, want dit ben ik in deze barre omstandigheden.

EmptyVillage: Als leek heb ik altijd het idee gehad dat er veel meer voedsel (vis) uit de zee gehaald had moeten (kunnen) worden? Zeker nadat die netten waren uitgedeeld. Ik heb weinig pogingen gezien om te vissen?

Judge[/color]: Is niet uitgezonden maar reken maar van yes dat er elke dag 2 of 3 keer naar het net gezwommen werd.


Giorgio: Van wie vond je het het moeilijkste om afscheid te nemen?

Judge[/color]: Ik had geen moeite met afscheid nemen. Ik ben opgegroeid met het lang niet zien van mensen die je lief heb. (Om de 3 ā 5 jaar je vader zien.) Dus ik vind het wel jammer dat ik ze (Robin en Giovani) niet kan zien wanneer ik zou willen. Maar het zij zo...

 

Elise is de mol: Kijk je de afleveringen zelf ook en vind je dat mensen heel anders neer worden gezet dan dat ze in werkelijkheid zijn?

Judge[/color]: Ik kijk al drie jaar en nu het vierde jaar met veel plezier... ER.
De mensen die aan ER meedoen, worden niet echt anders neergezet, maar alles is wel sterker naar voren gebracht. Dus als je een keer niets doet (of ietwat luiig bent), dan ben je bij deze gewoon lui.
Je moet niet vergeten dat ze 700 uur aan beeldmateriaal hebben en er maar 13 uur word uitgezonden, waar de proeven en eilandraden nog vanaf gaan en in die tijd moeten 16 personen op het beeld overkomen.

Elise is de mol: Wat vond je het leukste eiland: Pantai, Timo of Kelapa (of Duivelseiland)?

Judge[/color]: Ik moet zeggen dat ik zonder een Timo niet echt honger had kunnen meemaken. En dit is wat ik echt wilde meemaken. Wat is honger en wat komt er na honger? Het aftakelen van je lichaam en het aantasten van je spieren was mijn echte nachtmerrie. En dit heb ik mogen meemaken op Timo. Eenmaal dat te hebben meegemaakt, heb ik tegen mezelf gezegd dat ik dit nooit meer wil meemaken en er alles aan zal doen om te zorgen dat dit niet gebeurd.
Op een Pantai heb ik het geluk gehad om iets aan te sterken.
En op een Kelapa? Dit was voor mij een droomeiland al het mooie van Timo en Pantai samengevoegd tot één eiland.

Elise is de mol: Met wie heb je nog blijvende contacten overgehouden?

Judge[/color]: Met een Robin en een Giovani heb ik om de week wel contact. Dit zijn de mensen met wie je een zeldzame band heb gekregen.

Elise is de mol: Vind je het niet moeilijk om niet te verraden wie er gewonnen heeft?

Judge[/color]: Nee, wat ik ben een echte ER-kijker en weet hoe belangrijk het is om die spanning van het niet weten te behouden.

 

Verdi: Jokivin en ik willen graag met je uit eten! Wij trakteren!

Judge[/color]: Euuhhhhhh...?

Test: Ik zou wel eens willen weten wat je van Björn vind. In de serie komt ie tot nu toe niet zo positief over. Hij liegt en bedriegt de heleboel aan elkaar. Was dat inderdaad zo of is dat weer een montagetruc zoals dat bij Geert blijkbaar ook is uitgehaald?

Judge[/color]: Björn is Björn. En als je mensen neemt zoals ze zijn en niet constant jezelf opfokt door te zeggen wat een l*l, dan moet je naar mijn idee daar gewoon mee kunnen omgaan. Ik persoonlijk heb geen problemen met Björn omdat hij zijn rol bij mij goed gespeeld heeft. Bij mij is het zo, dat al vindt de hele wereld je een grote klootzak, als je bij mij normaal doet en geen stomme dingen uithaalt en ik weet wat ik aan je heb, dan zit het wel goed. En een montagetruc is wel een heeeeeeel groot woord.
 
Test: En hoe verklaar je dat Björn er niet meteen na de samensmelting is uitgestemd, terwijl toch aardig wat mensen zich aan hem ergerden? Is het je wat afzonderen van de groep, zoals Karen en Ilona deden, meer reden om iemand weg te stemmen dan iemand die helemaal niet goed in de groep past zoals Björn?
 
Judge[/color]: Björn is Björn  En het is gewoon een ok kerel. Mensen moeten voorbij dat semi-acteren van hem kijken.

monina: Waarom zat je in vredesnaam in die boot op weg naar de samensmelting met een regencape aan?

Judge[/color]: He he ha ha... Omdat die randdebielen die het bootje stuurden er voor zorgden dat die golven als bakken in het bootje kwamen en ik had mijn enige droge lange broek aan.
Je weet niet of het dagen gaat regenen en je dus geen droge spullen zal hebben. Dus vandaar mijn mooie, groen cape.
 

 

Tweety: Judge heb je alles wat je af bent gevallen er bij thuiskomst al weer aangegeten?

Judge[/color]: Ja, en in een week 10 kilo erbij gegeten....

Tweety: Vond je de eerste keer dat je in de Albert Heyn kwam ook zo'n bizarre ervaring? (Had ik namelijk na een half jaar Afrika. Wat een belachelijke bizarre overvloed! Wat een waanzin!)

Judge[/color]: Ik kan het niet beter verwoorden... bizar! Maar wel blij met die overvloed. Maar wel bizar.

Tweety: Heeft de expeditie iets in je leven verandert, en wat?

