Aflevering 11

Huichelarij...

Dag 37 breekt aan...
Matthias en Frank zijn opgelucht dat de verdeling weer 3-3 is, de afvallers versus de originals.
Marjolwin gaat vissen bij Klaar over de woede van Mick jegens Klaar bij de vorige eilandraad. Tch lijkt, los van deze pogingen om informatie in te winnen, de harmonie in zicht op Kamp Teluk.
Ronald zegt zich prettig te voelen in de groep maar Frank vindt het maar opvallend dat Ronald eerst, toen Mick er nog was, geen enkele toenadering heeft gezocht en dat nu ineens heel veel doet. Hij vind het contrast te groot.
Dan komt de post die zal voorbereiden op de proef. Het zal een proef in duo's zijn met een man-vrouw indeling. Er moet tactisch gedacht worden en de survivors kiezen ervoor om koppels te maken van iemand die fysiek momenteel zwak is en iemand die zich sterker voelt.
Door deze constructie komt het erop neer dat Klaar en Matt, Frank en Shandinella en Ronald en Marjolijn en koppel vormen.
Marjolein is niet blij met deze partner maar Ronald merkt daar niks van omdat Marjolein daar in zijn gezicht erg weinig van laat merken.
De proef draait om een tafel met 42 potjes, onder elk potje ligt een koekje. Je kiest een potje, je draait het om. Als er een koekje onder zit, eet je die op; zit er niks onder dan lig je uit het spel. Ook zijn er bij wijze van verassing een paar potjes waar wat lekkernijen onder zitten zoals torren en andere insekten. De kandidaten stuitten enkele malen op een van deze delicatesses maar dapper eten ze ze op.
Frank en Shandinella hadden een hele tactiek bedacht om dit spel goed te spelen maar ondanks dat vallen ze als eerste af. Klaar verklaart dat ze door vergeetachtigheid niet meer wisten wat ze omgedraaid hadden. Marjolein en Ronald winnen dus de prijs en dat houdt in dat ze met ligbedjes, lekker voedsel en een paar flessen alcohol op het strand mogen lounchen.
Als Marjolein en Ronald zitten te borrelen is het vooral Shandinella die erg veel moeite heeft met het zien hiervan. Het verschil met haar prijs van vorige week is erg groot en Shandinella raakt in een dipje bij het zien hiervan.
Haar kampgenoten besluiten er toch het beste van te maken en gaan een lekkere maaltijd bereiden om de boel een beetje op te peppen. Ondertussen lijkt het gesprek tussen Ronald en Marjolein enigzins vast te lopen, Marjolein heeft geen behoefte aan een gesprek, zij doet zich te goed aan de lekkernijen en voegt zich na afloop snel bij haar vriendjes Matt en Frank.
Shandinella pept zichzelf op door voor het team een fitnesshow te geven.
Ronald heeft zichzelf klem gezet, hij schijnt tegen Marjolein gezegd te hebben dat zij nit bovenaan zijn lijstje heeft gestaan maar dat Matt degene was die hij bovenaan zijn lijstje had om eruit te stemmen. Vervolgens verteld Matt dat Ronald hem heeft verteld dat hij zeer zeker nooit Matt bovenaan had maar dat hij Marjolijn bovenaan had.
Ronald zlf vertelt dat de sfeer goed is op het eiland en dat iedereen een beetje de dag door komt en er niet meer gesmoesd wordt of teruggetrokken in hoekjes. En dat allemaal terwijl Marjolein ondertussen Frank aan het scheren is en bij hem een boekje open doet over wat zj van Ronald vindt.
Klaar is zich bewust van het feit dat de immuniteitsproef voor haar van groot belang is omdat haar positie wankel is. Ze beschrijft haar huidige positie binnen de groep als een 6,5 maar die van Ronals momenteel als een 6-. Maar toch wil ze heel erg graag immuniteit en anders moet hij het in ieder geval niet winnen. Ronald heeft inmiddels het gevoel dat zijn positie misschien niet zo goed is als hij misschien eerder dacht en ook hija ast op de immuniteit.
Beiden zijn ze vastberaden er helemaal voor te gaan!
Frank en Matt mogen het spits afbijten, Matt maakt al snel een inschattingsfout. Hij zit vast aan een touw en moet over een balk met zijn touw en springt vr de balk waardoor hij terug moet. Frank kan hierdoor een flinke voorsprong maken en wint dus ook.
Ronald en Klaar gaan als tweede en Klaar maakt exact dezelfde fout als Matthias waardoor ook Ronald ruim de tijd krijgt om als eerste te eindigen.
Shandinella en Marjolein gaan als laatste en Shandinella is de aangewezen persoon om deze proef te winnen maar als zij onder een balk door moet kruipen maakt zij geen kuil in het zand en blijft met haar billen steken achter de balk. Tch wint zij deze etappe.
Van de drie winnaars bleek Ronald de snelste en hij is buitensporig blij met zijn immuniteit!
Klaar vindt het onterecht dat iemand als Ronald z ver kan komen in een spel als dit. Ze noemt hem een nul, een niemand.
Marjolein daarentegen heeft een zeer uitgesproken mening over Klaar. Ze vind het wel knap wat zij allemaal heeft doorgemaakt in de mangrove maar door haar gedrag verdient zij totaal geen respect. "Zij likt zich naar binnen", aldus Marjolein. Ze heeft helemaal geen behoefte aan contact met Klaar en laat haar dat ook op een zogenaamd subtiele manier merken wanneer Klaar voor haar een garde maakt.
Bij het eten 's avonds stelt Klaar voor om een lekker maal te koken omdat het haar laatste avond is. Frank reageert een beetje boos omdat ze volgens hem 'op voorhand oordeelt'. Bij het kampvuur dringt het tot Klaar door wat ze allemaal zal missen als ze niet meer op het eiland zal zijn. Ze wordt erg emotioneel bij deze gedachte en dan is daar de troostende schouder van Shandinella om op uit te huilen.

Bij de Eilandraad stemt Klaar op Frank en vermeld daarbij dat dit een omgekeerde stem is en dat ze hem d Robinson vindt. De andere 5 stemmen zijn voor Klaar. Klaar heeft wel vrede met deze uitslag en verlaat na het afscheid haar kampgenoten.
Zal het volgende keer wl Ronald zijn, die het eiland moet verlaten...?