Judge[/color]: Ja, het heeft me veranderd in dat opzicht, dat ik weet dat er geen grenzen zijn voor mij, voor wat ik wil bereiken. Alles kan en alles kan ik overwinnen. Ik ben vrij makkelijk met alles en dat is nu nog "erger". Dus ik weet niet of mijn vrouw daar nu zo blij mee is. Ha ha ha ha... Ik weet dat wat ik heb, mijn vrouw, kids, en vrienden heel belangrijk zijn. Maar dat mijn geluk het belangrijkste is. Als ik gelukkig ben dan maak ik mijn naasten ook gelukkig En zij zorgen er tevens voor dat ik gelukkig ben als zij ook gelukkig zijn. Een mooie visuele cirkel thingie.

Tweety: Heb je op het eiland wel eens nagedacht of gesprekken gevoerd over jullie honger en de honger in de derde wereld, of ben je daar alleen maar met het spel bezig?

Judge[/color]: Je weet wat ze doormaken wat honger betreft, maar je beseft je ook dat het voor jezelf afgelopen is wanneer jij wilt dat het afgelopen is. Dus ja, wij (Robin en ik) hebben het daar over gehad.

han13: Als wij de beelden op televisie zien, krijgen wij 't idee dat jullie 't op Pantai helemaal niet zo zwaar hadden. Jullie hadden immers 'n vrij voedselrijk eiland en hebben bovendien ook nog veel voedselproeven gewonnen. Hoe kijk jij hier zelf tegenaan nu je, na de eerste zeven afleveringen te hebben gezien, jullie situatie goed kan vergelijken met de situatie op Timo?

Judge[/color]: Ik was zo diep gegaan op Timo dat ik alleen maar bezig was om aan te sterken. Dus voor mij was het altijd zwaar. Maar dat een Pantai beter was dan een Timo staat als een Paal boven water.
 
Groenenman: Vond jij dat Kamp Zuid na de samensmelting meer voedsel mocht eten dan jullie om zo weer kracht op te doen. Of wilde je dat ze evenveel voedsel kregen als jullie?

Judge[/color]: Ik wilde aansterken en als ze besloten om meer te eten, was dat voor mij ook goed. Eten is eten. Maar vergeet niet iedereen heeft honger. Dus als er besloten word om meer te eten, dan zou dat alleen maar gaan als de hele groep meer zou eten.
 

 

Chriz: Wie was nu echt je maatje op het eiland?

Judge[/color]: Robin en Giovani

Chriz: Ben je ook anders neergezet dan dat het in werkelijkheid was?

Judge[/color]: Alles van je is iets uitvergroot, maar je bent het wel. Dit gaat zeker voor mij op.

Chriz: Wat mis je het meeste aan de eilanden?

Judge[/color]: Ik mis de eenvoud van hoe het leven zou kunnen zijn en ik werk er aan om dit te bewerkstelligen. Het leven is simpel en wat je gelukkig maakt, is niet ver van je vandaan. En dit is voor mij, zoals ik al eerder gezegd heb, vrouw, kids, vrienden en familie.

Chriz: Welke tijd was het leukste: de tijd met de mannen en Fatima, de tijd met Björn, Gio en de dames of de tijd na de samensmelting?

Judge[/color]: Met de mannen en na de samensmelting, maar hetgeen ertussen was ook tof. Zonder het ene was het andere niet zo sterk geweest als nu, dus alles maakte het wat het was. En daar moet je niets aan veranderen
 
mollinde: weet hij er iets van hoe de zwangerschap van Fatima afgelopen is.?

Judge[/color]: Nope.
 
Zeef: Wat vond je erger: honger hebben of de hele tijd met allemaal mensen (die je wel/niet mocht) op een eiland zitten? Of kon je eigenlijk wel met iedereen goed opschieten?

Judge[/color]: Ik kan eigelijk wel met iedereen opschieten. Maar honger hebben was wel het ergste. Maar honger hebben en op een eiland zitten met mensen die je niet mag is volgens mij een doom scenario... ha ha ha ha.

Jokivin: Word je op straat veel aangesproken over je deelname en wat zijn de reacties?

Judge[/color]: Ik word wel eens aangesproken 1 keer in de twee weken ofzo. Tot nu toe alleen maar positief. ?Hey ken ik jou niet van... ohja, ER..? ?Weet je wie gewonnen heeft?? ?Mag je zeker niet vertellen he?? Dat soort  reacties. En van: ?Was zeker wel zwaar he?? En van die vragende blikken: ?Hč, dat was toch...? Leuke dingen zijn dat.

Jokivin: Hoe vinden je kinderen het om je op tv te zien?

Judge[/color]: Zeer trots! Nu zien ze wat papa heeft meegemaakt. Ontroerd, blij, lachen..., alle emoties maken ze ook mee, maar nu samen voor de buis.

Jokivin: Wat ging er door je heen toen je je eerste krekel in je mond stak?

Judge[/color]: Ik was zo afgezwakt en Robin zei dat het wel lekker was en ik vertrouw hem volledig, dus ik stond er helemaal open voor. Dus, here we go... Hmmmmm, best lekker zo'n groen krekeltje.

Jokivin: Is karen eruit gestemd dmv een complot?

Judge[/color]: Voor mij was zij de enige persoon met wie ik geen echt gesprek heb gehad. Een leuk  persoon, maar ik had tot dusver het minst met haar. En zo is zij het voor mij op deze manier geworden. Mensen vergeten ook heel vaak dat er gestemd moet worden en dat het niets persoonlijks is. Je moet.